• Risport

    Inga barn. Hur skriver men det fint på inbjudan??

    Som sagt, hur skriver man att man inte vill ha med barn på bröllopet? Ska man skriva de i inbjudan? Hur i så fall? Eller tar man för givet att de man bjuder förstår det om det bara står föräldrarnas namn? Hur har ni andra gjort??

  • Svar på tråden Inga barn. Hur skriver men det fint på inbjudan??
  • Hemlig2009

    Såhär skriver vi i vårt infoblad:

    "Vi tycker mycket om barn men kvällen firar vi i vuxet sällskap. Barn som ammar är givetvis välkomna."

  • Emmas syster

    man behöver inte skriva ngt alls!

    man adresserar helt enkelt inbjudan till de som är bjudna

    dvs Axel och Pia Anderson
    och inte fam Andersson som innefattar deras fem ungar oxå

    till kyrkan kan man inte hindra ngn att komma (inte ens nyfikna människor på gatan eller turistgrupper som ska titta på just den kyrkan) men på festen är det bara de som är uttryckligen bjudna som får komma

    fattar inte folk det så får de väl åka hem efter vigseln...

  • älskarlivet

    Fast alla förstår inte att inte alla är bjudna om man bara skriver namnen på kuvertet..

    Emmas syster skrev 2009-01-07 18:39:31 följande:


    man behöver inte skriva ngt alls!man adresserar helt enkelt inbjudan till de som är bjudnadvs Axel och Pia Anderson och inte fam Andersson som innefattar deras fem ungar oxåtill kyrkan kan man inte hindra ngn att komma (inte ens nyfikna människor på gatan eller turistgrupper som ska titta på just den kyrkan) men på festen är det bara de som är uttryckligen bjudna som får kommafattar inte folk det så får de väl åka hem efter vigseln...
  • Ore

    Och om man inte vill att folk ska behöva åka hem, helt oväntat, så är det bara att skriva en liten rad om det. Skrivförslag har då fått i mängd här. Jag (som inte vill linda in saker) föredrog "Vid vigselakten är alla välkomna, men festen är barnfri"

  • Emmas syster
    älskarlivet skrev 2009-01-07 18:40:13 följande:
    Fast alla förstår inte att inte alla är bjudna om man bara skriver namnen på kuvertet.. Emmas syster skrev 2009-01-07 18:39:31 följande:
    skicka med en vett och etikettbok?

    tråkigt att gamla sociala regler försvinner mer och mer - det gör umgänget med andra så mkt svårare
  • CarinaK

    Barn är en underbar gåva
    Som idag får stanna hemma och sova
    Om den lilla inte måste amma
    För då följer den förstås med mamma

    Något liknande (har det inte kvar) skrev min svägerska och kille när dom skickade ut sina inbjudningar. Jag tyckte det var rätt bra och ska nog använda det själv...

  • Vill nu

    Är inte så mycket för rim och inlindade saker. Tycker det känns som man inte riktigt vill stå för det, så vi skrev bara "Vänligen respektera vår önskan om en barnfri kväll. (undantaget ammande barn) I kyrkan är givetvis barn välkomna" Bara att ta bort det om kyrkan om man vill ha barnfritt även där!

  • tessan1982

    Nää.. jag är ledsen men jag måste nog vara ännu hårdare och säga att jag vill inte ha NÅGRA barn på mitt bröllop.. Inte ens de som ammar.. Är man hemsk då?
    Vi kommer skriva rakt ut i inbjudan att vänligen respektera vår önskan om ett helt barnfritt bröllop, och då menar vi alla barn! De som har spädbarn som ammar får komma på vigselakten och själva avgöra om de vill vara hemma med bäbisen el komma ett par timmar på vår fest. Ett litet barn har inget att göra på en högljud bröllopsfest!

  • Pingst09

    VI har också skrivit så, "vi älskar barn på alla vis men önskar en barnfri fest. Ammande bebisar är givetvis välkomna" Fast vi har skrivit det på vår hemsida som vi skriver adressen till i inbjudan

Svar på tråden Inga barn. Hur skriver men det fint på inbjudan??