• hoodil­ady
    Äldre 16 Sep 13:48
    22192 visningar
    143 svar
    143
    22192

    Vill ni ha hjälp/inspiration på trycksaker?!

    Jag jobbar som grafisk designer och håller just nu på att planera mitt eget bröllop.


    Då jag tycker det är väldigt roligt att pyssla med dessa två ämnen får ni gärna fråga om råd eller tips ang detta.


    Kanske vill du ha hjälp/tips att hitta en röd tråd i inbjudan, vigselprogrammet, menyn, bordsplacering, bröllopshäfte, tackkort m.m.


    Eller vad man bör tänka på vid val av papper och tryckeri, tips på hemsidor m.m.


    You name it!


     


    Skriv här eller maila på:


    ida.lindwall@gmail.com

  • Svar på tråden Vill ni ha hjälp/inspiration på trycksaker?!
  • hoodil­ady
    Äldre 24 Nov 15:26
    #71

    @ Lycka2012 -  Hej! Som min illustrationslärare alltid sa: "Alla kan teckna" Man gör det bara på olika sätt! Jag tycker du ska tillåta dig att sitta med en blyerts och "flumma" fram en karta. Du kan ju jämföra med nån färdig karta redan. Sen om du har en scanner så scannar du in bilden, lägger in den i Photoshop om du har det (du kanske måste ljusa upp nivåerna lite) och färglägger med en vattenfärgspensel (finns i photoshops penselbibliotek). Ta ca 50% hårdhet på så blir det snyggt, efteråt kan du välja Filter "vattenfärg" eller liknande så får du en snygg finnish!
    Annars är det ju otroligt charmigt att måla själv med pensel och vattenfärger.


    @ JWL - Kul att du hittade hit! Va spännande att ni ska lämna in till tryckeri, det blir alltid mycket trevligare än att använda sig av en färgskrivare!
    Relief heter det du pratar om, det kan vara utbuktande relieftryck eller nedsänkt.
    Jag tror de flesta tryckerierna använder sig av en särskild maskin som gör detta, det får ni fråga på det stället ni planerar att lämna in till vad det kostar extra. Det som är spännande med relieftryck är att man kan trycka svart på svart tex så det blir en snygg effekt men ändå läsbart!
    Jag tycker ni ska klämma och känna på papper innan ni väljer. Bor ni i Sthlm så gå till MAP och berätta hur ni hade tänkt er så kan de ta fram lite olika alternativ. Det ligger vid stureplan.
    Glöm inte att fråga tryckeriet vilken storlek på pappret de vill ha, en del trycker på A4 endel på A2, så ni inte köper fel i onödan. Tänk lite på hur bröllopet ska vara (är det mer jordnära, natur, bohemsikt etc) så kan ni anpassa pappret efter det, då är ett handpressat papper snyggt eller något med struktur i.
    Ska ni ha den lyxiga varianten på bröllopet kan det vara snyggt med ett bestruket(behandlat, lite glansigt) papper.
    Men mitt råd är att klämma och känna! Och nu när ni ska lämna in till tryck, var inte rädda att ta i med papperstjockleken!


    Lycka till båda två!

  • Skumbo­ll
    Äldre 24 Nov 16:01
    #72

    Jag får fullkomligen psykbryt! Haha. 


    Alla min trycksaker är klara, bara det att jag inte hittar någon vettig rosa färg. Pantonekartan är naturligtvis på jobbet, och jag jobbar hemifrån.


    Hoodilady, kan du tipsa mig om en ljus men lite dov rosa färg? 


    Jag har fått några provtryck från tryckeriet men jag tycker att allt drar åt lila eller orange/korall. 

  • hoodil­ady
    Äldre 24 Nov 16:26
    #73

    Ah, jobbigt!
    Pantone 5025C eller 5035C (väldigt ljusrosa) (Båda Solid coated, de är båda rosa fast ändå dova.
    Jag har valt samma fast snäppet mörkare 5015C (den är lite mer lila än rosa.)

    Hoppas det löser sig!

  • GnuGS
    Äldre 24 Nov 16:38
    #74
    lycka2012 skrev 2010-11-23 22:24:23 följande:
    ååå vad jag älskade Designs by robyn loves watercolour maps!! Nägra tips om hur man kan göra sådana själv i datorn (om man nu inte är fantastisk på att teckna)?? Eller kanske någon vänlig själ som vill hjälpa mig???  är by the way helt ny här på BT och idéerna flödar! www.etsy.com/shop/DesignsByRobynLove 
    Åh, så fantastiska kartor och kalligrafiska mästerverk! Jag blev helt fångad av Robyn Loves grejer och satt i minst en timme och kollade på allt. Vill ha!
  • Skumbo­ll
    Äldre 24 Nov 17:25
    #75
    hoodilady skrev 2010-11-24 16:26:33 följande:
    Ah, jobbigt!Pantone 5025C eller 5035C (väldigt ljusrosa) (Båda Solid coated, de är båda rosa fast ändå dova.Jag har valt samma fast snäppet mörkare 5015C (den är lite mer lila än rosa.)Hoppas det löser sig!

    Tack, jag ska kika på det ikväll.


    Ja, det är så störigt. Är riktigt petnoga med att det blir rätt färg, och dum som jag är så väljer jag då rosa som jag tycker är så svår. Varför kunde jag inte valt blå eller grön, hade varit betydligt enklare. Och tryckeriet hade varit betydligt gladare!

     

  • JWL
    Äldre 4 Dec 09:56
    #76

    Tack för hjälpen Hoodilady! Vi besökte MAP igår och de var väldigt hjälpsamma. Har nu några prov som vi ska välja mellan. Sakta men säkert går det framåt! :)

  • hoodil­ady
    Äldre 7 Dec 14:26
    #77
    JWL skrev 2010-12-04 09:56:33 följande:
    Tack för hjälpen Hoodilady! Vi besökte MAP igår och de var väldigt hjälpsamma. Har nu några prov som vi ska välja mellan. Sakta men säkert går det framåt! :)
    Åh va bra! Hoppas ni hittar nåt ni gillar båda två! Fråga igen om det är nåt ni undrar, jag finns här :)
  • ja 2010
    Äldre 7 Dec 15:21
    #78

    Hej,
    jag har en fråga ang. trycksaker. Vi håller som bäst på med indesign och få ihop inbjudan. Därefter tänkte vi kontakta tryckerier här i Stockholm för tryck av inbjudan. Ska man gå på det papper som tryckeriet kan erbjuda eller är det bäst och köpa papper på de rekommenderade butikerna och lämna in för tryck.

    Vi kommer ha tryck på en sida och vill ha lite tjockare papper och inbjudan går i vintagestuk.

  • Skumbo­ll
    Äldre 7 Dec 16:20
    #79
    ja 2010 skrev 2010-12-07 15:21:28 följande:
    Hej, jag har en fråga ang. trycksaker. Vi håller som bäst på med indesign och få ihop inbjudan. Därefter tänkte vi kontakta tryckerier här i Stockholm för tryck av inbjudan. Ska man gå på det papper som tryckeriet kan erbjuda eller är det bäst och köpa papper på de rekommenderade butikerna och lämna in för tryck. Vi kommer ha tryck på en sida och vill ha lite tjockare papper och inbjudan går i vintagestuk.
    Jag har fått offert från en hel drös med tryckerier i sthlm (det tryckeri vi använt oss av var lite klumpiga och jag valde att trycka hos någon annan). 

    Jag har märkt att det är väldigt olika, en del tryckerier har många olika sorters papper hemma i laget, andra har bara någon standardvariant. Dock har det inte varit något problem för tryckerierna att ta hem det papper just jag vill ha, man får betala lite extra ofta men så slipper jag själv böka med inköp osv. Så, vet du vad du vill ha - be dem ta hem om de inte redan har det hemma!

  • GnuGS
    Äldre 7 Dec 18:26
    #80

    Någon som vet hur mycket extra det kan kosta att trycka i guld (gäller i vårt fall detaljer, det mesta av texten bör nog vara i svart)?

Svar på tråden Vill ni ha hjälp/inspiration på trycksaker?!