• Malin och Joel
    Äldre 24 May 10:51
    13220 visningar
    42 svar
    42
    13220

    Automatkörkort?

    Nu är det dags, jag MÅSTE skaffa körkort. Problemet är att jag tycker det är skitläskigt att köra bil.


    En kollega tipsade om att man kan ta enbart automatkörkort, vilket onekligen känns lite tryggare (en mindre sak att hålla reda på). Andra runt omkring mig är dock väldigt negativa och tycket jag ska satsa på vanligt körkort. Men jag är rädd att det blir som tidigare och att det bara rinner ut i sanden för att jag inte vågar.


    Hur är det egentligen, är det så farligt att bara ha automatkörkort? Det kan ju inte vara värre än nu, när jag inte har ngt körtkort alls?

  • Svar på tråden Automatkörkort?
  • Malin och Joel
    Äldre 24 May 11:08
    #4

    Cantaton - Jo det är ju såklart också ett alternativ! Jag känner lite att jag måste just ta mig förbi den där käsnlan att det är så himla läskigt. Jag var likadan med moped, enda gången jag försökte köra en sån hoppade jag av i farten för att jag tyckte det var så läskigt


     


    Sebastiána - Fast det är ju ett sånt enormt handikapp att inte kunna köra bil tycker jag. Bara en sån sak som att slänga saker på tippen, eller storhandla, eller åka med djuren (vi har fyra katter och en hund, inte så lätt att ta de på cykeln eller bussen ) eller köpa större saker (typ bokhylla eller matsalsbord). Att jämt behöva fråga vänner eller släktingar om skjuts börjar bli ganska pinsamt, speciellt när man märker att man är lite i vägen.


    Vi vill dessutom inte bo i stan, utan vill ha en gård eller minst ett hus på landet. Då fungerar det helt enkelt inte att inte ha körkort

  • Malin och Joel
    Äldre 24 May 11:24
    #10

    Jag var inte rädd för att köra på ngn, när man kommer upp i max 30 km/h så vet man iaf att man hinner stanna men det är inte så praktiskt, kommer nog aldrig glömma när körkortsläraren sa åt mig att gasa annars skulle vi börja rulla bakåt när vi var påväg upp i en liten uppförsbacke.


    Mitt problem är väl snarast att jag är överdrivet försiktig.


    Men som sagt, jag MÅSTE verkligen skaffa körkort nu, och om det hjälper mig att slappna av att köra med automat så tycker jag det bara är bra jag undrar mest om det är så handikappande som alla runtomkring säger. Jag tänker att nu kan jag ju inte köra bil alls, så det kan ju knappast bli värre :P

  • Malin och Joel
    Äldre 24 May 11:28
    #12

    Oj, verkar som att en del tolkar trådstarten som att jag aldrig kört, det var klantigt skrivet av mig. Jag har kört både med föräldrar och andra släktingar och tagit flera lektioner på körskola under ett par åe, så det är inte det att tanken känns skrämmande för att jag inte testat. Jag har kört ganska mkt, men jag vågade aldrig mer än krypa runt ett kvarter och som sagt aldrig över 30 km/h. Körläraren var lugn och stöttande, om än lite uppgiven efter några lektioner det handlade mer om mig och att jag är så försiktig.

  • Malin och Joel
    Äldre 24 May 11:28
    #14
    Cantaton skrev 2010-05-24 11:27:55 följande:
    Så länge du bara tänker köra din egen bil så är det ju inte begränsande. Det är om du hamnar i ett läge när du hade fått låna nåns bil eller hyra bil som det kan bli problem. Men som sagt är steget från automat till manuell växel inte så stort när du har koll på allt annat Börja du att köra automat så kan du väl känna efter sedan?!
    Jo som jag sa så var det ett väldigt bra tips
  • Malin och Joel
    Äldre 24 May 11:29
    #15
    Cantaton skrev 2010-05-24 11:28:36 följande:
    Komplettering: - Ha automatkörkort som minsta mål. Och skulle du sedan klara av att ta ett "vanligt" körkort har du överträffat dig själv!
    Absolut, det låter faktiskt väldigt klokt
  • Malin och Joel
    Äldre 24 May 11:45
    #21

    Alltså grejen är att när jag tänker på att bara köra automat så känns det okej, som att det kanske fungerar. Då VÅGAR jag iaf höra av mig till körskolan. Men om jag tänker på att köra en vanlig bil, då kommer alla de där hemska känslorna tillbaka och jag vill bara inte. Så jag är rädd att det bara kommer rinna ut i sanden och så står jag kvar här med min cykel och mitt busskort och får tigga skjuts av andra som har körkort. Jag har sådana negativa erfarenheter av att köra bil så på ngt sätt känns det som att om jag börjar köra automat så blir det en nystart. Men som Cantanon skriver så kan det ju bli så att jag kommer över rädslan när jag väl kan köra med automat så då vågar jag ge mig på växellådan igen.


    Förstår ni? Jag låter väl inte klok men det är jag väl kanske inte heller

  • Malin och Joel
    Äldre 17 Jun 17:42
    #37

    Fast jag har ingen rädsla för att köra just manuellt egentligen. Däremot känns det som att börja om helt om jag kör med automat och då kanske min rädsla släpper. Rädslan handlar mer om att sitta i en stor maskin som det känns som att jag inte har ngn som helst kontroll på om den går i över 30 km/h.


    Jag hattade runt på parkeringsplatser i två år innan jag gav upp sist, skulle jag försöka med det igen känns det lite som att jag fortfarande kommer hatta runt på samma parkeringsplats om 30 år :P

  • Malin och Joel
    Äldre 18 Jun 10:57
    #39

    Jag vet inte, jag ganska rädd av mig även när det gäller annat. Mkt är (eller snarare var, det är ju 6 år sen jag sist satt bakom en ratt) just det att det inte känns som att jag har kontroll på bilen om den går för fort. Jag vill att den ska stanna precis när jag trycker på bromsen, jag vill att den ska börja rulla när jag trampar på gasen o.s.v. Just dragläget var läskigt kommer jag ihåg.

Svar på tråden Automatkörkort?