• hoodilady

    Vill ni ha hjälp/inspiration på trycksaker?!

    Jag jobbar som grafisk designer och håller just nu på att planera mitt eget bröllop.


    Då jag tycker det är väldigt roligt att pyssla med dessa två ämnen får ni gärna fråga om råd eller tips ang detta.


    Kanske vill du ha hjälp/tips att hitta en röd tråd i inbjudan, vigselprogrammet, menyn, bordsplacering, bröllopshäfte, tackkort m.m.


    Eller vad man bör tänka på vid val av papper och tryckeri, tips på hemsidor m.m.


    You name it!


     


    Skriv här eller maila på:


    ida.lindwall@gmail.com

  • Svar på tråden Vill ni ha hjälp/inspiration på trycksaker?!
  • Skumboll
    hoodilady skrev 2010-09-16 20:16:04 följande:
    Skumboll, du har helt rätt, man ska sluta när man är nöjd, jag brukar alltid bli tokig på detaljer ingen annan märker ändå sen.  Jag håller på att göra ett typografiskt inbjudningskort nu, svårt! Typo är inte min starkaste sida, men inspireras av tekniska museets affisher ;) När ska du gifta dig?
    Haha, jag är likadan. Har väldigt svårt att avsluta, alltid finns det någon liten detalj som retar mig... men som ingen annan någonsin kommer lägga märke till.

    Åh, typografi som är det absolut roligaste. Det är definitivt min grej, jag är däremot inte alls haj på illustrationer. 


    Gifter mig inte förrän augusti nästa år, men det gäller att vara ute i tid. Du då?

  • hoodilady

    Haha, då tycker jag vi hjälps åt :)


    Jag sysslar hellre med illustrationer, bilder och layout.. hehe.


    Ja, samma här, juni nästa år, men det är ändå mycket som ska fixas ju.. hur gjorde du festprogrammen? jag vill ju göra mina själv, men min toastmaster vill fylla den med bus och skoj, ska man göra två stycken då så jag inte får se vad som är i?! Eller ska jag be en nära  arbetskompis till mig designa? hmm... dilemman! 

  • Skumboll
    hoodilady skrev 2010-09-16 20:42:19 följande:
    Haha, då tycker jag vi hjälps åt :) Jag sysslar hellre med illustrationer, bilder och layout.. hehe. Ja, samma här, juni nästa år, men det är ändå mycket som ska fixas ju.. hur gjorde du festprogrammen? jag vill ju göra mina själv, men min toastmaster vill fylla den med bus och skoj, ska man göra två stycken då så jag inte får se vad som är i?! Eller ska jag be en nära  arbetskompis till mig designa? hmm... dilemman! 
    Du, ärligt talat så kommer jag nog strunta i festprogram. Anledningen är att jag inte har så mycket att stoppa i festprogrammet (tycker det är lite lagom larvigt med roliga historier, beskrivningar av gästerna osv). Men det är ju jag det.

    Men, kan du inte be kollegan göra festprogrammet? Visa henne övriga trycksaker så att hon fortsätter på den röda tråden så att det hänger ihop. Då kan din tostmaster komma med innehållet men behöver inte bekymra sig om designen. 

  • hoodilady

    Ja, det förstår jag! Tycker mest det är ett onödigt ting, beskrivning på gästerna är ganska roligt och nödvändigt för vår del då det inte är många som känner varandra.


    Men sånger ska jag inte ha, vill ha tal, hemligt spex från toastmaster och sånt nödvändigt endast! Vi har bara tvårätters också, så det hinns inte med sånger (Pjuh!)


    Jag ska nog be min kollega göra festprogrammen, jag hjälpte honom med hans bröllop, så jag har en upp! :)

  • Skumboll

    Ja, känner folket inte varandra är det en sak men när alla har träffats flera gånger tidigare (som i vårt fall) känns det så overkill med beskrivningar. 


    Dåså, får får han snällt ställa upp och jobba lite...


     


    Jag jobbar för ett vanligt grossistföretag, där jag är anställd som grafisk formgivare. Så ingen byrå eller liknande. 

  • eigollet

    *suck*
    Nu har jag suttit och först klippt namnlappar som jag skrev ut på vitt papper. Sen har jag limmat dem på mitt fina lila papper och klippt ut så det blev som fina ramar.

    Jättenyggt, men ASTRIST att göra!

    Tack för tipset om gördeln runt programmet, men jag är så usel på att klippa rakt. Och just nu jäkligt osugen på att klippa 60 av någonting nånsin igen... :)

    Men jag har ett och ett halvt ark kvar av mitt fina lila papper, så något borde man ju hitta på. Det räcker inte till gördlar på 60 program, men nåt annat skoj kanske?
    (Lusten att klippa kommer att komma tillbaka hoppas jag haha!)

  • DoloresJenn

    Hej eigollet!

    Satt och funderade på ditt lila dilemma. Du kan inte bara klippa små lila trianglar att sätta i hörnen på kortet?
    Om du inte vill klippa så köp band i en lila nyans och knyt runt varje kort, gör sedan små "skyltar" med era namn på och sätt fast på bandet.

    Små idéer från en som inte jobbar med sånt här... ;)

  • eigollet

    Hmmmm, det var ju en riktigt bra idé! Kanske man ska ta bordsplaceringslapparna (som har lia blommor och text) göra ett hål i hörnen, dra igenom ett lila band och knyta runt programmen? Eller bara bandet knutet runt?

    Då slipper man ju klippa annat än av banden också :)

Svar på tråden Vill ni ha hjälp/inspiration på trycksaker?!