• Malin och Joel

    Möhippan slutade i tårar

    Åååh!


    Blev möhippad igår, dagen var jätterolig fram till kvällen. Jag var jättetrött efter en extremjobbig vecka på jobbet och orkade inte mer, men det var bestämt att vi skulle gå ut. Mesig som jag är ville jag inte förstöra stämningen utan hängde på. Till saken hör att jag inte alls tycker om att gå ut och jag tycker absolut inte om att dricka alkohol. Jag har magkatarr och får bara ont, blir illamående, magen sväller upp och jag mår bara dåligt. Men det skulle jag strunta i och dricka iaf... Vi kom till en bar och jag kände mig väldigt obekväm, varenda klunk på min drink sved i magen och när min syster sa åt mig att "kom igen nu, drick upp din drink" så bara brast det för mig och tårarna började rinna.


    Min syster som ordnat allt blev såklart jätteledsen och besviken. Där hade hon planerat i flera månader och så börjar jag grina som tack. Hon tog med mig hem och så stod vi och skrek åt varandra mitt i natten. Hon storgrät och tyckte jag var så otacksam. Till slut lugnade vi ner oss och kunde prata igenom det och nu är vi iaf inte ovänner... men det känns så hemskt, jag förstörde min egen möhippa och de som var med tror väl att jag är helt knäpp.


    Snälla, behöver lite uppmuntran. Känner mig som världens sämsta brud

  • Svar på tråden Möhippan slutade i tårar
  • Maxiander

    Om de är dina vänner och syster så förstår de säkert. Då vet de ju säkert redan om att du inte är så glad i sprit och utgång. Det är ingen som kommer att tänka på det sen. Alla har ju ett härligt bröllop att se fram mot och det finns ingen anledning för någon, varken de som var med eller dig att gå runt och tänka på det nu. Ha en mysig kväll nu!


     


    www.maxiander.se

  • Tessthemess

    Åh nej vad jobbigt!!!

    Jag förstår dig dock. Om festa inte är din grej så är det ju inte det... Ibland blir det bara så att bägaren rinner över.

    Jag är inte heller någon festtjej och på min möhippa vill jag absolut inte gå ut och festa som ett sista moment. Middag och lite vin är så långt som jag skulle kunna sträcka mig. Alla är ju inte lika och nånstans tycker jag nog att dina vänner och din syster borde vetat om detta och planerat efter hur du är som person. Jag säger inte att dom menade något illa men ibland kan det kännas som att vissa möhippar saknar fantasi och att det ofta skall avslutas i nån slags utekväll liksom. Dom tänkte nog inte längre än så helt enkelt.

    Du är absolut inte världens sämsta brud!

  • CeKe

    Oj! Inge skoj. Skönt att ni slutade som vänner i alla fall. Men jag skulle nog inte säga att du förstörde din egen hippa! De lyssnade ju inte på dig att du inte ville dricka sprit ju. Det ska man inte behöva bli tvingad till. Och det kanske var lite klantigt av dem att planera en möhippa med sprit och utgång och det inte är din grej..

    Försök att tänka på hur ni/du hade det innan det gick snett och försök komma ihåg det med ett leende

  • shakynose

    Nej, var inte ledsen! Det är verkligen inte världens grej, och ni hade ju jättekul innan krogbesöket. Vem som helst kan bryta ihop efter en jobbig vecka, och på en möhippa kan pressen bli lite för hög både på bruden och de som planerat. Det kan hända vem som helst, och jag tycker varken du eller de som ordnade hippan ska ha något dåligt samvete för att det inte slutade helt perfekt!

  • Loveyoutoo

    Det gör inget att du blev ledsen! Tänk på hur mycket roligt ni hade innan du hamnade i baren. Plocka fram de fina minnena och försök att inte tänka på att det blev för mycket för dig.

    Om du ändå känner att du vill få det här ur världen och inte kan sluta tänka på det, så skriv ett mail till alla som var med och tacka för allt. Ha inte dålig samvete!

  • shakynose
    Loveyoutoo skrev 2010-05-23 19:00:39 följande:
    Det gör inget att du blev ledsen! Tänk på hur mycket roligt ni hade innan du hamnade i baren. Plocka fram de fina minnena och försök att inte tänka på att det blev för mycket för dig. Om du ändå känner att du vill få det här ur världen och inte kan sluta tänka på det, så skriv ett mail till alla som var med och tacka för allt. Ha inte dålig samvete!
    Jättebra idé att skicka ett tackbrev! Så borde man alltid göra... Ska försöka komma ihåg det själv bara.
  • Trasan99

    Usch, stackare! Jag ordnade möhippa för en nära vän för några år sedan. Vi hade ett ganska späckat schema, och bruden blev ganska trött. När vi kom hem till mig på kvällen var hon trött och började bli lite gnällig. Hennes underbara syster tog då med henne ut på en liten promenad, för att prata om allt och inget och få slappna av lite, utan all hysteri runt omkring. Det räddade kvällen, när de kom tillbaka var humöret på topp! Man orkar inte allt.... Det är okej! Hoppas din syster förstår det...

  • Malin och Joel

    Tack alla! Jag är hemma hos min mamma nu och hon säger ungefär som er, hon hade t.o.m. varnat dem för att jag inte skulle tycka det var kul med utgång och att jag inte skulle vilja dricka pga magkatarren, så då känns det lite som att det inte bara var jag som var helt hopplös.


    Det var en jättebra idé med tackbrev! Så kan jag förklara också att jag bara var jättetrött och det blev lite för mkt på slutet.

  • JustMeAndMyLove

    Min sambo har samma problem med magen, hon KAN bara inte dricka alkohol, tråkigt ibland tycker både hon och jag, men knappast hennes fel.


    Är de dina vänner förstår de utan problem, du grät förmodligen för att du tvingade dig själv till ntt du inte ville, för deras skull, för att inte vara otacksam.


    Det visar ju att du knappast förstörde något med flit!


     


    Hoppas du kan se tillbaka på resten av möhippan som något kul och härligt och att du kan släppa hur det slutade!

  • Uppsalabrud2010

    Blev också hippad igår och har även jag en j-lig magkatarr...En av mina kompisar svepte min champagne vid frukosten, så jag skulle slippa dricka den! Det hör ju till med champagnefrukost så de gav mig och så fick jag välja själv under hela dagen om jag ville dricka eller inte...

    Om det är bra vänner så förstår de!!! Man tvingar ju inte en person som man tycker om att dricka fastän personen mår dåligt av det! Då förstör man ju för alla och inte minst den som måste fast det inte funkar. Tycker INTE att du var otacksam!
    Hoppas att du mår bättre i magen idag!! Din syster förstår nog!

    Hur ska du göra på bröllopet? Funderar lite själv...

  • Uppsalabrud2010

    ...och du...du är inte världens sämsta brud! Du råkar bara ha oturen att ha magkatarr occh folk som aldrig har haft det vet inte hur hemskt det är!!

  • Sebastiána

    Men TS, känner inte din syster till att du inte KAN dricka alkohol? Varför truga i dig sprit om man vet att du mår dåligt av det?

  • Sebastiána
    Trasan99 skrev 2010-05-23 19:19:40 följande:
    Usch, stackare! Jag ordnade möhippa för en nära vän för några år sedan. Vi hade ett ganska späckat schema, och bruden blev ganska trött. När vi kom hem till mig på kvällen var hon trött och började bli lite gnällig. Hennes underbara syster tog då med henne ut på en liten promenad, för att prata om allt och inget och få slappna av lite, utan all hysteri runt omkring. Det räddade kvällen, när de kom tillbaka var humöret på topp! Man orkar inte allt.... Det är okej! Hoppas din syster förstår det...
    Superbra gjort!
  • Sebastiána

    Vill också bara tillägga att jag inte alls är nykterist men man MÅSTE inte dricka alkohol vid alla tillfällen. Om man dricker alkoholfritt på bröllopet eller möhippan 'so what'?

  • Zeka

    Åh va jobbigt att det blev så :(
    Inte för att låta elak eller ndelåtande mot dem som fixade din möhippa, men de om några borde ju ha vetat att du inte tycker om att dricka, att du får ont i magen osv. Så jag tycker det var lite dålig stil av dom att göra så faktiskt, man ska aldrig tvinga någon att dricka som inte vill.
    Åh det var ju inte ditt fel att det blev så, oh det gör dig inte till någon sämre brud för det :) Hoppas du kan försöka minnas det roliga i den kvällen iaf, för nu e dert ju bröllopet kvar att minnas.

    Kram o lycka till

  • Malin och Joel
    Sebastiána skrev 2010-05-24 08:01:33 följande:
    Men TS, känner inte din syster till att du inte KAN dricka alkohol? Varför truga i dig sprit om man vet att du mår dåligt av det?
    Hon vet det men hon tror att jag överdriver och att det inte är så farligt egentligen.
  • Malin och Joel
    Uppsalabrud2010 skrev 2010-05-24 01:47:01 följande:
    Blev också hippad igår och har även jag en j-lig magkatarr...En av mina kompisar svepte min champagne vid frukosten, så jag skulle slippa dricka den! Det hör ju till med champagnefrukost så de gav mig och så fick jag välja själv under hela dagen om jag ville dricka eller inte...Om det är bra vänner så förstår de!!! Man tvingar ju inte en person som man tycker om att dricka fastän personen mår dåligt av det! Då förstör man ju för alla och inte minst den som måste fast det inte funkar. Tycker INTE att du var otacksam!Hoppas att du mår bättre i magen idag!! Din syster förstår nog!Hur ska du göra på bröllopet? Funderar lite själv...
    Jo, tack, idag är magen bättre

    Jag klarar av att dricka ungefär 1,5 glas vin i vanliga fall, så på bröllopet ska jag dricka ett litet glas asti innan när vi gör oss iordning, sedan ska smaka på champangen vid brudskålen. Sen har tänkt mest dricka vatten och läsk till maten och på festen.

  • Lyckliga013bruden

    Jag tycker inte att du gjort nåt fel. Jag önskar att jag gjort som du och varit ärlig och sagt ifrån.


    Det här med möhippor verkar svårt, bruden vill ha en och får hon en så känns det som hon måste vara så glad och tacksam hela tiden oavsett vad hon tycker om det. Får en känsla av att möhipporna planeras lite mer efter plånboken än efter kul, medan svensexorna är tvärtom. Jag törs påstå att min hippa var en ekonomiskt tjejkväll med utgång på den krogen jag hatar och vägrat följa med till senaste åren. Min makes svensexa de fokuserade på kul och den var lite mer påkostat. Min kompis möhippa var lite påkostat men under den planringen diskuterades kostnader och de hölls nere, men det hända ändå saker. Hennes makes svensexa var händelserik och jag vet inte vad den kostade. Huvudsaken är iof kostnaden utan att det händer något utöver det vanliga som passar bruden, och att man tar hänsyn till vad hon vill även under dagen. Men lite konstigt känns det när svensexorna kostar i mitt fall mycket mer än möhippan när det samma hushåll som deltar på både möhippan och svensexan.

  • jojjo in love

    det finns ju väldigt trevliga alkoholfria alternativ till både öl, vin och bubblor! se det så här, du är den ända som kan dricka obehindrat och släcka tösten med mousserande! håller med sebastiana, man MÅSTE inte dricka alkohol, bara det känns som att du är med på festen på er dag.

Svar på tråden Möhippan slutade i tårar