• Äldre 13 Nov 10:34
    601024 visningar
    639 svar
    639
    601024

    Visa era bröllopstårtor! :)

    070831 skrev 2011-11-13 00:18:16 följande:
    kan man lyfta av delarna?? det blir en väldigt stor bit annars ju ??
    Man skär inte uppifrån och ner ju, utan varje våning är en egen tårta. Det är antingen en dold ställning i tårtan eller så är det tårtfat i papp emellan, och pelare i plast eller trä dolda inuti.
    Flört

    Har några sådana tårtor på min hemsida som jag gjort...
    smulan.webdon.nu
  • Äldre 13 Nov 14:50
    #92
    070831 skrev 2011-11-13 14:03:21 följande:
    va fina tårtor synd att du bor så långt från jag bor nämligen i nv skåne
    Tack Solig

    Det finns jättemånga tårtentusiester runtom i landet. Det finns säkert minst en duktig tårtamatör i din stad Glad
    Fråga runt lite så hittar du nog någon som kan fixa tårtan åt dig
  • Äldre 15 Nov 12:13
    #95
    TheD skrev 2011-11-15 11:35:54 följande:
    Den här hade vi:


    Ja så här skulle ju vår tårta ha sett ut om det gick som det skulle, men jag klantade mig ju Obestämd
    Eller tja vi skulle inte ha haft samma dekorationer, men samma modell på tårtan då (fast högre) 
  • Äldre 15 Nov 12:28
    #97
    TheD skrev 2011-11-15 12:18:54 följande:
    Haha :) Bättre lycka "nästa" gång Flört
    Jepp Tungan ute
  • Äldre 16 Nov 11:08

    Du behöver ju inte köpa större tårta än du behöver.
    Du kan få en trevåningstårta men bara att varje våning är lite mindre än om det ska räcka till 60-personer liksom Glad 

    Man beställer ju tårta efter hur många personer som ska äta.
    Sen kan ni ju köra den amerikanska varianten också. Att ni tar bort översta tårtan om ni har våningstårta, och sparar den till er årsdag. Om man packar in tårtan i flera lager plastfilm och fryser in den så klarar den sig ett år i frysen. Man tinar långsamt i kylskåpet sen 

  • Äldre 2 Dec 21:27
    malin martin skrev 2011-12-02 21:19:25 följande:
    Vilken fin top dekoration nu hade...vart hittar man en sådan?
    Nu svarar jag för TheD's räkning... men dom köpte den i USA.

    Det finns liknande i sverige också.
    http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=1531 
  • Äldre 2 Dec 21:42
    malin martin skrev 2011-12-02 21:40:47 följande:
    tusen tack Chicita ... fanns mycket spännande på den sidan =)
    Jepp jag handlar mycket där... Bland annat marsipanen till ovanstående tårta Flört
  • Äldre 16 Jan 20:37
    Evelinas skrev 2012-01-16 20:34:08 följande:
    Tack! Ja, vi är väldigt nöjda med både utseende och smak, o pris såklart!! Tyvärr inte skåne, långt ifrån, vi bor i Enköping o beställde privat från en tjej som vi känner lite grann, det var superbra att hon även är fotograf så hon tog våra bröllopsbilder också Solig
    Då får ni nog tacka henne för bröllopspresenten...
    Jag brukar ta 20:- biten när jag gör tårtor, och då brukar jag gå +-0. Tar hon mindre och har gjort så mycket sockerblommor så kan hon inte gjort någon vinst alls där. Snarare tvärt om...
    Där hade ni en tjej som verkligen ställde upp.
    Var rädd om henne Solig
  • Äldre 20 Feb 14:56

    Sidenband ser fantastiskt ut på tårta. Jag har bara använt det på en, och då efter att försäkrat mig om att bruden verkligen var införstådd med att det kunde bli svårt att skära.
    Det funkade bra för dom eftersom personalen stod och portionerade ut tårta till gästerna, så det var alltså inte flera som ska vara och kleta med banden på tårtan.

    Men annars rekommenderar jag hellre att ni gör band i färgad marsipan eller sockerpasta och rullar på längst ner på tårtorna. Det ger samma visuella intryck men är väldigt lätt att skära igenom.
    Tänk på att färska blommor inte får vara besprutade om dom ska ligga direkt på tårtan och att vissa blommor är giftiga i sig också

  • Äldre 20 Feb 19:06

    Eftersom jag har sett flera exempel på att banden inte tas bort innan man skär, och så ska folk hålla på att gräva runt bandet, tårtspaden fastnar i där osv, så väljer jag att rekommendera att inte använda det.
    Om man inte brukar baka själv och köper en tårta så är oftast nederkanten lite "kälkbacksformad" och då sitter alltså inte bandet snyggt ändå.
    Bakar man själv och inte är van vid att täcka tårtor med sockerpasta eller marsipan (ja man kan faktiskt använda marsipan också, alla bröllopstårtor är ju inte kritvita Flört) så är det oftast inte lätt att få till en rak och fin nederkant utan den är knölig och täcker inte helt på vissa ställen osv. Och då är det också svårt att få ett sidenband att sitta snyggt. Och det ser dessutom inte så snyggt ut när man tar bort bandet...

Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)