• Varför är män "rädda" för att förlova/gifta sig??

  Lör 18 aug 2007 19:56 Läst 2371 gånger Totalt 12 svar
  Huldah­ulda
  Visa endast
  Lör 18 aug 2007 19:56

  Hej! Jag och min sambo har pratat om förlovning. Jag vill mest av kärlek, ett "löfte" om att det är vi... att vi båda ska kämpa för/med varandra. Det är alltså en sak mellan OSS.. inte så mycket att visa alla andra. Min sambo säger att han kan se oss tillsammans om 20 år. Då kan man väl undrar: varför vill han inte? Och varför inte för min skull åtminstonde?.. eller? Jag vet att han älskar mig, för det säger han minst 1 g/dagen ... MEN han säger att han blir "svettig" när vi pratar om det... och så fnissar vi lite. Han vill ha en orsak som han kan acceptera, och inte då de känslomässiga. Vi kan båda vända på varandras argument.." varför/ varför inte...?" Vi har båda förhållanden bakom oss och har båda egna tonåringar. Vi ska inte heller ha barn tillsammans. Problemet är inte heller att han inte vill ha en ring på fingret, för det har han! Utan det är själva ORSAKEN till att förlova/gifta oss som är "problemet". Visst, har vi det bra nu, vi älskar varandra, men i alla fall... Jag kan känna att han vill till 99,9 %.. så finns här någon som kan tips amig, blir jag glad.

 • Lör 18 aug 2007 20:19 #0

  jag tror många är lite skrajsna för själva "allvaret" i att gifta sig - man är ju lagligt o juridiskt bunden till varandra..
  Även om man avser att leva med varandra livet ut så känns det oerhört stort att lova varandra det inför gud...

  O en annan orsak är att många män INTE drömmer om romantiska bröllop - det ligger oftast miltals ifrån deras uppfattning om att gifta sig..
  Många karlar "skriver på papper" o sen är det klart liksom..
  Dom kan i många fall tycka att kyrka, 100 gäster, tärnor, 3-rätters middag, frack och brudklänning o fotografering är att skrämma skiten ur dom...
  Killar tänker inte så.. o därför blir nog många ogifta också för att dom har svårt att se alternativ..

  Det går utmärkt att gifta sig barfota i en kohage med bara kossan som vittne.. men hur många KVINNOR vill göra det??

  Så där har du två anledningar till att många män tvekar inför bröllop...

 • Huldah­ulda
  Visa endast
  Lör 18 aug 2007 20:29 #0

  .. ha ha ha... kul skrivet det där med kossan. Vi har faktiskt pratat om det också! Ingen av oss vill gifta oss i kyrkan. Så DET är inte heller problemet. Vi kan mycket väl tänka oss ute i naturen, Min sambo har också nämnt att visst är man "bunden", men ändå inte. I dessa dagar är det ju väldigt "enkelt" att skilja sig om äktenskapet inte skulle fungera. "Det beror inte på det heller", sa han. Så.....vi är, konstigt nog, ganska eniga om hur vi skulle vilja ha det, men inte "VARFÖR". Ha ha ha.. lite konstigt kanske?!

 • Knoll och tott
  Visa endast
  Lör 18 aug 2007 20:30 #0

  Jag tror det där med mäns rädsla för förlovning och äktenskap är en modern myt som späds på och återskapas i media hela tiden: att alla kvinnor längtar blint efter fasta relationer och att kvinnor efter 35 hyser en blind längtan efter att föda barn utan tanke på vem den tänkbara spermadonatorn är, och att kvinnor i motsats till män alls inte har egna farhågor och rädslor för att deras egna behov som skulle kunna komma i kläm i en fast relation... Medan män enligt den tröttsamma myten svettas och känner snarar dras åt runt halsen när middagar med partens föräldrar, äktenskap och graviditeter kommer på tal...

  Omständigheterna visar, om och om igen, att moderna män kan och vill stadga sig - med rätt person. Jag tycker att en fullgod anledning till att gifta sig är att man älskar varandra och att äktenskap är viktigt för den ena parten. Som någon skrev i en bok jag glömt namnet på men ändå tar mig friheten att citera: En del kvinnor vill gifta sig. Det är ett faktum. Det är ingen moralisk fråga.

  Att vägra acceptera emotionella grunder för äktenskap låter som en principiell hållning som inte är särskilt förenlig med kärlek mellan två människor... Men det finns förstås en uppsjö juridiska, ekonomiska, traditionella, eller varför inte biologiska argument för att gifta sig - som att gifta kvinnor och män lär ha längre medellivslängd än ogifta också i studier på svenskt material.

  Men ärligt talat - du förtjänar bättre än att behöva argumentera med din partner för att han ska gifta sig med dig. Om äktenskap är viktigt för dig och han inte kan kompromissa om det, så dumpa honom och hitta en annan. Mina fem öre.

 • Huldah­ulda
  Visa endast
  Lör 18 aug 2007 20:50 #0

  .. jag tänker inte dumpa honom. Jag vill bara försöka förstå. Min sambo verkar bara ha svårt att sätta ord på sina tankar om varför han egentligen inte vill. Eller så vill han bara inte; det är ju "vi" i alla fall!

 • Lör 18 aug 2007 20:53 #0

  men måste man ha en riktig orsak till att gifta sig?

  Ni vill ju - vad är då problemet?

  Alla har vi olika orsaker till varför man väljer att svara ja... o många gånger är det faktiskt så enkelt att man helt enkelt bara "vill".. O inget annat...

  Krångla inte till det!

 • Huldah­ulda
  Visa endast
  Lör 18 aug 2007 21:15 #0

  Nä, just det "Nyfiken Gul...", vad är problemet. Jag tycker inte heller vi behöver krångla till det. Han har faktiskt sagt att han inte kan "bestämma ett datum".. det var under en av hans "svettiga" stunder. Men enligt mig betyder ju det egentligen att han sagt "ja".. eller hur?!

 • Sön 19 aug 2007 21:59 #0

  Jag tycker att det är lite orättvist att det är personen som inte vill ha en förändring som ska ha tolkningsföreträde.

  Om två personer i ett par vill olika saker med framtiden (förlova/gifta sig, skaffa barn, flytta utomlands, ...) så är det ett lika stort beslut att _inte_ göra något alls som att faktiskt göra en förändring även om det kanske inte känns så.

  Så istället för att du ska övertyga honom om varför ni bör förlova er bör man kanske se det så här:
  - utifrån den situation ni har idag finns det (minst) två möjliga vägar, en där ni förlovar er och en där ni inte gör det
  - ta sen fram argument för och emot _båda_ vägarna, inte bara den som innebär en förändring.

 • Sön 19 aug 2007 22:02 #0

  Det kanske låter flummigt, men när en kompis sa att "det är inte alltid den som säger nej som ska bestämma" trillade slanten ned för mig.

  Det resulterade också i att sambon till slut fick ändan ur och friade

 • Huldah­ulda
  Visa endast
  Tor 23 aug 2007 06:36 #0

  Nu har vu pratat om vår framtid igen.. alltid lika intressant Min sambo har nu sagt att han VILL att vi ska förlova oss!!! JIPPIIII Men eftersom det finns en del saker från förra förhållandet kvar att reda ut, som har med hans barn att göra, vill han vänta tills dess. Han vill "känna sig redo" på DET viset! Han vill ha lite ordning/ lugn och ro, först.Det har ingenting med X:et att göra, utan barnens umgänge och deras förhållande till mig. Jag förstår honom, men sa´ också att jag inte vill vänta "länge", och det förstod han också. Han sa´ t o m att han inte ville ha ett STORT bröllop, när jag förklarade att en förlovning=giftemål, för mig. Så... han har faktiskt sagt JA, till både förlovning och att vi ska gifta oss !!!!!!! Jag är jätte glad och "ler" hela tiden.

 • Karis Anneli­e
  Visa endast
  Tor 23 aug 2007 07:20 #0

  Om nu han behöver andra skäl för att gifta sig så har ni faktiskt ett ganska viktigt själ.
  Det juridiska.
  När ni har barn på varsitt håll, så är det ännu mer viktigt.
  Om ni t.ex äger hus/bostadsrätt ihop och den ena dör. Så har dennes barn rätt till halva huset. Detta gör att den kvarvarande parten inte kan bo kvar.
  Barnen har även rätt till pappas/mammas ev. pengar på banken och dylikt. Man kan med andra ord dels bli ensam i livet, och samtidigt bli urfattig....
  Nu säger jag inte att era barn kommer kräva nånting alls. MEN det är bra att ha det juridiska skyddet. Även för barnen så det inte blir några oklarheter.

 • Karis Anneli­e
  Visa endast
  Tor 23 aug 2007 07:21 #0

  ååå va bra om jag läser klart tråden innan jag postar... hihi
  GRATTIS!!! WEEEEE!!!

 • Tor 23 aug 2007 08:13 #0

  måste bara berätta! som alla vet finns det alltid undantag från regeln, och i detta fallet är det min m2b som är undantaget!

  Det var han som föreslog att vi skulle förlova oss, det var han som tyckte det var dags att vi skulle bestämma datum för bröllop, OCH det är han som nu vil att vi ska försöka skaffa barn.

  Så tydligen är inte alla rädda för att gifta sig *s* men det visste ni väl redan!

  Annars måååånga bra tankar på denna tråden!

Svara i tråden: Varför är män "rädda" för att förlova/gifta sig??
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Vigsel
Svara i tråden...

Innehåll