• nä nu är jag förbannad

  Mån 16 maj 2011 16:45 Läst 4465 gånger Totalt 30 svar
  mysan3­3
  Visa endast
  Mån 16 maj 2011 16:45

  hejsan, jag är nu så arg och irriterad att jag inte vet vart jag ska ta vägen...
  allt började för flera månader sen när jag kom på att jag kunde laga all mat till buffen själv men inte potatisgratängen. rådfrågade flera här på bt som höll med mig om att det blir inte bra när man värmer upp den. vår budget är inte stor men vi har många gäster 130st. kollade runt på cateringarna och det skulle gå på mellan 2-3000:-  vilket var för mycket för oss. min släkting och kökschef på bröllopet sa att vi kunde anlita hennes skola och det lät ju bra. priset blev 30kg för 1000:- beställde även 8kg rostbiff där. det var mycket strul och problem att få reda på priserna och hur det skulle bli levererat. men efter mycket om och men så fick jag reda på att det skulle levereras i folie formar vilket lät ok.
  sen idag mailar kusinen mig och säger att eftersom skolan är stängd torsdag,fredag så ska de göra gratängerna innan och frysa dom och sen får jag hämta allt på onsdagen !!! blev så jävla förbannad. jag beställde ju av dom för att slippa frysa gratängerna , och vart hade de tänkt sig att jag skulle förvara 30kg gratäng och 8kg rostbiff??? min frys och kylskåp kommer redan vara fulla. dessutom bor jag 8mil från staden vi gifter oss i, ska jag åka dit och hämta maten ,ta hem den + att den kommer tina i bilen, och sen köra tillbaka den på lördagen? jag är sååå arg!!! vi gifter oss 4/6. inte lätt att hitta en catering nu heller. vet inte vad jag ska göra , allt känns bara så hopplöst. vill så gärna skälla ut kusinen för att hon inte kunde tala vett med sin lärare, jag får nämnligen inte numret till henne. när jag ville ha en bekräftelse på beställningen så sa läraren bara "jag lovar att inte glömma bort det" borde förstått redan då hur oseriöst det hela var=(
  vet inte vad jag ska göra nu... hur ska jag få tag på 30kg potatisgratäng och 8kg rostbiff till ett bra pris till 4/6?

 • Mån 16 maj 2011 16:50 #1

  Köp färdig gratäng i mataffären, ska vi göra och sen bara strö på lite extra ost.

  Finns ett märke som har väldigt god potatisgratäng, kommer dock aldrig ihåg vad den heter, men den ligger i kyldisken, en genomskinlig och grön förpackning, som det står något på franska (tror jag) på. 

 • mysan3­3
  Visa endast
  Mån 16 maj 2011 16:52 #2

  har funderat på det innan. men lokalen vi ska vara i har bara en gammal spis där ugnen inte funkar helt hundra därför har jag hyrt värmeskåp till maten. men tack ändå=)

 • Winter­candle­s
  Visa endast
  Mån 16 maj 2011 16:58 #3

  Finns det inte kyl eller frys i lokalen ni ska vara i? Då kan du ju hämta gratängerna & ställa de i lokalen tidigare kanske. Eller om du har någon snäll släkting med ett stort kylskåp som kan ställa upp inför bröllopet. Allt ordnar sig, men fan så sent att få reda på en så viktig sak.
  Lycka till :)

 • Mån 16 maj 2011 16:58 #4

  Aha, det var ju värre.. har ingen ugn ni kan släpa dit? ;)

 • Mån 16 maj 2011 17:00 #5

  Eller kanske ändra om menyn lite, potatissallad istället för gratäng eller så?

 • Kattpo­et
  Visa endast
  Mån 16 maj 2011 17:15 #6

  Ja,  köp potatis sallad istället.  Rostbiff blir det lite värre med tyvärr  men  du kan ju alltid kolla med  butikerna om du kan få något bra pris för att du köper så mycket?

 • Mån 16 maj 2011 17:37 #7

  Min kusin körde lite buffévariant på sitt bröllop. Det var en pastasallad med pesto som var jättegod och till det lite kallskuret, typ parmaskinka och sen nån kall kyckling. Gott bröd och smaksatt smör till. Kanske kan vara ett alternativ till gratäng och rostbiff? Pastasallad är ju lätt att slänga ihop och lätt att förvara i påsar. 

 • cityal­ven
  Visa endast
  Mån 16 maj 2011 17:58 #8

  har du hört hur mycket den lokala affären eller stormarknaden vill ha för 8kg?
  när jag konfirmerades (vilket okej var några år sedan nu) så fick vi rostbiff för en hyffsad penning i vår lokala konsum affär.

  håller tummarna för att allt ordnar sig!

 • Moster Stina
  Visa endast
  Mån 16 maj 2011 20:09 #9

  Jag vill bara tipsa dig om att göra massor av tjälknöl själv istället. Ännu godare än rostbiff, och billigare om du kan få tag i billigt och ok kött. Det är dessutom lätt att just frysa in! Sen om du behöver hjälp med uppskivningen så kan du ju lämna in det i charken på någon affär och be dem göra det för lite pengar, förstås.

  STORT lycka till!

 • mysan3­3
  Visa endast
  Mån 16 maj 2011 21:19 #10

  Hej tack för alla svar. saken är den tyvärr att varken jag lr sambon gillar pastasallad eller potatissallad, drf skulle vi ha potatisgratäng=) vi vill ju gärna ha det vi äter på vårt egna bröllop. men jag är ganska säker på att jag tänker avboka gratängen och bara ta rostbiffen. sen lutar det ändå på att ta den färdiga och värma i ugnen, bara hoppas att den funkar, ugnen alltså. sen har vi ju värmeskåpen. men är väldigt besviken på läraren som visste att hon hade en bröllopsbeställning och sen kom på "just det det är ju lov tors fre då åker jag på semester" får den ypperliga iden att skitsamma gör gratängerna innan och fryser dom , hon struntar alltså helt i min beställningRynkar på näsan
  min kusin försöker nu ta på sig skulden och vill inte att jag ska åka dit imorrn och prata med dom, men det tänker jag. för det är var INTE vår överenskommelse, klart hon inte ville ge mig en bekräftelse, då hade hon ju suttit i klistret nu. att hon sen nästan förstört en stor del av vårt bröllop det tar hon ingen hänsyn till.
  nä är så arg så jag kokar, men det är fantastiskt att se hur många som bryr sig=) och nu när jag prata om det på facebook så är det många som vill hjälpa mig, sånt värmer i en sådan stund.

Svara i tråden: nä nu är jag förbannad
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Mat & dryck
Svara i tråden...

Innehåll