• MalinH­84
    Äldre 17 Jan 21:56
    90785 visningar
    477 svar
    477
    90785

    västerås-brudar 2012??

    Vi gifter oss också i år. 1 september i Barkarö kyrka. Festen kommer sedan vara på Brunnby Gård. I förra veckan blev det officiellt, dvs vi berättade för vår familj, samt tillfrågade tärnor och bestman. Några save-the-date kort kommer vi nog inte skicka ut, jag satsar på att skicka ut inbjudningskorten i februari/början av mars! Vi har även bokat Aros Catering, som kommer att stå för för mat och serveringspersonal.

    Sandraochdaniel: vad har ni bokat för band? Vi har inte riktigt bestämt oss om vi ska ha band, dj eller bara vanlig dator med högtalare.

    xanshine: jag kan verkligen rekommendera Aqua. När min syster gifte sig för tre år sedan var hon och jag där hela förmiddagen och fick håret fixat och blev sminkade. Vi drack champagne och klädde på oss där, personalen var så glada att vi var där hela tiden och inte åkte därifrån direkt när vi fått håret gjort, eftersom de då fick se "slutresultatet". Vi hade en fantastisk förmiddag, ett av de starkaste minnena från den dagen (för både henne och mig). Om jag och mina tärnor kommer fixa oss hos en frisör blir det definitivt där, men vi funderar på att vara hemma/på hotellrummet och fixa oss där. Vi är fyra stycken, och tror vi kan fixa oss riktigt bra med hjälp av varandra!!! Så vi får se...

  • MalinH­84
    Äldre 20 Jan 22:04
    #53
    sandraochdaniel skrev 2012-01-20 20:26:47 följande:
    Idag hittade jag nog klänningen med stort K på Ruths högtidskläder. Ska ner igen imorgon förmiddag med syster och mina tärnor och prova den igen..
    Va skoj att du hittat din klänning!!! Jag ska ner till Ruths imorgon förmiddag också, blir dock första gånge för mig så vill mest nog bara kolla läget. Tar med mig två av mina tärnor =)

    Ses kanske där!
  • MalinH­84
    Äldre 1 Feb 17:00
    #93

    Jag tycker nr 1, 3 och 5 var bäst! Och håller med fg talare, några "extra tuttar" märkte då inte jag heller ;)

  • MalinH­84
    Äldre 2 Mar 18:07

    Idag har jag köpt min klänning =) Känns toppenbra, även om det blev lite mer pengar än vad jag från början tänkt! Testade den för lite mer än en månad sedan, och den var en klar vinnare över alla andra! Idag testade jag några andra också, men ingen slog den! Och min tärna ringde från thailand och meddelade att hon nu håller på och syr upp sin tärnklänning! Goda nyheter! Det här ska firas med lite vin med blivande svägerskan! Trevlig helg allesammans!

  • MalinH­84
    Äldre 27 Mar 19:53

    Idag har vi beställt min ring =) Känner mig så glad! Har kikat runt ett tag, så nu känns det verkligen jättebra! Är en solitärring i vitt guld, med en diamtant med briljantslipning! Den passar jättefins med min förlovningsring, men funderar ändå på att ha den själv på ringfingret och flytta förlovningsringen till ringfingret på höger hand istället, den var så tjusig att ha själv!

    Och nu är jag snart färdig med inbjudningskorten! Har kommit på att jag ska limma på lite fint glitter på korten, så har bara det kvar att göra! Får bli imorgon, och sen dekorera klar kuverten och skriva adresser på torsdag! På söndag ska vi skicka iväg dem, så att jag hinner göra klart vår bröllopshemsida i helgen! Och prästen har jag ringt och pratat med nu, hoppas han har möjlighet att viga oss! Han skulle återkomma om någon vecka när han börjat kolla på planeringen i september!

    Bra priser på tårtor från hon i Ramnäs, henne ska jag kika upp! Annars funderar jag också på om vi bara ska ta vanliga tårtor! Så länge den ser ganska fin ut och är god som en vanlig tårta är jag nöjd! Vi kommer servera tårtan i ett rum som är ganska "gammalt", så vi ska fortsätta på den stilen. Tårtorna ska stå på olika tårtfat i glas i olika höjder, och sen ska vi t.ex. socker och te-påsar i gamla fina glasskålar på fot! Kommer nog bli riktigt fint tror jag!

    Va härligt det känns! För nån vecka sen kändes allt så motigt, tyckte inte vi kom nånstans! Det kan vända snabbt!

  • MalinH­84
    Äldre 29 Mar 18:07

    Pörcy: vi har frågat Göran Almegård som är präst i Skultuna församling. Han vigde min syster för några år sedan och jag tyckte det var en fin vigsel. Så jag hoppas på att han har möjlighet!

    Nu är det dags för lite inbjudningskorts-pyssel =)

  • MalinH­84
    Äldre 12 Apr 17:46

    KirsiLaa: jag tycker det är ganska självklart att man ska få veta när den andras svensexa/möhippa är. Annars är det ju himla lätt att man bokar upp något annat den dagen! Så för att jag ska kunna hålla datumet hans svensexa är öppet, så måste jag ju veta! För min del så har killarna inte bestämt datum än, har fått höra att de stämt möte den 19e april för att börja snacka svensexa!

    Däremot har jag tyckt det känts jobbigt med min möhippa. Vet att tjejerna redan bokat ett datum, och fick då för mig att det var den 30 juni. Vet inte varför, men vet att det datumet passade väldigt många (man har ju koll på deras kalendrar). Ångesten kom då vi fick veta datum för avfärd för min m2b: 30 juni eller 1 juli!!! Att då inte få vara hemma innan han åker gjorde mig jätteledsen. Han ska ju trots allt vara borta 5 veckor så är ganska lång tid, särskilt då vi aldrig varit ifrån varandra så länge tidigare. Men nu har min mamma skvallrat att det iaf inte är det datumet, så jag blev såååå lättad =)

  • MalinH­84
    Äldre 29 May 17:55

    Efter några veckors dvala pga massor med jobb och utlandsresa så har vi äntligen fått lite fixat igen. Idag ringde jag prästen, och han blev jätteglad över att vi frågade honom. Han konfirmerade min m2b, så är lite kul att ha någon man "känner". Jag har aldrig träffat honom, men han var hur trevlig som helst. Skämtsam och berättade massa bra info som jag inte alls tänkt på. Så är en stor sten som äntligen fallit från mitt bröst, nu har vi ja faktiskt någon som viger oss också =)

    Och vi har pratat med cateringfirman som godkänt våra egna recept på maten. Vi vill ha en egen prägel på hela menyn, så är skönt att det inte blir några problem med det! Nu är det bara att sätta sig och skriva ner recepten också, får bli någon kväll i veckan.

    Bestmans kläder är klara, iaf allt utom slips som kommer sys upp tillsammans med min m2b:s i vårt färgtema. Tärna nr 2:s klänning är beställd, hon syr upp en genom Ursulas, jättefin verkligen. Så nu är det bara den sista tärnan kvar, men hennes lille son föddes förra tisdagen så hon vill nog vänta tills hon fått tillbaka figuren lite ;)

    I helgen ska vi ner på stan och leta näbbklänningar till min systerdotter och m2b:s systerdotter, vi får hoppas vi hittar något som de båda gillar.

    Nästa grej att fixa blir att hitta violinist som kan spela i kyrkan. Vi har två namn som vi ska ringa, hoppas på att någon av dem kan. För vi måste ha fiol vid inmarschen, annars blir det inte alls lika bra som vi har tänkt. Och mamma sa att hon hade en kompis som är turbadur som hon skulle prata med imorgon, som kanske kan spela vid festlokalen när alla kommer samt lite vid middagen. Tror det kan vara trevligt med lite lätt musik då. Efter det blir det nog dags att bestämma sig för hur vi ska göra med tårta. Min syster jobbar på café och skulle kunna fixa till skapligt pris, så funderar på att ta det genom henne.

    Kul att höra hur det går för alla er andra! Och skoj att höra om första möhipporna här! Jag tror inte min är på g än på ett bra tag, helgerna i juni är smockade och juli likaså, så tror nog att det blir i augusti för min del.

  • MalinH­84
    Äldre 31 May 21:26

    Pörcy: Hans Degreus heter prästen.

    Vi betalde 250 kr för gravyr, men tror det kostade 500 kr för putsning.

  • MalinH­84
    Äldre 2 Jun 09:07
    sandraochdaniel skrev 2012-06-01 08:24:41 följande:
    MalinH84 -när var det ni skulle gifta er? Verkar som ni har det mesta på plats!
    Vi gifter oss 1 september. Känns bra att de ha de stora bitarna på plats, men är massa smått kvar =)
    Pörcy skrev 2012-06-01 21:49:19 följande:
    Åhh Hasse!! Hade helst velat ha honom också eftersom jag känner honom sen länge men nu valde vi prästen som döpt våra barn istället eftersom min sambo nästan aldrig träffat Hasse. Är din m2b från Önsta??
    Japp, han är från Önsta =)
  • MalinH­84
    Äldre 3 Jun 13:56

    Pörcy: han är 27 år.

    Igår letade vi klänningar till de båda brudnäbbarna. Och det blev inte mycket av letande, vi hittade i första butiken vi gick in. Fantastiskt söta klänningar; vita med silvrigt brodyr och någon liten paljett här och där, fin knäppning i ryggen och med ett vitt band som man knyter till rosett. En riktig liten princessklänning =)

    Det var bara en av tjejerna som var med och provade, men vi köpte med en till och åkte hem till min svägerska så att även den andra tjejen fick prova. Och båda sitter som en smäck =) De var sååååå söta (kommer garanterat stjäla hela showen ;) Det var dessutom första gången de träffades, men det gick jättebra. Min lilla systerdotter som är 3 tyckte det var jättekul att leka med min m2b's systerdotter som är 6 år, så nu ska vi se till att ses mer i sommar så att de kommer kännas lätt när dagen väl kommer och kanske minska nervositeten lite. Nu är det bara kläder till lille 4-årige kill-näbben också, men det blir nog lättare. Skjorta och finbyxor, och så vill han ha fluga istället för slips. Så jag tänkte att vi köper en likadan slips som m2b och bestman, och så syr jag om den till en fluga, såg att det inte var så svårt i pyssel-tråden =)

    Nu ska jag sätta mig och skriva ner våra recept och skicka till catering-firman. Känns så skönt när det rullar på =)

  • MalinH­84
    Äldre 8 Aug 12:43

    I lördags var det min tur att hippas =) Jag var ute och träffade några kompisar i fredags, och frågade då en av dem när hon skulle åka iväg på utlandssemester. 17e var hennes svar, och jag som var nästan hundra att jag skulle ha den 18e, och även nästan hundra på att hon skulle komma med eftersom hon är en väldigt god vän. Så då började jag genast ana att det skulle bli morgondagen istället, vilket jag inte inte inte ville egentligen. Min kille har varit i Indien i mer än 5 veckor, och jag skulle hämta honom på flygplatsen kl 15 på lördagen, ni kan ju bara tänka hur mycket jag längtat efter den dagen. Så jag pratade med honom och han lugnade mig, han hade pratat med min syster (en av tärnorna) innan han åkte och hon hade lovat att det inte var den dagen, att jag skulle kunna hämta honom. Och hon är jättedålig på att ljuga la han till, så då tänkte jag att det nog var safe. Inte kunde jag fatta att han var så bra på att ljuga för mig, han visste ju om det. Ändå la jag fram morgonrock vid sängen, just in case ;)

    Jag drömde faktiskt att de hade kidnappat mig, och vaknar då till av att en nyckel vrids om i vår dörr! Klarvaken - nu är det dags! Sen står 13 tjejer i mitt sovrum och tjoar och hurrar. Fick hoppa in i duschen, och då samlade jag mig lite, för jag fick faktiskt först lite panik. Men sen var dagen heeeelt fantastiskt. Vi hade champagnefrukost hemma hos mig, de klädde mig i fina kläder och en krona och slöja samt en band med texten Brud 2012-09-01. Sen åkte vi och spelade in en låt - En sån karl. Gick jättebra, och fick faktiskt roligt nog berömmet av killen där att det var den bästa han gjort. Ut på stan för lite ploj - men var verkligen lagom. Har också sagt att jag inte vill skämma ut mig så mycket, och gärna göra saker tillsammans med de andra tjejerna. Så blev att samla lite äktenskapsråd samt få ett godishalsband uppätet av killar. Sen gick vi och åt lunch i en park, satt bara i fantastiska solen och snackade och hade det mysigt. Efter det skulle vi spela in en musikvideo till min låt, och då blev det mycket skratt kan jag lova.
    Nästa grej var att åka till ett jättemysigt spa där vi bubblade, bastade och badade isvak (trodde aldrig jag skulle hoppa i, men efter några glas vin så vågade man det mesta). Tejerna fixade sen iordning mig och vi åkte till en restaurang där vi åt gott och drack gott hela kvällen.

    Slutet på kvällen blev också fantastiskt. Jag fick tillbaka min telefon och ringde då med detsamma min älskling som kom och mötte mig. Var så härligt när jag äntligen fick krama om honom och pussa på honom. Fick massa fina presenter från Indien och vi låg och pratade hela natten typ.

    Den här dagen kommer jag verkligen komma ihåg resten av mitt liv, kan inte nog tacka mina fantastiska systrar och vänner för en så härlig dag. Lite trist att den är över, nu är det bara att vänta på bröllopsdagen om lite drygt 3 veckor, nerverna börjar tränga sig på. Idag ska jag åka ner och lämna in min klänning för slutlig finputsning. Ska även få iväg lite mail osv. Vann även idag (förvisso inte första-pris, men ändå ett pris) en tävling här på BT, är ju lite kul!

  • MalinH­84
    Äldre 9 Aug 17:23

    Ja, det är verkligen inte lång tid kvar nu =) Nerverna börjar visa sig! Igår var jag och lämnade in min klänning för slutliga justeringar. Har inte provat den sen jag hämtade hem den i början av mars, så man är ju alltid lite nervös att man inte längre ska gilla den. Men oj, jag älskar den verkligen. Och nu hade jag mina fina blå skor till, fantastiskt. Längtar tills make-up, hår och övrigt är på plats, kommer nog känna mig vackrare än jag någonsin gjort förut.

    Mycket är klart men är ändå en hel del kvar.
    - Ska fixa med "servett-ringarna" som är blå tygblommor som vi syr på ett silvrigt band (bröllopet går ju i blått och silver), men dem ska jag försöka fixa på lördag (har redan satt en av mina småsystrar i arbete så hon klipper nu ut tyget och bränner kanterna så att det bara är att börja pyssla).
    - Sen ska jag fixa med "gästboken", som kommer vara små fina bitar papper samt engångskameror, tanken är att man skriver en liten hälsning på pappersbitarna som är i olika storlek beroende på hur lång text man vill ha, och sen tar ett foto. Så ska jag sen i höst pyssla med att göra själva boken. Till detta ska jag även göra små roliga "masker" så att man kan spexa till fotot lite.
    - Om jag orkar ska jag brodera in våra initialer på handdukar.
    - Så är det såklart kyrk-häftet och festhäftet som ska göras. Har fått mallar från min storasyster som jag tänkt använda mig av, så är mest bara att pluppa in all text. Vi har dock bara gjort väldigt få gäst-beskrivningar, så är lite rädd för att det kommer bli stressigt.
    - Göra klar en bräda som vi ska ha som bricka till ostbrickan.
    - Det vi har kvar är tårta, men då vi inte tycker det är så jätteviktigt så kommer vi nog bara åka till Brynolf och beställa vanliga princess-tårtor fast vita. Har en kompis som är duktig på cup-cakes, så vi ska fixa lite garnering till dem. Får nog bli nästa vecka!

    Imorgon ska vi ut till lokalen och titta en sista gång innan vi får nycklarna, så det blir att fota och mäta och gå igenom själva dukningen. Sen börjar jag med bordsplaceringen =)

    Så det är en hel del kvar och på måndag börjar vi jobba igen. Men det får bli kvällspyssel. Brukar vara duktigare på att få saker gjort när jag har mycket att göra, nu på semestern har jag mest bara lallat runt och varit ledig :p

    Spännande med möhippan, jag vill göra det igen =)

Svar på tråden västerås-brudar 2012??