Inlägg från: Knoll och tott |Visa alla inlägg
  • Knoll och tott

    Varför är män "rädda" för att förlova/gifta sig??

    Jag tror det där med mäns rädsla för förlovning och äktenskap är en modern myt som späds på och återskapas i media hela tiden: att alla kvinnor längtar blint efter fasta relationer och att kvinnor efter 35 hyser en blind längtan efter att föda barn utan tanke på vem den tänkbara spermadonatorn är, och att kvinnor i motsats till män alls inte har egna farhågor och rädslor för att deras egna behov som skulle kunna komma i kläm i en fast relation... Medan män enligt den tröttsamma myten svettas och känner snarar dras åt runt halsen när middagar med partens föräldrar, äktenskap och graviditeter kommer på tal...

    Omständigheterna visar, om och om igen, att moderna män kan och vill stadga sig - med rätt person. Jag tycker att en fullgod anledning till att gifta sig är att man älskar varandra och att äktenskap är viktigt för den ena parten. Som någon skrev i en bok jag glömt namnet på men ändå tar mig friheten att citera: En del kvinnor vill gifta sig. Det är ett faktum. Det är ingen moralisk fråga.

    Att vägra acceptera emotionella grunder för äktenskap låter som en principiell hållning som inte är särskilt förenlig med kärlek mellan två människor... Men det finns förstås en uppsjö juridiska, ekonomiska, traditionella, eller varför inte biologiska argument för att gifta sig - som att gifta kvinnor och män lär ha längre medellivslängd än ogifta också i studier på svenskt material.

    Men ärligt talat - du förtjänar bättre än att behöva argumentera med din partner för att han ska gifta sig med dig. Om äktenskap är viktigt för dig och han inte kan kompromissa om det, så dumpa honom och hitta en annan. Mina fem öre.

Svar på tråden Varför är män "rädda" för att förlova/gifta sig??