• hoodil­ady
    Äldre 16 Sep 13:48
    22177 visningar
    143 svar
    143
    22177

    Vill ni ha hjälp/inspiration på trycksaker?!

    Jag jobbar som grafisk designer och håller just nu på att planera mitt eget bröllop.


    Då jag tycker det är väldigt roligt att pyssla med dessa två ämnen får ni gärna fråga om råd eller tips ang detta.


    Kanske vill du ha hjälp/tips att hitta en röd tråd i inbjudan, vigselprogrammet, menyn, bordsplacering, bröllopshäfte, tackkort m.m.


    Eller vad man bör tänka på vid val av papper och tryckeri, tips på hemsidor m.m.


    You name it!


     


    Skriv här eller maila på:


    ida.lindwall@gmail.com

  • Svar på tråden Vill ni ha hjälp/inspiration på trycksaker?!
  • Skumbo­ll
    Äldre 17 Sep 15:13
    #21
    hoodilady skrev 2010-09-17 12:33:29 följande:
    Ja men precis! Okej.. i Stockholm? Kul.
    Ja, utanför stockholm.
  • hoodil­ady
    Äldre 19 Sep 21:23
    #22

    Det är lätt att förlora sig i detaljer och göra mer och mer finesser på det.


    Men för att det ska bli bäst så "Keep it simple." Kan vara lätt att säga, men enkelheten kan ibland chocka och bli snyggast.


    Om du vill slippa klippa är världens knep att köpa en skalpell, linjal och skärplatta, eller ännu snabbare en skärmaskin (finns för ca 200kr på panduro hobby eller liknande). Då går det undan vill jag lova och det blir roligt!


    Lycka till.

  • JBEC
    Äldre 26 Sep 17:20
    #23

    Jag har inte börjat med pysslet ännu..
    Jag gillar att göra kort och klippa,klistra och trycka osv. Mitt problem är hur man får till en snygg inlaga i inbjudan och festprogrammet..
    Där känne rjag mig helt ute i dimman ;)

    Jag vet itne ens vilka typer av "fina" papper som funkar i en vanlig skrivare..

  • hoodil­ady
    Äldre 27 Sep 15:56
    #24

    Hej JBEC, 


    det finns några olika knep man kan ta till. Dels kan du vika inbjudan så att du får som en ficka innanför, där kan du stoppa in ett litet "hårdare" papper (brukar funka med upp till 200-250g på vanliga bläckstråle skrivare).


    Annars kan du göra avlånga inbjudningskort och klistra på ett litet kuvert i nedre delen under inbjudan som du stoppar ner inlagan i, det kan vara ett A4 som du har vikt ihop för att bli ca 6x6 cm.


    Ett alternativ till är att du gör inbjudan med flera flikar längst ned i botten, det kan tex vara 4 papper på varandra, överst är inbjudan, nästa flik kan vara vägbeskrivning, nästa boende, nästa OSA till exempel. Dessa 4 papper kan du knyta ihop i varandra med ett fint band eller bara häfta om du känner för det, använd  helst ett lite tjockare papper.


    Vanligt skrivarpapper du köper i bunt är oftast 100g, det blir lite tunt och genomskinligt, så satsa på ca 130-150 gram beroende på papperskvalitén.


    Gå in i en pappershandel och fråga! Om du bor i Sthlm rekommenderar jag Matton eller Map.


    Lycka till!

  • eigoll­et
    Äldre 27 Sep 16:27
    #25

    Haha, jag som sa att jag INTE skulle klippa gördlar till festprogrammen. Men söndagstristessen infann sig (lite rastlös så här 5 dagar innan dagen D...) och mitt fina lila papper som var över bara låg och skrek att det ville bli något fint  :).

    Sagt och gjort, 60 st skulle det bli, och visst skulle pappret räcka. Trodde jag. Det tog slut vid 50.... Så nu blir det en tripp till Panduro för att köpa ett till papper, för det blev SÅ fint!

    Tack för tipset!

  • hoodil­ady
    Äldre 5 Oct 14:26
    #26

    Åh vilken tur att det fanns fler papper att köpa! Kul att du gjorde gördlar :p


    Hoppas bröllopet blev lyckat!! Grattis!

  • JBEC
    Äldre 5 Oct 16:37
    #27

    hoodilady:
    tack för dina råd, nu ska jag grunna lite till och spana in Matton här i Malmö :)
    Ska bli så kul att få börja klippa och pyssla!

  • Jämntj­ock
    Äldre 14 Oct 16:05
    #28

    Vilken kul tråd! Är själv scrappare och kortmakare och börjar jobba upp världens ångest angående trycksakerna. Vill absolut göra allting själv, både för att spara pengar och för att det är liksom det jag gör Mitt problem är att hålla det enklet, det är sådär kul att ha femtioelva moment när man man ska göra 40 likadana inbjudnings- och tackkort, 65 festprogram och lika många placeringskort...

  • hoodil­ady
    Äldre 14 Oct 16:49
    #29

    hiih, jag förstår det. Har aldrig scrappat själv, men jag förstår hur det kan bli, det är ju så kul med detaljer :) Men jag står för "Keep it clean" det betyder ju såklart inte att det ska vara svartvitt och ett A4 rakt upp och ned, finns mycket kul att göra! :p

  • Jämntj­ock
    Äldre 15 Oct 13:52
    #30

    Jag har en ganska romantisk stil när jag scrappar och gör kort. Mycket lager-på-lager och en hel del blommor, blad, band och spets. Känns inte riiiktigt som ett bra upplägg, varken ekonomiskt eller tidsmässigt, när man ska göra inbjudningskort

    Jag tänker mig en benvit kortbas och ljust syrenlila papper med texten på. Vill ha en tunn ram av svart däremellan, som en fotomatta. Och så ett band, kanske grönt, med en enkel knut. Sen får det vara stopp

Svar på tråden Vill ni ha hjälp/inspiration på trycksaker?!