• hoodil­ady
    Äldre 16 Sep 13:48
    22141 visningar
    143 svar
    143
    22141

    Vill ni ha hjälp/inspiration på trycksaker?!

    Jag jobbar som grafisk designer och håller just nu på att planera mitt eget bröllop.


    Då jag tycker det är väldigt roligt att pyssla med dessa två ämnen får ni gärna fråga om råd eller tips ang detta.


    Kanske vill du ha hjälp/tips att hitta en röd tråd i inbjudan, vigselprogrammet, menyn, bordsplacering, bröllopshäfte, tackkort m.m.


    Eller vad man bör tänka på vid val av papper och tryckeri, tips på hemsidor m.m.


    You name it!


     


    Skriv här eller maila på:


    ida.lindwall@gmail.com

  • Svar på tråden Vill ni ha hjälp/inspiration på trycksaker?!
  • PiaBo
    Äldre 26 Oct 18:25
    #51

    ja det var din blogg jag var ute efter jämntjock, :) vad fint du har gjort. detta med scrapbooking måste jag prova. ser så kul ut. detta var en jättebra tråd :)

  • Jämntj­ock
    Äldre 26 Oct 19:16
    #52

    Det är världens bästa hobby!

  • impegn­o di nozze
    Äldre 26 Oct 20:14
    #53

    Jag har en fråga! Jag ska göra festprogrammen i indesign, så långt har jag koll. Jag har dock ingen kunskap om att trycka det jag gjort. Jag gör mest saker till webben. Jag förstår ju att jag ska använda CMYK. Men sen då? är det bara att skriva ut i en vanlig färgskrivare? Funderade på att lägga in några bilder i häftet. Hur blir det på vanligt papper? Helt enkelt - vad ska jag tänka på då jag skriver ut programmen för att få bästa resultat?

  • hoodil­ady
    Äldre 3 Nov 09:47
    #54

    Hej Josefine & Rickard. Det finns många tryckerier i Stockholm, ring runt och hör vilka som känns bäst. Kan tipsa om ABA som ofta hjälper privatpersoner till ett lägre pris.


    Jag jobbar på Ekotryckredners i Årsta, men där satsar vi mest på stora företag, men om du känner att du vill lägga pengar på kvalité och om du har en annorlunda idé (tex trycka på plast etc så är vi bäst i branschen.


    Kolla denna länken för fler tips och börja ringa runt: http://www.stockholmtryckeri.se/


    Lycka till!

  • hoodil­ady
    Äldre 3 Nov 10:00
    #55

    Impegno di nozze:


    Du har helt rätt i att CMYK är det som gäller. Indesign har ett alternativ som är bra att använda sig av. Under Arkiv kan du välja att Exportera som en pdf. Gör det och välj sedan "High quality print" Eller motsvarande på svenska.


    Då får du en bra färgprofil och den anpassar sig för bästa kvalité för din färgskrivare.


    Om du skriver ut på A4 men formatet är mindre än så och du måste skära så använd dig av "skärmärken/Crop Marks" och centrera bilden på A4. Allt detta gör du efter du klickat på Exportera och en ruta kommer upp.


    Jag jobbar i InDesign dagligen, så säg till om du behöver mer hjälp!


    Lycka till!


     


    impegno di nozze skrev 2010-10-26 20:14:04 följande:
    Jag har en fråga! Jag ska göra festprogrammen i indesign, så långt har jag koll. Jag har dock ingen kunskap om att trycka det jag gjort. Jag gör mest saker till webben. Jag förstår ju att jag ska använda CMYK. Men sen då? är det bara att skriva ut i en vanlig färgskrivare? Funderade på att lägga in några bilder i häftet. Hur blir det på vanligt papper? Helt enkelt - vad ska jag tänka på då jag skriver ut programmen för att få bästa resultat?
  • hoodil­ady
    Äldre 3 Nov 10:07
    #56

    impegno di nozze: Jag glömde svara på din sista fråga. Om du har Photoshop i din dator så tycker jag du ska öppna bilderna där och göra dem till CMYK och göra de ljusare under "Nivåer". Ofta blir bilder mycket mörkare när de kommer ut på en vanlig färgskrivare.


    Om du inte har möjlighet att göra detta kanske du kan välja ett lite tjockare papper så svärtan inte går igenom pappret (minst 120g tjockt). Men bästa alternativet är att välja ljusare bilder.


    //Ida

  • Fårävv­ör
    Äldre 3 Nov 10:26
    #57

    Vilken underbar tråd! Har börjat fundera på hur vi ska göra med inbjudningskort etc. En tanke vi har nu (som sambon köpte direkt dessutom) är att göra en egen stämpel (kommer inte ihåg vart, men hittade nåt ställe där man kunde skicka in en fil, som de gjorde stämpel av), tex med våra namn och något mer på. Har lekt lite i photoshop med en bild på oss två och gjort den tvåfärgat i svart och vitt, mha stamp-filtret till exempel. Då skulle man kunna ha en stämpel med den bilden av oss och våra namn under både till inbjudningskort, vigselprogram, festprogram och tackkort... Låter det som en bra idé. Förstår att det bara blir enfärgat när man stämplar, men får väl leka lite med andra papper och band etc.


    Har aldrig gjort egna kort och sånt, men har skärmatta och rullkniv hemma eftersom jag syr en del... Tror ni det kan funka?

  • hoodil­ady
    Äldre 3 Nov 11:24
    #58

    Fårävvör: Vilket roligt nickname du har :)


    Det är ju en bra idé med stämpel, se till att det inte är för rörigt bara med era ansikten, men det kan säkert bli snyggt! Annars är era initialer snyggt att sätta ihop, men det är ju lite mer klassiskt, beror ju på vilken stil ni vill ha det i.


    Lek med pappersmaterial så kan det bli jättesnyggt, men använd inte olika pappersfärger tycker jag, då kan det bli för rörigt med stämpeln också.


    Skärmatta är perfekt att du har, men köp en skalpell istället, då kommer du åt överallt. Kostar inte mer än en femtiolapp på pappershandeln.


    Lycka till!

  • impegn­o di nozze
    Äldre 4 Nov 21:25
    #59

    Jättebra tips hoodilady, tack snälla! Jag har photoshop så jag kan absolut göra som du beskriver. Förmodligen måste jag återkomma då det oftast inte är "bara att" i de här CS programmen..:) Inte för oss vanliga dödliga iaf.

  • Fårävv­ör
    Äldre 4 Nov 22:27
    #60

    Hoodilady: Tack för feedbacken! Ska definitivt kolla på lite olika pappersmaterial, kan nog bli riktigt stilrent och snyggt!


    får nog kila iväg och spana på lite papper en dag!

Svar på tråden Vill ni ha hjälp/inspiration på trycksaker?!