• LCHF-viktminskning

  Tor 21 aug 2008 10:14 Läst 8749 gånger Totalt 24 svar
  gotlan­dsulri­ka
  Visa endast
  Tor 21 aug 2008 10:14

  Är det någon som har testat/lever efter LCHF-motoden?

  Hur fungerar det i längden, hur mycket har ni gått ner? Hur har det påverkat era liv?

  Jag började nu i måndags och har redan nästan gått ner två kilo! Jag äter 3 ggr om dagen och är mätt, mindre trött och har inget sockersug eller blodsockerfall (som annars är mitt stora problem). Verkar vara den motod som verkligen fungerar för mig då jag verkligen inte är typen som har lätt att gå ner i vikt.

  För de som inte vet går det ut på att helt utesluta socker och kolhydrater och istället äta protein, fett och grönsaker. Det är tom godkänt av socialstyrelsen som behandling mot fetma och typ 2 diabetes. Mer om detta kan man läsa på denna länk:
  www.kostdoktorn.se/

 • Tor 21 aug 2008 10:51 #1

  Hej!
  Vad exakt äter du till frukost (Gärna mängder också) och till lunch och till middag?
  Antar att du äter dessa måltider då du skrev att du äter 3 ggr/dag?

  Är i behov av tips! Har ett sötsug på kvällarna som jag inte kan övervinna!

 • gotlan­dsulri­ka
  Visa endast
  Tor 21 aug 2008 10:59 #2

  Frukost:
  Äggröra med grädde, två skivor bacon

  Lunch: tex. kött eller fisk, olika såser med grädde men utan e-ämnen. Broccoli, blomkol etc

  Middag: Samma som ovan!

  Sötsugen eller kvällshungrig: några ostskivor, ett ägg, kaffe med grädde

  Det finns recept och tips på länken jag bifogade i inlägget. Sockersuget försvinner då man är mätt, och helt avstår från socker och sötningsmedel. Man äter också mindre mängder än normalt då man snabbt blir mätt.

 • Tor 21 aug 2008 11:00 #3

  Får man inte äta frukt? Eller tex jordgubbar? Fil el yoghurt till frukost?

 • gotlan­dsulri­ka
  Visa endast
  Tor 21 aug 2008 11:02 #4

  Så lite bär som möjligt då de är söta. Kolla på länken.

  Fet, osockrad fil, youghurt med linfrö är ok.

 • Tor 21 aug 2008 11:43 #5

  Ett sista inhopp......

  Ja, jag gör och mår fantastiskt.
  Har en insulinresistens och blev ombedd av min läkare att testa LCHF innan man gjorde försök med tabletter.
  Började i april och nu -10 kg (detta trots semester, vigsel och ohemult mycket vin under sommaren), pigg, glad och somnar aldrig i soffan 20.15 på kvällen....och med en insulinproduktion som reagerar mycket mer normalt.

  Aldrig mera kolhydrater

 • gotlan­dsulri­ka
  Visa endast
  Tor 21 aug 2008 12:11 #6

  Så inspirerande!!


  Daemia skrev 2008-08-21 11:43:20 följande:
  Ett sista inhopp......Ja, jag gör och mår fantastiskt.Har en insulinresistens och blev ombedd av min läkare att testa LCHF innan man gjorde försök med tabletter.Började i april och nu -10 kg (detta trots semester, vigsel och ohemult mycket vin under sommaren), pigg, glad och somnar aldrig i soffan 20.15 på kvällen....och med en insulinproduktion som reagerar mycket mer normalt.Aldrig mera kolhydrater
 • Sommar­brud 08
  Visa endast
  Tor 21 aug 2008 12:38 #7
  Daemia skrev 2008-08-21 11:43:20 följande:
  Ett sista inhopp......Ja, jag gör och mår fantastiskt.Har en insulinresistens och blev ombedd av min läkare att testa LCHF innan man gjorde försök med tabletter.Började i april och nu -10 kg (detta trots semester, vigsel och ohemult mycket vin under sommaren), pigg, glad och somnar aldrig i soffan 20.15 på kvällen....och med en insulinproduktion som reagerar mycket mer normalt.Aldrig mera kolhydrater
  BErätta mer... tycker du själv att du tidigare var sockerberoende. Jag har så himla svårt att komma igång och skulle verkligen uppskatta om du har något bra råd. Hur var det när du kom igång?
 • Tor 21 aug 2008 13:47 #8

  Nej, jag har aldrig haft något direkt sockerberoende....men allt jag åt med kolhydrater i la sig rakt över midjan och gav mig en ganska o-charmig barbapappaform.
  Det förbrändes inte och jag kunde aldrig gå ner ett enda gram.....just för att jag följde kolhydratsmaffians råd om gröt, magert, magert, fettfritt och grovt bröd i långa banor. Åt minimum med fetter och led av total fettskräck.

  Jag mådde ganska kasst den första veckan med huvudvärk, myrkrypningar i låren....för att inte tala om ångest för alla bacon och ägg som förtärdes så jag dubbelkollade 2 gånger med min doktor o han hävdade att jag inte skulle dö i hjärtinfarkt trots smör och grädde så jag kämpade på.

  Jag köpte en bok och läste ganska mycket på nätet (kolhydrater i fokus, annika dahlkvist), var - och är - alltid mätt, äter som vanligt men minus potatis, ris, pasta och bröd.

  Inte så svårt som man kan tro och egentligen en ganska "lyxig" kost med goda ostar, bra kött och riktigt smör.

 • Tor 21 aug 2008 13:48 #9

  Jag har 8 kg kvar men de trillar av sakta men säkert och jag känner mig inte stressad över det. Kommer aldrig att ändra tillbaka till min tidigare "viktväktarkost" men kommer kanske att börja äta lite mer GI i framtiden om det funkar.

 • Sebast­iána
  Visa endast
  Tor 21 aug 2008 13:56 #10

  Skulle vilja hoppa på detta. Är inte så tjock, men har en pösande mage som jag gärna vill bli av med. Ser ut som en ölmage, jag gissar att det är sockret jag stoppar i mig. Om jag var singel hade det varit mycket enklare. Min sambo äter gärna vitt bröd och potatis i massor och det är också den maten hans tonårspojkar får. Det känns så konstigt att sitta och äta annan mat än de.

  Men jag känner mig verkligen så svällande fet just nu - trots att jag bara är 2 kg från min normalvikt - jag märker att vikten är på väg åt fel håll och jag mår sämre. Bäst att vändra trenden i tid.

  Jag brukar äta en smörgås (fullkorn) med ost framför datorn på jobbet. Någon som har tips på något bra altenativ? Svårt kanske att käka ägg och bacon framför datorn.

Svara i tråden: LCHF-viktminskning
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Skönhet & hår
Svara i tråden...

Innehåll