• Panzer­faust
    Äldre 21 Oct 13:56
    4373 visningar
    37 svar
    37
    4373

    Annorludna julklappstips

    Välgörenhet är pengar i soporna om man ger till organisationer. Köp en julskinka till en ensamstående mamma som har det knapert istället.

  • Panzer­faust
    Äldre 21 Oct 19:30
    #6

    Tja dels går massor till löner och administrativa kostnader vid alla dessa organisationer, sedan har du korruption och VD:ar som rullar runt i lyxbilar på organisationens konto. Nej välgörenhet är humbug, de får inte en spänn av mig.

  • Panzer­faust
    Äldre 22 Oct 12:30
    #12
    JuliaAmalia skrev 2009-10-21 20:22:44 följande:
    Jag tror du får läsa på lite innan du hittar på sådan här saker. Så som emilou77 skriver så måste ju en del av pengarna går till det administrativa, annars skulle det ju inte fungera. Men det finns ju mängder av "säkra" organisationer som garanterar att största delen går till de behövande.Så vad gör du själv för att hjälpa till och göra världen lite bättre?
    Jo för jag hittar ju verkligen på...

    Sedan är inte 25% särskilt lite.
  • Panzer­faust
    Äldre 22 Oct 22:26
    #17
    JuliaAmalia skrev 2009-10-22 13:23:22 följande:
    Du svarade inte på min fråga; vad gör DU då för att hjälpa till?
    Jag ger inte pengar till tiggare, det är ett sätt att hjälpa till. Skulle lätt kunna som jag sade ge en julskinka till en familj som inte har råd men välgörenhets-"företag" som röda korset och byfånarna i amnesty? aldrig i livet. Stöd till forskning är en annan bra grej. Svenska kyrkan eller andra religiösa grupper får inte heller en krona av mig, främst pga skillnader politiskt och "värdegrundsmässigt".
  • Panzer­faust
    Äldre 24 Oct 21:58
    #22
    JuliaAmalia skrev 2009-10-24 16:47:36 följande:
    Wow, en julskinka. Generöst. Jag blir rädd när jag hör sånt här. Vet du vad Amnesty International gör? De kämpar för de mänskliga rättigheterna. De sitter personligen och skriver brev till regimer i olika länder för att få dem att släppa oskyldiga personer som sitter i fängesle, och som medlem i Amnesty kan man som privatperson inte bara skänka pengar utan även skriva brev själ på så vis hjälpa till. Att kalla dessa beundransvärda människor som kämpar för att hjälpa andra människor som blivit orättvist behandlade, för "byfånar" är så lågt och ointelligent. Jag blir mörkrädd.Var så god och läs på: www.amnesty.se/
    En julskinka exempelvis är mellan 100-300kr det kan göra nog så stor skillnad hos den som inte har råd. Att ge amnesty pengar för att betala folk för att skriva brev är totalt meningslöst, när åstadkom amnesty någon större förbättring av något egentligen? Amnesty är en massa vänsterflummare med för mycket tid över. Det är bara att läsa på sidan så inser man att man hamnat bland batiktanter och afaiter.

    Ointelligent?

    Det är att skänka pengar utan att veta vad det egentligen går till.

    25% administrativa avgifter är ok? så på varje miljard så dammar dessa organisationer in 250miljoner, så gulligt.
Svar på tråden Annorludna julklappstips