• sofi 88
    Äldre 10 Jul 20:22
    22265 visningar
    20 svar
    20
    22265

    Tips för macarons!

    För att undvika att macaroonsen ska spricka är det viktigt att det är rätt temperatur på ugnen och absolut inte öppna ugnen under bakningen. Det gjorde vi första gångerna vi bakade dem och de sprack varje gång. Silikonbakduk är ovärderligt för macaroons, de lossnar väldigt bra men kan däremot fastna rätt lätt på vanligt bakplåtspapper så det kan vara värt att investera i en silikonduk. Jag tycker också de är godast första 1-2 dagarna, då är de lite sega och goda, sen blir de torra och smular sönder lättare. Vi har aldrig testat att frysa men prova frysa. Vi brukar baka efter leilas recept och de blir kanongoda. Konsistensen på smeten ska vara ganska lös för då blir de fina och runda när man spritsar ut dem, jag vill ha dem helt runda och en slät rundning ovanpå. Lycka till!

Svar på tråden Tips för macarons!