Inlägg från: Flotten |Visa alla inlägg
  • Flotten

    Automatkörkort?

    Det är inte lättare att köra i trafiken med automatväxlad bil, det är ju trafiken runt omkring dej du skall ta hänsyn till och de struntar i om du har en automatere eller en bil med vanlig växellåda.
    Ta ett vanligt körkort och när du skaffar bil köp en automatare. Bara du är medveten om att i Sverige så kostar en automatare mer än en bil med manuell växellåda OCH de är svårare att byta in (just pga priset).
    Däremot så om man tycker det är läskigt att köra bil så tycker jag att man skall överväga att inte alls skaffa körkort, jag tycker nämligen att det är läskigt att veta att det finns folk på vägen som absolut inte skulle köra bil.

  • Flotten

     


    Lyckliga013bruden skrev 2010-05-24 12:15:49 följande:
    Jag håller med Cantanton. Ett automatkörkort är bättre än inget körkort. När du tagit automatkortet och känner dig säkrare på trafiken och bilen så kan du ju säkert göra någon kompletering så du får växelbehörighet.

    NEJ så går det inte till! Antingen så ansöker man om körkortstillstånd för en automatväxlad bil eller så ansöker man om ett tillstånd för "vanligt" körkort. Du kan inte komplettera utan då måste man börja om från början.
    OBS alla körskolor har inte ens automatbil.
    (vi har klippkort på körskolan, son nr1 bilkörkort, son nr2 traktor/mopedkort+att mannen har hela alfbetet på sitt kort)

  • Flotten

     


    Lyckliga013bruden skrev 2010-05-24 13:01:43 följande:
    Där ser man, det hade jag ingen aning om. Måste man alltså göra om allt om man ska byta från automat till växel? För jag tänker att vissa saker är ju samma, t.ex. trafikregler och hur man beter sig i olika situationer.

    Japp, annars så hade du ju kunnat ta vilket körkort som helst och slippa teoridelen, hur skall du då visa att du lärt dig nya trafikregler, nya skyltar osv????

Svar på tråden Automatkörkort?