• Rissla­n
    Äldre 3 Oct 19:16
    15670 visningar
    27 svar
    27
    15670

    Totalt OT: När tvättmaskinen börjat lukta mögel

    Nej men vad trevligt att fler upplever samma fenomen

    Tycker det har blivit bättre sen vi låter tvättmedelsfacket får stå öppet och vädra mellan tvättarna och torka ut. Brukar köra maskinen med citronsyra (från kryddhyllan) emellanåt främst för att bli av med kalk men tycker det blir lite bättre doft också.

    Nån som har fler bra recept?

  • Rissla­n
    Äldre 4 Oct 06:12
    #14

    Caramell: Ett paket från kryddhyllan med citronsyra - kan det vara runt 30 g och så 90-95 grader. Jag brukar lägga det i tvättmedelsfacket. Det står faktiskt i beskrivningen till min maskin att man bör göra detta om man har kalkhaltigt vatten. En granne till mig var tvungen att byta maskin pga kalkförstoppning då det enligt reparatören nte var lönt att laga den...så jag förösker köra var tredje månad även m målet är varannan....ojoj måste nog göra det i kväll det var VÄLDIGT länge sen nu kom jag just på.

    Angående slangen tror jag att alla har den här slangen som fungerar som en nödtömningsslang när det har blivit stopp. Jag brukar få använda den emellanåt då våra pojkar stoppar diverse saker som pinnar, pengar, kapsyler, kulor, spikar och gu´ vet allt i fickorna och jag missar att rensa fickorna innan tbvätt och då blir det stopp! Så slang och en renslucka finns nog på alla maskiner!

    Ojoj det här blev långt,hihihi någon som orkar läsa

Svar på tråden Totalt OT: När tvättmaskinen börjat lukta mögel