• Skåne Anna
    Äldre 22 Jan 11:31
    25719 visningar
    27 svar
    27
    25719

    "Håll mitt hjärta" - bröllop eller begravning?

    Hej,

    Vi funderar på att låta vår vän sjunga "Håll mitt hjärta" av Björn Skifs på vårt bröllop i juni. Nu är frågan: Är det en låt som man egentligen associerar med begravningar? Den verkar vara vanligt förekommande på sådana om man t ex kollar på kommentarerna på Youtube.com. Vi vill ju inte skapa fel stämning...

    Någon som haft eller planerar att ha den eller har en åsikt i frågan? Tacksam!

  • Svar på tråden "Håll mitt hjärta" - bröllop eller begravning?
  • Äldre 22 Jan 11:32
    #1

    Jag tycker att den är jättevacker och vi funderade på att ha den, men tror att det krävs en väldigt duktig solist för att ro hem sången. jag tycker inte att man förknippar den med begravning.

  • Skåne Anna
    Äldre 22 Jan 11:37
    #2

    Tack för ditt svar! Vår solist är duktig så hon fixar det(tillräckligt bra i vart fall). Men låten är rättså melankolisk, men ack så vacker...

  • Miss Blue
    Äldre 22 Jan 11:38
    #3

    Nä inte är det en begravningslåt....
    Den är jättevacker kanske ingen glad låt men den är så vacker så jag ryser....
    Vill oxå ha den men jag vet inte om jag har någon som kan sjunga den bra

  • Thaila­nd 08
    Äldre 22 Jan 11:39
    #4

    Jag ksa oxå ha den.Blev så tårögd när jag hörde den första gången

  • starch­ick
    Äldre 22 Jan 11:40
    #5

    Den är jättevacker me jag tycker att man på nåt sätt får en sorglig känslka när man lyssnar på den. men det är ju bara min åsikt

  • Skåne Anna
    Äldre 22 Jan 11:59
    #6

    Det är bra - jag vill höra alla åsikter!

    Den andra solosången vi ska ha är Evighet i Thomas Andersson Wiij-versionen, inte Carola-versionen. Den är ju också rättså långsam och stämningsfull.

    Ett bröllop ska ju vara vackert och glatt. Det får gärna skvalas lite i bänkraderna men vi vill inte att gästerna ska lämna kyrkan med dödsångest...

  • tonårs­morsa
    Äldre 22 Jan 12:05
    #7

    Den är jättevacker. Lyssnar man på texten tycker jag absolut att den passar till bröllop (vi funderar på att ha den). MEN Carola sjöng den i Thailand på årsdagen av tsunamikatastrofen och den sjungs ofta på begravningar.

  • mooogn
    Äldre 22 Jan 12:05
    #8

    Jättevacker MEN den har börjat bli vanligt förekommande på begravningar. Tyvärr... T.ex. spelades den på min mormors begravning.

    Naturligtvis gör ni som ni själva vill; jag ville bara lägga in en brasklapp om att den blir mer och mer vanlig vid begravningsgudstjänster.

  • minney
    Äldre 22 Jan 12:06
    #9

    Jag vill jätte gärna ha "håll mitt hjärta" på vårt bröllop, får se bara om vår solist fixar den! Den e super vacker! Tror inte gästerna får dödsångest, däremot kan det nog komma en liten tår i all lycka!

  • Thaila­nd 08
    Äldre 22 Jan 12:09
    #10

    tonårsmorsa: jag vet att hon sjöng den då...men jag tycker om låten + att vi ska gifta oss i Thailand.Jag kanske är lite sentimental,men min tanke var vår lycka+att man hedrar minnet efter tsunamin.hoppas ni förtår min tanke-svårt att förklara..

Svar på tråden "Håll mitt hjärta" - bröllop eller begravning?