• tågjän­tan
    Äldre 28 Nov 01:15
    58881 visningar
    420 svar
    420
    58881

    Fråga prästerna 2

    mr psycho
    Jag känner en person som berättade att de båda satt där framme och sedan gick fram till prästen under själva vigselakten. Hon hade varit gift tidigare och ville att den skulle påminna så lite som möjligt om den första vigseln. Det borde inte vara helt omöjligt för er heller tycker jag. Det var en kyrklig vigsel de hade. Fråga prästen om ni båda skulle gilla iden.

  • tågjän­tan
    Äldre 29 Nov 17:24
    #65

    Ilbäcksan
    Ang frågan om alkohol så är det nog officiellt så att församlingshem inte tycker att det ska vara alkohol.
    Näe vi gifte oss och hade festen i ett församlingshem så sa hon att det inte var tillåtet, möjligvis lite vin till maten. Nu var det inget problem för oss eftersom vi inte hade alkohol alls på vårt bröllop. Där fanns också vinglas, men de hade hittat billiga festglas på IKEA som de hade köpt in. Det kan ju vara trevligt med sådana glas även om man inte dricker vin eller alkohol.
    Men du får fråga där ni ska ha festen.
    Lycka till!

  • tågjän­tan
    Äldre 1 Dec 01:33
    #67

    puffar lite. tråden dök inte upp när jag sökte den på "sök inlägg". fast jag läset iofs inte igenom alla sidorna heller =).

  • tågjän­tan
    Äldre 5 Dec 17:14
    #74

    säg hej till publiken! =) skämt åsido, puffar lite

  • tågjän­tan
    Äldre 11 Dec 22:05
    #86

    puffar =)

  • tågjän­tan
    Äldre 8 Jan 16:12

    Aprilsolen
    Det tycker jag borde funka, fast jag jobbar inte som präst.
    En kompis till mig, hennes man tyckte det var så fint med ceremonin att be över ringarna så han hade bestämt sig för att han ville ha en till. SEdan, en vecka innan bröllopet tappar han sin förlovningsring vid en volleyboll match... Hur de än letade hittade den aldrig. Så nu har han en ring.

  • tågjän­tan
    Äldre 8 Jan 16:12

    Det borde funka för båda datumen ristas ofta in i ringen om mannen bara har en ring.

  • tågjän­tan
    Äldre 22 Jan 16:51

    Är reseersättning/bensinpengar "svarta" pengar? Det visste jag inte.

  • tågjän­tan
    Äldre 29 Jan 23:14

    När vi gifte oss sa vi både första och andranamnet. Jag minns inte om det var något vi diskuterade om. Samtidigt så tror jag att det på många vigslar jag varit på där de sagt alla förnamn plus efternamnet.
    Funderingarna när vi samtalade med prästen handlade om att min man en månad innan hade bytt till ett släktnamn och de flesta kände honom som "svensson". Prästen kom fram till att han första gången sa Pelle Svennson numer X-myr.

  • tågjän­tan
    Äldre 30 Jan 16:17

    Emkalo
    Jag har inget emot knäböjande men jag var lite orolig att det skulle bli problem pga av en stor och vid klänning. Men det gick hur bra som helst. En del säger att man ska dra upp kjolsdelen ordentligt så att tyget inte går sönder, men det var som sagt inga problem för mig.

  • tågjän­tan
    Äldre 6 Feb 23:06

    När vi gifte oss blev det en ovanlig variant. Jag ville inte att han skulle få se mig innan vigseln samtidigt som jag ville att vi skulle gå altargången fram tillsammans. Kompromissen blev att han gick och ställde sig där bänkraderna börjar. SEdan sjöng solisten första versen och refrängen i psalmen "Jag vill göra mitt liv till en lovsång till dig [Gud]" och när pianisten började spela den instrumentalt gick jag de få stegen fram till honom. Väl där ville vi visa att Gud är en central del av vårt liv och vi vill ha med Honom från början av vårt äktenskap och två kompisar sjöng duett på en lovsång till Gud; "Välkommen till denna plats". Innan vi gick altargången fram till tonerna av Chicagos "You're the Inspiration".
    Min tanke var inte att fokuset skulle vara på mig i första hand utan jag ville symbolisera ett bibelord: "Som en brudgum fröjdar sig över sin brud så ska din Gud fröjda sig över dig." Från Jesaja i GT.
    När jag tittar på bilderna från vigseln så blev de så bra - jag riktigt ser hur glad och stolt han är, hur vacker han tycker att jag ser ut. På samma sätt älskar Gud mig - även om jag inte behöver göra mig till en brud .

  • tågjän­tan
    Äldre 11 Feb 20:35

    mmian
    Menar du att du utöver psalmerna inte får ha några andra sånger eller så? För minst två psalmer tillhör vigselritualet enligt svenska kyrkans ordning, som jag förstått det. Samtidigt var det en för "några sidor sedan" i denna tråden hade liknande problem där prästen inte ville tillåta en del (el om det var det mesta) av det som brudparet ville ha med utöver det som kyrkohandboken säger.

  • tågjän­tan
    Äldre 17 Feb 18:45

    Sanna
    Det tror jag, men man kan inte förvänta sig att de kan allt om man har lite udda förslag.

Svar på tråden Fråga prästerna 2