• Äldre 22 Jan 11:26
    601053 visningar
    639 svar
    639
    601053

    Visa era bröllopstårtor! :)

    Makeupmyday skrev 2013-12-10 10:02:56 följande:
    Det här va våra bröllopstårtor. Chokladbotten, havtornsmousse, vitchokladmousse och vit marsipan ovanpå.


    oh vad nice! vi ska ha liknande uppställning (med trästubbar alltså) va fint det blev! och tårtorna såg musiga ut! 
  • Äldre 25 Feb 12:38
    Alyllyra skrev 2014-02-25 12:03:19 följande:
    Äntligen har jag hittat en någorlunda bra bild av vår tårta!

    Vi är båda väldigt förtjusta i brädspel, och framför allt då "Settlers". Vi spelar det gärna och ofta med våra vänner. Så med lite övertalning och en hel del inscanning av bilder lyckades vi få en tårta som ser ut som ett Settlers-bräde med de karakteristiska sexkantiga bitarna, inklusive hus, städer, vägar och tärningar.
    Vi var båda supernöjda, tårtan var definitivt personlig och dessutom blev det fantastiskt snyggt! Och übernördigt Skrattande

    På toppen hade vi ett Storsjöodjur och en Dalahäst för att representera våra respektive härkomster.


    För er som känner till spelet så kan jag nämna att när vi skulle skära vår första bit så tog vi naturligtvis en bit skog med siffran 8. Man får inte vara dum...
    men så jäkla coolt! min gubbe har spelat det. jag har inte velat pröva det än. :P 
  • Äldre 25 Feb 12:39

    kan ju även tillägga att min gubbe inte fattar något när du skriver om siffran 8... :P

  • Äldre 28 Feb 13:19
    Alyllyra skrev 2014-02-26 16:53:30 följande:
    Haha! Prova, det är sjukt kul! Men tar mycket tid...

    Varje bricka har ett nummer mellan 2 och 12. Man slår med två tärningar. 7 är inte med eftersom det är mest sannolikt. När ett nummer slås som man "äger" (dvs. har byggt en stad/by vid) så får man ta en sådan resurs (skog, vete, lera, sten eller ull).
    Eftersom 7 inte räknas är 6 och 8 mest sannolika, och skog är en väldigt bra resurs eftersom den gör så att man kan bygga fler byar och vägar... Så när vi fick välja tog vi en bit skog med nummer 8 på, eftersom det är en värdefull resurs med hög sannolikhet :)
    Milos skrev 2014-02-25 12:24:51 följande:
    Helt, helt, helt fantastisk!
    Tack, vi var väldigt nöjda själva!
    nice! frågade några andra spelkompisar i onsdags, och dom förstod direkt :P 
  • Äldre 6 Mar 13:12
    mun85 skrev 2014-03-06 12:25:37 följande:

    Vi kommer beställa en tårta från 'En nypa socker' i Stockholm (vi ska ha festen i uppsala dock). De gör staplade (amerikanska) tårtor, vilket är viktigt för mig.


    Ett tips till er som vill ha staplade tårtor alltså och har svårt att få tag i någon som vill göra det. Jag letade länge efter någon som kunde tänka sig göra staplade tårtor!!


    alltså jag förstår inte varför? ja mena.. det är väl det vanligaste man gör? har läst din tråd om ämnet och jag förstår itne varför så många anser att det inte skulle gå? det gör ju bevisligen det, då i alla fall 5+ % av bröllopstårtorna är av den sorten på google.. 
  • Äldre 6 Mar 19:59
    Chicita skrev 2014-03-06 18:21:39 följande:
    Därför att de flesta konditorier gör "svenska" tårtor. Och du kan ju tänka dig hur det skulle se ut om du ställer 4 prinsesstårtor (eller andra tårtor som består mest av fluffig grädde) på varandra utan ställning emellan Flört

    Och på Google får du upp väldigt många amerikanska och engelska versioner som består av i princip 4 sockerkakor med smörkräm emellan staplade på varandra.

    Jag gör sådana där staplade tårtor själv
    Och det krävs lite speciell typ av fyllning bland annat, det funkar inte med vad som helst.
    Och eftersom de flesta konditorier inte har personal som är utbildade i den här typen av tårtor så säger dom nej. Helt enkelt för att dom inte vill riskera att antingen stå där med en torr och trist tårta som inte smakar gott och få dåliga recensioner för det - eller för att stå där med en tårta som rasar ihop och få dåliga recensioner för det... 
    Jag har erbjudit ett bageri/konditori här att lära dom. Men dom tackade nej, Dom tycker inte att det finns en marknad för det och att dom vill göra "goda tårtor före fina" (som dom uttryckte det Tungan ute ) 
    Än så länge har ingen klagat på smaken på mina tårtor Flört 
    okej! :) 
    JW2014 skrev 2014-03-06 19:19:23 följande:
    Vi har prioriterat smak och närproducerat. Vi vägrar ha några pulvermixer eller annat halvfabrikat med konstiga saker i.(visste ni att moussepulver ofta inte ens innehåller nån frukt eller bär överhuvudtaget, bara en massa E?) Vi kommer ha en "svensk" våningstårta med mousselager och chokladbotten :) allt gjort från grunden med rena och riktiga ingredienser. När man väl smakat på den äkta varan så klarar man inte av något substitut ;) Snart kommer det en bild på vår tårta. Men jag vill tipsa alla om att titta mer på innehållet och smaken än enbart utseendet. Äggen i färdigmixer och liknande kommer oftast från plågade utländska burhöns (om det ens finns riktiga ägg i) och även eventuellt mjölkpulvet och animaliska fetter kommer oftast från utländska djur som har det svårt (kanske inget man vill stödja på sitt bröllop)
    därför älskar jag den bagerska vi ska anlita - hon har typ mottot "bakar från grunden". och det är så HIMMELSKT GOTT!!
  • Äldre 14 Sep 14:37

    vi ska gifta oss i september nästa år, och denna bild kommer vi ge som inspirationsbild till bagerskan, fast vi hade tänkt oss i en-våningstårtor istället för som på bild^^ 

Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)