• petite­moi
    Äldre 31 Jul 11:08
    22213 visningar
    20 svar
    20
    22213

    Tips för macarons!

    Åhh vad kul med fler som tycker om macarons.
    Jag har hållt på i flera månader och försökt och försökt ungefär 10ggr av baktillfällena blir lyckade, nu har jag dock hittat ett perfekt recept, men man måste vara otroligt noggran annars är det mycket som kan gå fel.
    I helgen bakade jag citron macarons som blev perfekta:D
    Min tanke är också att ha macarons som favours, ska ha dem i små askar till alla gästerna, det skall vara tre olika smaker, skall göra dem lite mindre så asken inte behöver vara så stor.

    Vad gäller det med frysning så har jag nu testat det. Bakade en sats som jag frös ner i ca 4 veckor, sedan tinade jag den, dem fick ligga uppe i en plastlåda i rumstemperatur i någon timme bara. Sedan hade jag dem i kylskåpet över natten, fyllde dem dagen efter. Förvarade dem sedan kylda i kylskåpet med fyllning i tre dagar och åt dem sedan.
    Haha kom på att jag nog låter som en ididot.

    Detta är bara för att jag inte kommer hinna baka 200 macarons samma vecka som bröllopet så jag vill vara säker på att dem blir lika goda och dem fryses, och sen är dte ju inte säkert att gästerna äter dem samma dag så jag ville försäkra mig om att de vara lika goda upptinade och några "dagar gamla":)
    Mitt bästa råd är att köpa en sockertermometer och följa ett recpet med italiensk maräng i, och att sedan seperera äggvitan från äggulan några dgar innan. Tack vare detta har jag lyckats göra macarons som inte spricker.
    Förlåt för mitt långa svar
    Lycka till!

Svar på tråden Tips för macarons!