• bobods
    Äldre 2 May 13:09
    13436 visningar
    16 svar
    16
    13436

    Jag behöver akut hjälp med en festmeny-mall!

    Jag har inte det formatet på min meny - men jag kanske kan hjälpa dig med layouten. Använder du Word? Var är det du kör fast? Att få till ett tvådelat papper, eller kanske typsnitt?

  • bobods
    Äldre 2 May 15:42
    #7

    Jag  tycker inte det är enklare i Photoshop, och dessutom blir texten ofta suddigare än om det är gjort i ett textprogram. 


    TS: Hmm... Det låter som att du kanske behöver ladda ner en ny version av Word, det där problemet hade jag förut. Jag kan göra en mall åt dig om jag får veta hur du vill att menyn ska se ut - men ibland krånglar det när man får ett dokument från en annan version av Word. Men vi testar!


    Du vill alltså ha en stående meny som är vikt på mitten? Jag tänker såhär:


    Framsida: Bara texten Meny


    Sida 2: Förrätt, huvudrätt


    Sida 3: Efterrätt, Avec, Bröllopstårta. 


    Baksida: Tomt


     


    Är det ungefär den layouten du är ute efter? Är det trerätters + tårta? Ska dryck stå med?


     

  • bobods
    Äldre 4 May 12:07
    #15

    Jag gör alla mina trycksaker i Word, tycker friheten blir så mycket större än om man har en färdig mall. För att få "långt och smalt" som du säger april 99, är det bara att infoga spalter med papperet i stående form. Och du har helt rätt när du säger att det ska ju vara första och sista sidan på första papperet osv. 


    Nu gäller ju den här tråden MENYN men om jag fortsätter prata om festprogram som ni andra, så tyckte jag det var lättast att göra en provmall för hand, där jag alltså viker så många papper jag vill ha, och sen skriver sidnummer och vad jag tänker mig för innehåll på varje sida. Så går jag efter mallen i datorn sen, med ett dokument för varje papper. 

Svar på tråden Jag behöver akut hjälp med en festmeny-mall!