• JuliaA­malia
    Äldre 21 Oct 18:50
    4368 visningar
    37 svar
    37
    4368

    Annorludna julklappstips

    Panzerfaust skrev 2009-10-21 13:56:53 följande:
    Välgörenhet är pengar i soporna om man ger till organisationer.
    Och vad grundar du det påståendet på? Skänker man pengar till välkända organisationer (Läkare utan gränser, Röda korset mm) så vet man att pengarna hamnar där de ska.
  • JuliaA­malia
    Äldre 21 Oct 20:22
    #9
    Panzerfaust skrev 2009-10-21 19:30:15 följande:
    Tja dels går massor till löner och administrativa kostnader vid alla dessa organisationer, sedan har du korruption och VD:ar som rullar runt i lyxbilar på organisationens konto. Nej välgörenhet är humbug, de får inte en spänn av mig.
    Jag tror du får läsa på lite innan du hittar på sådan här saker. Så som emilou77 skriver så måste ju en del av pengarna går till det administrativa, annars skulle det ju inte fungera. Men det finns ju mängder av "säkra" organisationer som garanterar att största delen går till de behövande.

    Så vad gör du själv för att hjälpa till och göra världen lite bättre?
  • JuliaA­malia
    Äldre 22 Oct 13:23
    #14
    Panzerfaust skrev 2009-10-22 12:30:07 följande:
    Jo för jag hittar ju verkligen på...Sedan är inte 25% särskilt lite.
    Du svarade inte på min fråga; vad gör DU då för att hjälpa till?
  • JuliaA­malia
    Äldre 24 Oct 16:47
    #20
    Panzerfaust skrev 2009-10-22 22:26:10 följande:
    Jag ger inte pengar till tiggare, det är ett sätt att hjälpa till. Skulle lätt kunna som jag sade ge en julskinka till en familj som inte har råd men välgörenhets-"företag" som röda korset och byfånarna i amnesty? aldrig i livet.
    Wow, en julskinka. Generöst. Jag blir rädd när jag hör sånt här. Vet du vad Amnesty International gör? De kämpar för de mänskliga rättigheterna. De sitter personligen och skriver brev till regimer i olika länder för att få dem att släppa oskyldiga personer som sitter i fängesle, och som medlem i Amnesty kan man som privatperson inte bara skänka pengar utan även skriva brev själ på så vis hjälpa till. Att kalla dessa beundransvärda människor som kämpar för att hjälpa andra människor som blivit orättvist behandlade, för "byfånar" är så lågt och ointelligent. Jag blir mörkrädd.

    Var så god och läs på: www.amnesty.se/
  • JuliaA­malia
    Äldre 24 Oct 17:02
    #21

    Ett tips: Köp utsläppsrättigheter hos Svenska Naturskyddsföreningen (www.naturskyddsforeningen.se/stod-oss/foretag/utslappsratter/) och ge bort för att minska koldioxidutsläppen.

    Man kan även ge bort Naturtelegram (www.naturskyddsforeningen.se/stod-oss/privat/naturtelegram/) som julklapp tex då man skänker pengar till något av deras alla arbeten.

    Man kan ju även skänka pengar där "som vanligt".

  • JuliaA­malia
    Äldre 25 Oct 01:08
    #26
    tågjäntan skrev 2009-10-24 23:34:50 följande:
    I går fick jag svar på ett mejl jag ringt från Röda Korset. Jag hade mejlat och frågat om det fanns möjlighet att få gåvogram. De skulle återkomma när de visste mer om julsatsningen. Min ena svåger är med i Röda korset - engagerad på frivillig basis. Därför bestämde jag mig för att skänka till Röda korset som julklapp till honom.
    Kanonbra, jag har också skänkt till dem många gånger. De körde en jättebra kampanj tidigare, "Rädda mammorna", och har alltid bra projekt de jobbar med.

    Och till Panzerfaust så lägger jag ner diskussionen pga TS vilja och för att du är meningslös att diskutera dem. Hoppas du kommer på bättre tankar.
Svar på tråden Annorludna julklappstips