• PennyJ­enny
    Äldre 22 Aug 08:41
    10222 visningar
    24 svar
    24
    10222

    LCHF-viktminskning

    Den inititala snabba viktminskningen man får när man börjar på en LCHF diet handar i mångt och mycket om att kroppen tömmer kolhydratsdepåerna och då tappar man mycket vatten eftersom kolhydrater binder vatten i kroppen. Man har som regel inte en viktminskning på flera kilo i veckan som kvinna mer än just initialt, det kan vara bra att ha det i bakhuvudet så man inte tror man gör något fel eller tappar sugen.

    Något som ofta också händer när man går ner i vikt är att man tappar muskelmassa. Kroppen tar tyvärr inte först och främst av fettet så man behöver "lura" kroppen lite. Att styrketräna under sin viktminskning är jättebra om man vill tappa fett och inte bara muskler. Själv har jag kört sedan mitten på maj på en kolhydratsfattigare kost, inte helt fri, jag äter bönor och linser och gott om frukt. Men inget ris, pasta, potatis eller mjölprodukter som bröd. Jag har dessutom styrketränat två gånger i veckan och cyklar till och från jobbet 2*40 min ombytt som träning och det har verkligen givit resultat. Av de 8 kg jag tappade på 3 månader var 7,4 fett. Det är ett bra resultat och jag var själv förvånad att det ändå inte behövdes mer träning än det jag gjorde för att behålla musklerna. (För musklerna vill man ju till varje pris ha kvar eftersom de kräver mer energi att hålla i gång än samma mängds fett så man får en större förbränning även i vilande läge)

  • PennyJ­enny
    Äldre 22 Aug 08:43
    #20

    Glömde en sak. Visst kan jag få riktiga kolhydrats sug ibland och ibland tillfredställer jag dem med en knäckemacka eller så, men det var faktiskt lättare att avstå från ris och potatis än jag trodde. Pastan kan jag sakna av den anledningen att det var enkelt till middag och att jag nu måste vara mer uppfinningsrik för att variera kosten, men jag har eg sällan ett sug efter pasta. Jag tycker att min mage är mycket bättre på det här sättet och jag känner mig inte lika svullen.

  • PennyJ­enny
    Äldre 22 Aug 09:04
    #22

    pollie>>>Nej, det är inte samma. I en GI diet är det okej att äta kolhydrater men att välja de som har ett lågt GI (Glykemiskt index). Det är okej att äta fullkornspasta, osötat grovt fullkornsbröd med mera. Dessutom brukar man hålla igen på fettintaget. Men i LCHF drar man ner kolhydratsintaget till ett minimum och ökar på protein och fett.

  • PennyJ­enny
    Äldre 22 Aug 10:57
    #24

    Tänkte vidare lite kring GI och man drar ofta ner på kolisarna, men inte på samma sätt som inom LCHF. Och man inför alternativ till pasta och ris som qinoua och sånt. Om man tycker att LCHF känns väldigt drastiskt kan man börja med GI och sedan kanske ta nästa steg och gå över till LCHF.

Svar på tråden LCHF-viktminskning