• Gönill­a
    Äldre 22 Aug 22:22
    10165 visningar
    94 svar
    94
    10165

    7 Juni 2008-brudar

    Hej hej!

    Datumet är för oss ca ett år efter frieriet fast med en liten justering. Svärmor föreslog att det var bra att lägga bröllopet där eftersom fredagen är helgdag. Det underlättar för de som ska resa lite längre.

    Jag är från Sundsvall, vi bor i Åkersberga, men min sambo är från Tranås så efter att ha kollat upp lite olika alternativ så blev det Tranås.

    Min blivande man friade i år den 12 juni i Parque de la Ciutadella i Barcelona tidigt på morgonen. Jag blev verkligen överraskad.
    Kan inte föreställa mig en mer romantisk inramning. Han friade vid en gammal vacker fontän och självklart fick jag champagnefrukost efteråt.

    Vi kommer att ha ett budgetbröllop i allra högsta grad. Det är inte vår stil att vräka på för mycket och vi har verkligen inte råd . Det blir buffé och mycket hemmafixande.
    Klänningen ska jag låna från min blivande mans kusin. Jag har inte sett den ännu, men fått den beskriven för mig och jag vet att vi har samma storlek. Kruxet är att hon bor i Seattle så de har lagt den i en kartong och skickat den nu i dagarna. Jag hoppas verkligen att den passar. Det ska vara en mycket enkel anspråkslös historia i råsiden.

    Hår och makeup ska fixas av en av mina bästa vänner. Jag har två "bästisar". Den ena får bli tärna och den andra får bli ansvarig för att jag blir så vacker som det bara går. Hon är jätteduktig både på smink och hår, men hon är inget proffs. Jag tror ändå att vi fixar det tillsammans. För mig är det en del av grejen att vi ses innan och gör oss i ordning ihop och firar med lite bubbel. Det är viktigare än att han en proffessionell som gör jobbet. De känner ju dessutom mig och kan min stil.

  • Gönill­a
    Äldre 22 Aug 22:24
    #0

    Malineva: Jag har bott i Göteborg en gång i tiden. I tre år närmare bestämt. På Hisingen, vid Odinsplatsen, på Berzeliigatan och i Gamlestaden. :)

  • Gönill­a
    Äldre 23 Aug 07:38
    #0

    Malineva: Tror att det viktigaste är att man ger folk en meningsfull uppgift. Jag har också tappat kontakten lite med min tilltänkta brudtärna eftersom vi lever så olika liv just nu. Jag har fått barn och umgås mycket med andra som har barn i samma ålder. Jag har dessutom flyttat ut på landet. Hon bor fortfarande i stan och jobbar mycket. Men vi har fått bättre kontakt nu i och med att jag frågade henne om hon ville vara tärna. Hon sa att hon var förvånad och att hon var lite besviken på att jag var dålig att höra av mig. Så pratade vi igenom en massa och nu känns det jättebra.

    Den andra tjejen blev överlycklig över att få det hedersamma hår- och make-up uppdraget. Så fick hon också känna sig betydelsefull. Alla som kommer att tillbringa förmiddagen med mig i sviten, vilket är ca 7 personer, kommer förhoppningsvis att känna sig utvalda.

    Men visst är det alltid safe att välja syrran förstås. Då kan ju ingen bli ledsen. Ett alternativ är ju att inte alls ha en tärna utan att ge alla nära vänner ett uppdrag. Så gjorde en kompis till mig på det senaste bröllopet jag var på och det tror jag vart mycket lyckat. Mitt uppdrag var att koreografera bröllopsvals. :)

  • Gönill­a
    Äldre 24 Aug 07:58
    #0

    Jag är också lite sugen på en stilren bukett som går i vitt och grönt. Kanske med liljekonvaljer, antikvita rosor (heter det champagnerosor va?) och murgröna. Vad tror ni om det? Jag tänkte att jag skulle dekorera lokalen med murgröna för att jag tycker om det och för att svärisarna har så mycket att plocka av på deras tomt.

Svar på tråden 7 Juni 2008-brudar