• Äldre 10 Apr 19:00
    24186 visningar
    74 svar
    74
    24186

    TIPS! Till alla blivande brudpar som vill ha billiga blommor i GBG-området

    Är det den som ligger på herkulsgatan nu? :)

  • Äldre 28 Apr 14:59
    #64
    Skogsblomma skrev 2012-04-28 13:56:22 följande:
    Om man räknar på buketten som visas på denna sidan med vita och lila rosor så har hon inte äns tagit betalt för matrialet. Jag vet vad blommor kostar i inköp då jag är florist. Jag tycker att det är konstigt att man inte räknar arbete på det man gör, det gäller allt man säljer i en butik.Brudbuketten har hon säkert lagt 2 timmars jobb på med konsultation och beställning av blommor. Vad blir hennes timpeng då om hon tar 650 kr för en brudbukett och två corsage inkl matrial? Typ 0 kr. Det är det jag tycker är konstigt. Kommer en brud in och väljer blommor ur kylen och ber floristen binda en kompakt bukett är det en helt annan sak för då har det inte innebärt något extra arbete och blir då vanligt bukettpris.

    Hon måste ha en väldigt rik partner och ha detta som hobbyverksamhet eller ngt, för om hon har sädana här priser på allt så förstår jag inte hur hon får det att gå runt. Om det inte är en butik i stil med Ikea....
    Hon kan köpa in billigt från partihallarna.  vet jag att min morbrors ex flickvän har haft en blomsterbutik i Göteborg hon köpte in tidigt på morgonen från partihallarna och hade samma priser som denna butik här har. Hon kunde göra de som hon fick köpa in sina blommor så billigt och hafde sen låga priser då hon fick dubbelt så mer kunder :).
  • Äldre 28 Apr 15:07
    #66
    hedvig skrev 2012-04-28 15:04:22 följande:
    Men då kan hon knappast garantera någon en viss bukett. Är ju inte säkert att just den rosen bruden vill ha finns tillgänglig just den dagen
    Jag vet inte vart hon köper in sina blommor. Har inte handlat i den blommster butiken men ska beställa mina blommor där :). Menade bara att de inte behöver vara något skumt eller så att hon har billiga blommor :).
  • Äldre 28 Apr 15:18
    #68
    hedvig skrev 2012-04-28 15:09:53 följande:
    Men det kan vara något skumt Och man ska vara medveten om att kvalitet kostar även när det gäller blommor och binderier - för det priset kan du inte räkna med att få exakt det du vill ha.
    Så kan de vara :) Men får se vad de har för blommor och priser när jag ska dit och titta :).
  • Äldre 29 Apr 08:07
    #71
    Skogsblomma skrev 2012-04-29 07:32:41 följande:
    Jag handlar från partihallarna och om hon handlar billigare än mig så handlar hon sista dagen innan dem får nya blommor, då sätter dem ihop en vagn åt dig för reducerat pris. Men då har ju blommorna stått hos grossisten i typ 4 dagar....

    Jag menar inte att det är fel att sälja blommor billigt. Men jag tycker inte om att man som florist inte tar betalt för sitt arbete, och då menar jag allt man gör i butiken. Man ska slå på sin arbetstid, det gör alla andra hantverkare. Det är liksom inte bra för branchen enligt mig.

    Jag har aldrig besökt Linneas blomsterhörna, men ska ta en kik en dag. Jag hoppas verkligen att ni som beställer blommor av henne blir nöjda och att blommorna håller.

    När jag jobbar så tar jag betalt precis vad det ska kosta, matrial plus arbetstid. Självklart jobbar jag efter budget. Man kan göra väldigt mycket fint för under tusenlappen även om jag tar betalt för min tid.
    Klart jag tycker man ska ta betalt för sin arbetstid. Men har aldrig besökt blomsterbutiken så vet inget om den förutom de folk skrivit här. Så ska besöka den nu i maj och titta :)
Svar på tråden TIPS! Till alla blivande brudpar som vill ha billiga blommor i GBG-området