• Lundap­ågen
    Äldre 17 Jun 01:45
    13222 visningar
    42 svar
    42
    13222

    Automatkörkort?

    TS, allt handlar om att övervinna den rädsla du har byggt upp för just att köra manuellt. Finns det inte någon stor parkeringsplats eller industriområde där du kan övningsköra med tex din farsa? Där kan du i lugn och ro lära dig grunden, dvs att köra med manuell låda. När du tränat på det tillräckligt länge kan du fortsätta med körlektioner i körskola. Bilkörningen sitter inte i växellådan, utan din förmåga att navigera i trafiken och samtidigt läsa av andra trafikanter. Där sitter det svåra.


    Att ta körkort innebär inte att man kan köra bil, bara att man är så pass säker att man kan släppas ut i trafiken själv, för att fortsätta träna. Körskicklighet och vana tar några år att bygga upp. Tro på dig själv och övervinn rädslan. Visst är det skönt ibland att köra automat, men i de allra flesta fall är det mer praktiskt med manuell. Bränsleförbrukning, kontroll vid halt väglag, bilens inbytesvärde/nyvärde etc. Lycka till hur som! :)

  • Lundap­ågen
    Äldre 17 Jun 17:51
    #38

    Vad är det egentligen som känns skrämmande med att köra fortare än 30 km/h? Har de du kört med varit oroliga då du övningskört, eller har det byggts upp av sig självt?

Svar på tråden Automatkörkort?