• Nergyn
    Äldre 19 Sep 12:28
    9467 visningar
    23 svar
    23
    9467

    Vinterkappa/cape

    Jag har varit/ringt till många butiker i Sthlmsområdet, och kommit fram till att det kostar mellan 1500-2000 kr att hyra. Tycker också att det är för mycket, även om vi gifter oss utomhus och därför kommer ha ytterkläder på oss längre och mer exponerat än om man gifter sig i kyrkan. Jag kommer sy en cape med huva och pälskanter själv, finns ett "super easy" burdamönster som är enkelt och fint. Nu letar jag bara ett någorlunda billigt tyg eftersom det går åt rätt mycket, vill helst ha sammet men det kostar en slant.

  • Nergyn
    Äldre 8 Oct 19:45
    #0

    Det är ett "vanligt" Burdamönster som borde finnas där de säljer tyg.

    Jag har sytt klart min cape nu. Köpte gräddvit bomullssammet på rea, fordrade med shetlandsull, sydde på fuskpälskant och sedan vanligt acetatfoder inuti. Det blev väldigt fint, men var inte så "supereasy" som mönstret sa... Mönstret utgår från att man inte fordrar, och då är det nog lätt. Men när man ska klämma in fyra lager tyg, varav ett päls, då är det lite knivigare...

    Ett tips jag fått är att inte sy i silkessammet, det är tydligen väldigt svårt att ¨få fint eftersom det glider när man syr. Även andra tyger bör man handtråckla först.

    Hälsar
    Amatörsömmerskan

  • Nergyn
    Äldre 8 Oct 19:49
    #0

    Ett tillägg eftersom jag vet hur intresserade vi alla är av priser:

    Sammeten kostade ca 220 kr metern (rea halva priset). Det gick åt 2,60. Fordret 79 kr metern, pälsen 440 kr metern (gick åt 35 cm) och shetlandsullen 110 kr metern (gick åt 60-70cm). Mönstret kostade 79 och sen tillkommer tråd och hyskor. Alltsom allt ca 1000 kr skulle jag tro.

Svar på tråden Vinterkappa/cape