• Yllo
    Äldre 16 Jun 07:22
    19979 visningar
    16 svar
    16
    19979

    Någon som vet vad det kostar att tillverka en ring?

    Det beror på hur mycket guld det är i ringen och dagspriset för guldet. Säg att guldet idag kostar 100 kr/gr och din ring väger 5 gr.. totalpriset för materialet skulle då bli ca 500 kr.

  • Yllo
    Äldre 17 Jun 07:45
    #5

    Miisen: Många gånger blir det faktiskt billigare att låta en guldsmed tillverka en ring än att köpa den. Sedan beror det också på hurdan ring man vill ha. Har man bara tänkt sig en helt vanlig slät så är det nog billigare att köpa den på Guldfynd, men vill man ha en med stenar och/eller egen design så blir det billigare att låta göra den.

    Min ring kostade 8000 kr att göra hos en guldsmed. Då hade jag iofs eget guld.. men i ringen finns även 7 st diamanter av kvalitén River VVS 0,07 carat. Stenarna är infattade i vitt guld för att få extra lyster. En sådan ring hade gått på ca 20.000 i affären.

  • Yllo
    Äldre 18 Jun 07:40
    #10

    Tooticki: Du har rätt i att Guldfynds ringar ofta är tunna och lätta.. har märkt att dom ibland även är ihåliga vilket gör att dom lätt får bucklor

    Miisen: Jepp, jag fick ett toppenbra pris på ringen Är supernöjd med den, även om jag faktiskt hade förälskat mig i en annan.. men den här har min man själv designat och valt stenar till

Svar på tråden Någon som vet vad det kostar att tillverka en ring?