• Fröken Emma

    Vilket färgtema har du och varför?

    Hur kom du/ni fram till just dom färgerna?
    Har du bilder?

    Följer du färgtemat från inbjudan-dekoration-brudbukett-program-tackkort?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-28 22:19
    Grönt är ju en ganska genusneutral färg. Därför ganska vanlig tyvärr.

    Vadsäger respektive om färgvalet om ex rosa o lila mm?

  • Svar på tråden Vilket färgtema har du och varför?
  • KakanMackan

    Jag satt och funderade... Måste man verkligen ha ett färgtema? Eller ja, jag vet ju att man inte måste, men jag känner mig lite kluven.. Är det för att jag/vi verkligen vill ha ex. röd eller för att man SKA ha en viss färg?? Man "låser" sig ju lite. Jag kan inte bestämma mig.. Jaja, bara satt och funderade som sagt.. Ni andra, är ni bombsäkra på era färger??

  • Tufvalisa
    vastarby skrev 2011-08-29 14:20:38 följande:
    Vi hade marinblått och vitt, med fokus på det marinblåa. Min brudklänning var i ivory med marinblått band längst upp på klänningen med ett långt marinblått släp. I kanten av det marinblå fanns det broderi i silver. Brudgummen hade svarta byxor med revärer och frockcoat. Han hade marinblå plastrong och marinblå näsduk som matchade exakt det marinblå i min klänning. Vi hade middagen i ett vitt stort partytält och två mindre marinblå partytält för mingel mm. Dukningen i partytältet var vita dukar med marinblåa löpare, marinblå linneservetter ( hur jag fick leta efter dessa), marinblå ljusbehållare med marinblå värmeljus i, längst ut på honnörsbordets båda ändar stod det två silver kandelabrar med marinblåa handstöpta ljus. Vinglasen hade ett marinblått hjärta som winecharm. Flaskorna på bordet hade marinblått sidenband med vita etikketter där de olika vinernas namn stod. Festprogrammet hade marinblått sidenband knuete runt dem. Det enda på bordet som ej gick i marinblått och vitt var små ljusgråa neutrala krukor med oasis i där det stod en röd ros i varje. Ca 3 -4 per bord. Våra save the date kort gick i marinblått och inbjudningskorten var i ivory med marinblått sidenband runt. Det komiska i situationen var att vi hade valt marinblått med vitt för att det är våra älsklingsfärger. När vi gick in i kyrkan utbrast flera att " oh de komer in i Finlands färger" . Min make har nämligen finska föräldrar dock född i Sverige. Mao trodde de flesta att färgtemat var en hyllning till min makes släkt. Nästan alla mina vänner kom i marinblåa klänningar utan att jag bett dem om detta. Vilket jag tyclkte var riktigt gulligt av dem.
    Precis det färgtemat har vi oxå valt! Jag velar just nu mellan en vit klänning och en Alfred Angelo med blått släp. Var hittade ni marinblå plastrong? Jag har letat och letat och kammat noll!  Dina dekorationer låter jättefina, jag lånar lite idéer. Glad
  • Hanna05

    Man måste inte alls ha ett färgtema, man gör det ju bara för att det är kul! Annars tar man vad man har :)

  • Lisa201109
    KakanMackan skrev 2011-09-13 10:18:57 följande:
    Jag satt och funderade... Måste man verkligen ha ett färgtema? Eller ja, jag vet ju att man inte måste, men jag känner mig lite kluven.. Är det för att jag/vi verkligen vill ha ex. röd eller för att man SKA ha en viss färg?? Man "låser" sig ju lite. Jag kan inte bestämma mig.. Jaja, bara satt och funderade som sagt.. Ni andra, är ni bombsäkra på era färger??
    Visst låster man sig, men man kan oxå tänka på det som att man hjälper sig själv genom att minska valmöjligheterna. Det finns så mycket fint och ibland kan det vara svårt att dra en gräns. Genom att välja en eller två färger blir festplaneringen mycket lättare, i alla fall för mig, men jag är oxå en sån person som lätt kan bestämma sig och får mycket sällan beslutsångest. 
    Sen är det även lättare att få dukning och sånt att få en röd-tråd. Proffs kan ju få en massa färger att se sammanhängande ut, jag som är lite av en amatör väljer den enkla vägen och tar en färg.

    Jag var helt bombsäker på olivegrönt, det känns naturligt och väldigt mycket vi =).  
  • KakanMackan

    Lisa201109: Tack, bra sagt! Det är så sant, man kan ju se det som att det blir lättare.. Så har jag inte ens tänkt. Tror som sagt att jag vill ha ett färgtema, vara grubblade lite, och det gör man ju bäst här inne med er likasinnade

  • OlofssonMartina

    Vi har valt att ha ett bröllop i Vitt, mörkgrönt och lila (färgglad nästan "lysande" lila) vet inte vad nyansen heter!
    Vi valde vitt då vi båda känner att vi vill göra det mysigt (med en MASSA tyg) och sen ljust! Sen tänker vi ha en massa murgröna överallt, och sen en massa vita rosor plus en massa lila blommor! Sen kommer vi försöka få en liten "lantlig" känsla över det.. kommer att ha lite betongljusstakar med blockljus osv.. kan nog bli bra med lite planering! :)

  • Mrs S 2012

    För oss blir det turkos, silver och vitt!
    Mina favoritfärger, min blivande är inte så värst intresserad av färger ;)
    Men hans kilt går i grönt och blått och passar perfekt till turkost!

    Några av mina inspirationsbilder:

        

               

  • malin martin

    Vårt färgtema är VITT - SILVER
    samtidigt är skog och mystik en underton till temat
    största anledningen till valet är att vi vill förstärka vinterkänslan då bröllopet är 25/2. Det mesta ska gnistra och glimma som snö och is.
    Våra inbjudningskort är gjorda av handgjorda papper och innuti är texten tryggt på pälemorfärgat papper med vårt monogram i gråa nyanser... korten knöts med ett band med snöflingor.
    Min klänning har brodyr i slivertoner och kristaller till det kommer jag ha sliverfärgat band i snörningen, sliverfärgade skor. Min blivande ban kommer ha ivory likt min klänning. Tärnan kommer ha en grå klänning.
    Buketten kommer bestå av vita rosor med gitter, tallkottar silversprejade, hjärtan på tråd och trollhassel. Har tänkt linda ett silverband runt.
    Hur temat sedan ska gå vidare i dukningen jobbar vi med för fullt just nu.... troligen trollhassel och hjärtan på tråd på bordet och flytljus i gas med glaskross samt vita roser. Någon som har något mer tips tas det gärna emot?
    Programmen kommer se ut i samma stil som inbjudningskorten.


  • SannaV

    Min fästman sa nog mera på skämt; "Ska vi ha rött, blått, vitt som tema? Kroatiens tre färger och dessutom Finlands två färger" och jag tittade på honom som att han var tokig..
    Men ju mer jag tänkt på saken så är ju färgerna perfekta!  Skrattande Färgerna kommer att gå igenom hela bröllopet, alltså inbjudningar, dukning, klänningar, slipsar, brudbukett.. jag/vi har bara inte bestämt hur. Vi har inte kommit så långt i planeringen än, men det känns bra att man börjat någonstans i alla fall.

    Min fästman är rätt duktig på sånt här.. fast han vet inte riktigt om det alltid. ;)

  • KirsiLaa

    Jag ska förmodligen ha en röd klänning, så temafärgen blev röd av bara farten (lite mörkare röd då, inte klarröd). Sen har jag samlat på mig lite detaljer i champagnefärgat, så inbjudningar, festhäften, placeringskort och annat pappersplock ev kan dyka upp kommer att gå i rött och champagne. 

    Buketten kommer sannolikt att bestå av vita kallor och tärnornas klänningar kommer att vara svarta, så kanske borde jag räkna med dem i temat också. :)  


Svar på tråden Vilket färgtema har du och varför?