• Munchk­in
    Äldre 30 May 18:53
    7157 visningar
    28 svar
    28
    7157

    Varför sommarvikarier bör skjutas

    Prästen ringde idag och meddelade att vår kantor inte kommer att kunna spela de låtar vi vill ha som ingångs och utgångsmusik trots att vi har noter till dom. Detta för att han är en pensionerad kantor. Alltså hur svårt är det för nån som kan läsa noter att läsa innantill? Och det är ju faktsikt 1 månad och lite till kvar tills vigseln....man tycker ju att med lite övning så borde det gå, men nej.
    Så nu står vi här och har två alternativ, antingen välja musik vi inte riktigt vill ha för det är för tråkigt och vanligt, eller spela de vi vill ha på cd....trots att prästen tyckte på att det inte var lika kul/fint med cd musik....det kan jag iofs hålla med om....men jag vet inte om jag vill gå in till samma musik som 90% av alla brudpar i sverige går in till.....De låtar vi hade valt från början känns mer som oss än tex Mendehlsson....ja ja vi har tills efter midsommmarhelgen att fundera på det för då skulle vi prata med prästen igen.
    Behövde bara få gnälla av mig lite så ta det jag skrivit med en nypa salt, jag tycker inte att sommarvikarier bör skjutas......

  • Svar på tråden Varför sommarvikarier bör skjutas
  • Sacred­Heart
    Äldre 30 May 19:21
    #1

    Jag skulle välja en CD med "vår" musik istället för att vara missnöjd.

  • Munchk­in
    Äldre 30 May 19:25
    #2

    Jo det blir nog så i slutändan skulle jag tro...M2B skulle visst höra med nån bekant som kunde spela piano om de trodde de skulle kunna spela våra låtar

  • FruRål­in0808­08
    Äldre 30 May 19:42
    #3

    Men snälla...En kantor borde väl kunna spela allt? Kan ni inte anlita någon i er bekantskapskrets som kan spela?

  • Munchk­in
    Äldre 30 May 19:52
    #4
    FruRålin080808 skrev 2008-05-30 19:42:46 följande:
    Men snälla...En kantor borde väl kunna spela allt? Kan ni inte anlita någon i er bekantskapskrets som kan spela?
    Man kan tycka det...eller i varje fall så bör de ju kunna spela efter noter....men men. Sambon ska höra med ett par kompisar om nån av dom kan tänka sig spela, som tur är finns det även piano i vår kyrka vilket ju gör det lättare att hitta nån som kanske kan spela.
  • Duches­s
    Äldre 30 May 20:06
    #5

    En sommarvikarie har sällan samma utbildning som en ordinarie kantor. En pensionerad kantor får vanligtvis ingenting betalt för övningstiden, utan bara för själva förrättningen.

    Innan ni skjuter den vikarierande kantorn kanske ni borde fundera över hur rimligt det är att alla kantorer är jätteduktiga och kan lära sig allt.

  • Munchk­in
    Äldre 30 May 20:26
    #6
    Duchess skrev 2008-05-30 20:06:10 följande:
    En sommarvikarie har sällan samma utbildning som en ordinarie kantor. En pensionerad kantor får vanligtvis ingenting betalt för övningstiden, utan bara för själva förrättningen. Innan ni skjuter den vikarierande kantorn kanske ni borde fundera över hur rimligt det är att alla kantorer är jätteduktiga och kan lära sig allt.
    Du kasnke ska läsa det sista i mitt första inlägg en gång till.....
  • 8augus­ti2008
    Äldre 31 May 07:24
    #7

    Visst tycker jag att utbildade kantorer bör kunna spela det mesta efter noter, men nu kanske inte vikarien är utbildad, vad vet jag.. sen är det ju inte så att bara för att man kan läsa noter så innebär ju inte det per autmatik att man klarar av att spela vad som helst! Ni kanske hade valt svåra låtar?!
    Jämför med att bara för du kan läsa bokstäver kanske du inte kan läsa en tysk bok - även om det är samma bokstäver..
    Förstår att ni är besvikna, men tänk vad besvikna ni hade varit om han/hon inte sagt ifrån utan bara spelat jättedåligt... Vad var det för låtar??

  • Munchk­in
    Äldre 31 May 09:02
    #8

    Vi hade valt Throne room och wedding.

    Sen är jag inte helt okänslig och blåst, jag behövde mest få gnälla av mig och skrev mitt inlägg därefter. Jag förstår att det kasnke inte världens enklaste sak att lära gamla hundar sitta osv, men jag anser att när vi hitat låtar som verkligen är vi, som är perfekta för oss och sen får reda på att nope det kommer inte att funka iomed att kantorn är en semestervikare...då har jag rätt att få bli besviken, upprörd och gnälla av mig lite.......

  • Annaoc­hHenri­k
    Äldre 31 May 09:09
    #9

    Jag skulle valt CD. Det ska vi ha, och jag tror att det kommer bli kanon! Hellre en personlig låt på CD där man vet att det kommer låta bra, än att chansa och hoppas att kantorn klarar av en opersonlig låt okej... Så hade nog jag resonerat.

  • grabba­rna
    Äldre 31 May 09:43
    #10

    oja sommarviakrier är inet alltid att leka med en kompis fick en kantor som varit pensionerad läääänge och han spelade fel flera gånger och vägrade träffa solisten 1 tim innan för att öva för han kunde absolut låten jo tjenare det lät ärligt talat inte bra, då hade det varit bättre han sagt nej el i alla fall gått med på att öva lite innan...sedan fick samma kompis en viakriernade präst också som itne kom ihåg vad hon hette..liite besviken kan man lungt säga att hon var även om hon skrattar åt det nu

Svar på tråden Varför sommarvikarier bör skjutas