• Äldre 16 Nov 20:01
    3793882 visningar
    21824 svar
    21824
    3793882

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Fru sy
    Äldre 17 Nov 20:39
    #71

    Förlåt att jag inte kommenterar så mkt. Mitt huvud är inte riktigt med längre, så nu kan jag nog skylla på gravidhjärna. Höll tom på att glömma bort att mannen fyller år idag Vi har tidigare bestämt att vi ska åka och köpa present till honom tillsammans eftersom jag mår som jag gör men ville ju gratta honom lite ändå... så det fick bli 20 röda rosor på vägen hem från jobbet idag.

  • dfk
    Äldre 17 Nov 20:50
    #72

    Fru sy, hoppas att du snart ska må bättre! Det är hemskt att må sådär pestigt.


    Röda rosor till maken, det är ju en jättefin present! Jag älskar själv att få blommor.

  • Helois­e
    Äldre 17 Nov 20:59
    #73

    Idag har varit en bra dag! Elise har varit vaken mkt och tittat med sina fina små uggleögon


    Jag har fått en akuttid för magen imorgon, det har blivit både spänt och ömt igen, inte bra alls Men jag hade inte speciellt hög sänka( iofs hade jag inte det förra gången heller).


    Elise andas på bättre( peppar peppar) och kör nu cpap utan syrgas och bara 25% i grimman( vi andas 21%) koldioxiden har snyggat till sig lite och med det kommer en vaknare bebis, koldioxid är världens bästa sömnmedel sa hennes läkare, ja  fråga Sylvia Plath sa jag och då förlorade jag honom


    Panzer mötte läkaren som jag hade i förrgår och han har jobbat på neo förut och sa att han fattade itne varför de snöat in så på hjärnskada, hon hade enligt honom inte varit utan syre så länge att det fanns någon överhängande risk för syrebrist- relaterade skador. Men ärligt talat jag är så j-vl less på läkare, de säger emot varandra hela tiden, det är ett under att folk blir frisk alls!


    Hon får vätskeutdrivande och så har de kapat maten för henne, aldrig blir det bra säger Elise och är kinkig för att hon får mindre mat, men hon går upp för fort och då binder hon vatten- lik mamma? Nää inte alls


    Underbart att axel och fälga mår bra Daa och att du mår bra, för det gör du väl?


    Blomman, klart man ska vara lycklig över en ny panna


    Det är så outsägligt spännande med alla kommande trådbebisar 'Jag är så spänd på vad ni funderar på för namn till alla bebbarna Vår favvosyrra på neo har en dotter som heter Lykke, det tycker ajg är ett otroligt vackert namn, hade mkt väl kunnat döpa Elise till det om hon nu inte hade varit en Elise dvs


    Puss på er, jag vet inte vad jag skulle göra utan er!

  • Aleta
    Äldre 17 Nov 22:12
    #74

    Heloise, kram! Du har så rätt, Elise är perfekt ända ut i fingertopparna.
    Hoppas det går bra med magen, kram igen!


    Daa, vad härligt att allt var bra med Axel och Fälga (älskar verkligen de namnen)!


    Ja, hur diskar man egentligen lergrytor?


    Ingis, behöver du hjälp med bakhållet? Jag har ett lasso om tanten springer förbi snarorna.


    Blomman! Jag kan verkligen se de underbara ackumulatortankarna och jag vet vad ett kallt hus med kallt varmvatten är. Toppen! Jag kommer att beundra underverken när jag kommer förbi nästa gång. (Om jag får.)


    Har varit ytterligare en dag på jobbet och det är verkligen kul! 
    Jag blir visad runt överallt och fick även prova på lite montering. Alla jag har träffat är glada och trevliga dessutom.

  • Aleta
    Äldre 17 Nov 22:14
    #75

    Och det skulle vara ett litet ♥ till Elise, sä här kommer några till:
    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

  • Äldre 18 Nov 07:37
    #76

    *drar kvick ner Aleta i bakhållet också*

  • Äldre 18 Nov 07:39
    #77

     


    muggles skrev 2010-11-17 16:48:49 följande:
    Villemoa: japp vår dotter heter Moa och är drygt 3 år. Goa Moa fick hon heta redan i födelseannonsen Ingis: oj egenritat hus - fint som snus det!

    Hahahaha, Praktiskt är det iallafall! MASSOR av förvaring! O STOOOOOOOR tvättstuga....ja...stor o stor.... men man kan lätt vika tvätten o hänga utan att plocka undan eller röja först! O så kan man sätta busan på tvättbänken när man tar på henne alla kläder inför utestunderna=väldigt skönt för mammas o pappas ryggar!

  • Äldre 18 Nov 07:41
    #78

     


    passionsblomman skrev 2010-11-17 18:53:52 följande:
    Nu ska jag passa på, innan jag testar minus om några dagar och bryter ihop, att skriva något riktigt glatt:VI ÄR SÅ GLADA ÖVER VÅR NYA PANNA OCH ACKUMULATORTANKARNA!!!Ni bara fattar inte hur otroligt stor förändringen och skillnaden är! Och om ni inte levt med vedeldning på det gammeldagsa viset så fattar ni heller inte vad jag pratar om.Nu är det slut med att kuta och passa den förbannade gamla vedslukaren hela dagarna.Det är slut med att ÖSA i oändliga mängder ved utan att få vidare mycket värme tillbaka.Det är slut med att vakna och ha 11 grader i köket och få vänta i timmar på att graderna ska stiga.Det är slut med att springa runt i lånkallingar och ylletröja hela dagarna.Det är slut på tjära och sotstank och rök i hela huset.Vi har så varmt vi vill -för närvarande 21,5 grader- i hela huset hela tiden!Vi har vrålvarmt vatten i kranarna och kan bada så varmt man bara står ut med.Vi behöver bara elda en gång om dagen och det går inte åt i närheten av så mycket ved som förut.Vi kan nu åka ifrån vårt hus även på vintern och slippa komma hem till ett utkylt ställe.Att sota ur pannan går på ett kick och allting annat styrs av termostat, shunt och om vi vill elpatronen. Det är plättlätt att se på termometrarna när vi behöver elda.Jag ska säga er en sak till: Romantik och gemenskap är att tillsammans tassa ner i källaren och kika på de fina, fina ack.tankarna, jubla lite över hur bra det blev, och kika in genom glasluckan i pannan där det fullkomligt dånar och brinner som attan. Lycka är att gå och lägga sig tillsammans och veta att vi gjorde rätt val och att vårt hus aldrig någonsin har haft ett bättre system än nu.Det känns som HELT rätt ände att börja sina husförbättringar och omsorger i.Vi är så himla glada!

    Guuuuuud va härligt det låter! Så himla skönt för er!
    Så glad jag blir!!!
    Glädjen o positiviteten bara osar om inlägget o sprider sig även till mig!

  • Äldre 18 Nov 07:41
    #79

    Grattis till alla söta o fina små Moa vi har i tråden!

  • Äldre 18 Nov 07:44
    #80

    Flamman: glömde leta fram bruksanvisningen...men den kommer! Fler som vill ha? Inboxa mailadressen så skickar jag så fort jag kan.

    dfk: Vi har kört varannat år hos resp släkt för att få det lite rättvist. Några år så körde vi på två ställen på själva julafton....men det funkar inte med småbarn....för stökigt....så I år så ska vi vara hemma hos oss, knytis så vi hjälps åt o delar på både börda o kostnad.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård