• gotlan­dsulri­ka
    Äldre 21 Aug 10:14
    10191 visningar
    24 svar
    24
    10191

    LCHF-viktminskning

    Är det någon som har testat/lever efter LCHF-motoden?

    Hur fungerar det i längden, hur mycket har ni gått ner? Hur har det påverkat era liv?

    Jag började nu i måndags och har redan nästan gått ner två kilo! Jag äter 3 ggr om dagen och är mätt, mindre trött och har inget sockersug eller blodsockerfall (som annars är mitt stora problem). Verkar vara den motod som verkligen fungerar för mig då jag verkligen inte är typen som har lätt att gå ner i vikt.

    För de som inte vet går det ut på att helt utesluta socker och kolhydrater och istället äta protein, fett och grönsaker. Det är tom godkänt av socialstyrelsen som behandling mot fetma och typ 2 diabetes. Mer om detta kan man läsa på denna länk:
    www.kostdoktorn.se/

  • Svar på tråden LCHF-viktminskning
  • gotlan­dsulri­ka
    Äldre 21 Aug 10:59
    #2

    Frukost:
    Äggröra med grädde, två skivor bacon

    Lunch: tex. kött eller fisk, olika såser med grädde men utan e-ämnen. Broccoli, blomkol etc

    Middag: Samma som ovan!

    Sötsugen eller kvällshungrig: några ostskivor, ett ägg, kaffe med grädde

    Det finns recept och tips på länken jag bifogade i inlägget. Sockersuget försvinner då man är mätt, och helt avstår från socker och sötningsmedel. Man äter också mindre mängder än normalt då man snabbt blir mätt.

  • gotlan­dsulri­ka
    Äldre 21 Aug 11:02
    #4

    Så lite bär som möjligt då de är söta. Kolla på länken.

    Fet, osockrad fil, youghurt med linfrö är ok.

  • gotlan­dsulri­ka
    Äldre 21 Aug 12:11
    #6

    Så inspirerande!!


    Daemia skrev 2008-08-21 11:43:20 följande:
    Ett sista inhopp......Ja, jag gör och mår fantastiskt.Har en insulinresistens och blev ombedd av min läkare att testa LCHF innan man gjorde försök med tabletter.Började i april och nu -10 kg (detta trots semester, vigsel och ohemult mycket vin under sommaren), pigg, glad och somnar aldrig i soffan 20.15 på kvällen....och med en insulinproduktion som reagerar mycket mer normalt.Aldrig mera kolhydrater
  • gotlan­dsulri­ka
    Äldre 21 Aug 21:22
    #11

    Ät som de andra, men skippa potatisen, pastan, riset och brödet! Ta mer god sås och kött. Ät en brie-ost framför datorn.


    Sebastiána skrev 2008-08-21 13:56:26 följande:
    Skulle vilja hoppa på detta. Är inte så tjock, men har en pösande mage som jag gärna vill bli av med. Ser ut som en ölmage, jag gissar att det är sockret jag stoppar i mig. Om jag var singel hade det varit mycket enklare. Min sambo äter gärna vitt bröd och potatis i massor och det är också den maten hans tonårspojkar får. Det känns så konstigt att sitta och äta annan mat än de.Men jag känner mig verkligen så svällande fet just nu - trots att jag bara är 2 kg från min normalvikt - jag märker att vikten är på väg åt fel håll och jag mår sämre. Bäst att vändra trenden i tid.Jag brukar äta en smörgås (fullkorn) med ost framför datorn på jobbet. Någon som har tips på något bra altenativ? Svårt kanske att käka ägg och bacon framför datorn.
Svar på tråden LCHF-viktminskning