• Redaktör Kristin

    50 bästa sätten att fria! Fyll på.

    Nu vill vi veta, hur friar man på bästa sätt?

    Hjälp oss och ge tips här. Du kan berätta om hur du friade, eller blev friad till. Frierier du hört talas om, eller sett på teve.

    Plats, stämning, planering, romantik, överraskning...

    Målet är att samla ihop 50 bra sätt att fria!

  • Svar på tråden 50 bästa sätten att fria! Fyll på.
  • Pinkgrape

    Vi hade inget himlastormande frieri, utan vi tog gemensamt ett beslut bara om både förlovning och giftemål när det senare blev aktuellt. Det passade oss bra :)

    Något jag såg på tv en gång har dock etsat sig fast. Tror det var på Oprah eller liknande. I USA är väl frierier överlag lite vanligare, att tjejen inte vet om något och att killen redan ordnat med ring osv. Det handlade då om de som friade som överraskning och de hade ordnat med fotograf som satt i hemlighet gömd någonstans och fotade frieriet. Jag minns så väl ett par där han friade ute i en park och det var på hösten, så löven var så otroligt vackra i en massa nyanser av gult, rött, grönt och orange. Själva frieriet var inte storslaget, utan han gick helt enkelt ner på knä och frågade, men bilderna på paret som fotografen hade tagit. Precis vid ögonblicket då han gick ner på knä, visade ringen och hon sa ja... jag har aldrig sett vackrare bilder och de var sprängfyllda av kärlek. Att lyckas fånga precis de ögonblicket, ja, det var nog det bästa frieriet jag någonsin sett.

    Jag tycker att det slår allt man sett med banderoller bakom flygplan, fråga på baseballmatcher på den där stora skärmen osv.


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • MrsT2011

    Jag tycker mitt eget frieri var jättefint! =) Självklart hade jag pratat med min sambo innan och förklarat att jag var redo att gifta mig med honom, och han hade förklarat att han ville leva med mig och ingen annan.

    Men eftersom jag är mest framåt av oss två tyckte jag det verkade onödigt att gå och vänta i åratal på att han skulle få tummen ur. Efter 2,5 år tillsammans var det dags! Under en semesterresa i sthlms skärgård hade jag bestämt mig för ett visst datum, och självklart var jag apnervös.

    Missöden kantade dagen (givetvis), först fick han fel mat på lunchen och var sur för det, sen var det för kallt i vattnet när vi badade, och på kvällen när vi väl lyckats få bord på en supermysig restaurang, då hamnade vi bredvid två riktiga pratkvarnar/fyllon som vägrade lämna oss ifred.

    Så det fick bli under den vackra promenaden tillbaka till hotellet. Vindstilla, solnedgång, villaområde med trähus och rosenbuskar, ackompanjerat till musik från fåglar och gräshoppor. Jag såg honom i ögonen, log så kärleksfullt jag kunde och sa med allvarlig röst: "Vill du gifta dig med mig?"

    Idag har vi varit gifta i en månad! Hjärta

  • 4everwe2

    Min blivande friade på julafton. När vi hade öppnat alla paket låg det ett kuvert kvar.. var nyfiken men fick vänta.
    Sen när alla var samlade gav han mig det. Hade hjärtklappning, öppnade och läste utan på kortet "Det är något jag vill fråga dig". Fattade inget då, var nog för nervös :)
    Öppnade och läste "Vill du gifta dig med mig?"
    Fick fram ett JA mellan tårarna

    Döttrarna stod och hoppade upp och ner och ropade "Säg ja mamma, säg ja!!!"
    Tror alla som var samlade fällde en och annan tår. Nu den 27 Augusti gifter vi oss

  • Sebastiána

    Vi kom fram till det gemensamt. Så härligt när man märker att herregud detta vill vi båda. Det pirrade ordentligt .

  • queenelin

    Vi har varit överens om att vi ska gifta oss, att det är nästa steg i vårt förhållande men jag har alltid sagt till min kära M2B att han måste fri. Jag har drömt om massor av frierier (inte så mycket om bröllop, mer om frierierna...). Men sedan tänkte jag till, det är han som har tagit alla vitala stegi vår relation, han som först sa att han älskade mig, som ville flytta ihop först, som har varit mest drivande hela tiden. Själv har jag varit dålig på att visa känslor och talat om vad jag vill och hur jag känner (goes way back). Jag tror att han ibland har känt sig osäker på mig och mina känslor p.g.a. detta och jag har haft dålig samvete flera gånger.

    Därför valde jag, i största hemlighet, att låna två ringar från en guldaffär, slog in dem i en kartong med hjärtmönstrat papper. När vi på alla hjärtans dag 2010 satt efter maten och var mätta och belåtna och jag redan hade fått ett paket med en hjärtberlock på, hämtade jag mitt paket. Jag förklarade för honom det han redan visste, att jag är dålig på att visa känslor men att jag har dem, att de finns där inom mig, även om de kanske inte alltid kommer ut. Att jag är oerhört tacksam för att han finns för mig och lockar ur mig ur mitt skal. Jag sa att det var viktigt för mig att ge honom innehållet i paketet och att jag ville vara den som tog vårt förhållande till nästa nivå. Han var lite förvirrad av allt prat och när han öppnade paketet tittade han förvånat på mig och frågade varför han fick två ringar...

    Det var så härligt att se honom så glad och förvånad! Och jag blir lika varm i kroppen nu när jag skriver det här som den där dagen. Jag hoppas att det kommer att bli lika härligt den 8 oktober när vi gifter oss!

  • Mini2011

    Min blivande man friade i en hästdroska i Central Park i New York för snart två år sedan. Det var hur romantiskt som helst.
    Dock var det ingen överraskning. Jag tycker inte så jättemycket om sånt så jag hade gett honom lite hintar om att jag gärna ville att han friade utomlands, så innan vi åkte till New York hade jag fått välja ut en ring.

    Det var en fantastisk sommardag i New York, solen sken från klarblå himmel. Efter den här dagen har New York en speciell plats i våra hjärtan. 

Svar på tråden 50 bästa sätten att fria! Fyll på.