• Gucci
    Äldre 16 May 09:32
    82703 visningar
    75 svar
    75
    82703

    Pengar i bröllopsgåva - hur mycket ska man ge?

    Vi är bjudna på bröllop och brudparet önskar sig i första hand ett bidrag till sin bröllopsresa. Men hur mycket är brukligt att ge? De var på vårt bröllop och jag skulle tippa på att deras present till oss kostade max 300.-. Om man nu ska ta någon hänsyn till det. De är inte jätte nära vänner men vi träffar dem några gånger om året.
    Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Pengar i bröllopsgåva - hur mycket ska man ge?
  • bauti
    Äldre 22 May 15:01
    #0

    Fredag
    Kanske skall bjuda in dig *asg* *fniss*

  • Petra7­4
    Äldre 22 May 17:07
    #0

    Jag tycker att från 500:- är ok beroende vad relationen till brudparet är. Att komma tomhänt till ett bröllop skulle jag inte göra. Pengar är däremot helt ok att önska sig. Bättre det än att presenten ställs i ett skåp. Och jag och m2b som varit ihop i 12 år önskar oss verkligen inget.

  • Mathia­s Älskli­ng
    Äldre 23 May 09:11
    #0

    Jag tycker att det är upp till var och en om man vill önska sig presenter eller pengar. Dessutom tycker jag att man ska respektera brudparets önskan även om man själv tycker att det exempelvis är tråkigt att ge bort pengar istället för en sak.

    Vi skrev att bästa presenten var att de vi bjudit närvarade. Men om någon ändå ville ge oss någonting önskade vi oss ett bidrag till bröllopsresan.

    Vi har tillräckligt fullt i skåpen med div glas och porslin och vill inte ha några udda glas/tallrikar.

  • Slarvm­aja
    Äldre 25 May 10:24
    #0

    tycker oxå det är grymt svårt.
    ska på bröllop om 3 veckor. de har önskat sig pengar till bröllopsresa (precis som vi som gifter oss i aug)
    jag har hippat henne för 1500, bokat hotell för natten för 1200, köpt kläder enligt klädkod för 1500 och nu ska vi ge pengar. vi har inte råd med hur mycket som helst och man fåt ju lite dåligt samvete eftersom vi har samma upplägg på vårt bröllop.

  • Slarvm­aja
    Äldre 25 May 10:24
    #0

    vi får helt enkelt byta pengar med varann

  • thalia­82
    Äldre 25 May 16:09
    #0

    15septbrud + kat77

    En liten förklaring till mitt inlägg om genomtänkta och roliga presenter.
    min släkt har en förmåga att alltid ge mig udda badlakan eller FULA muggar när jag fyller år. har fått det de senaste 15 åren. jag VET att de inte är bra på at ge presenter... har skåpen överfyllda av saker jag inte vill ha. :P
    presenter som ges bara för att man "ska" ge nåt, utan en tanke bakom blir oftast inte så roliga...

  • c_t
    Äldre 25 May 16:23
    #0

    Vi hade också lagt 500 som de flesta andra här redan sagt. Iom att ni inte är supernära vänner. Bättre vänner samt familj, lägger vi mer på.

    Däremot så tycker jag att om jag nu önskar mig pengar till en bröllopsresa så är ju det en present i sig, och inte bara pengar i största allmänhet. Vi får ju en upplevelse för dom slantarna.
    Jag hade blivit skitirriterad på min familj om dom köpt en servis som jag inte vill ha bara för att dom inte vill ge mig pengar till min bröllopsresa.

  • Sandra­s dröm
    Äldre 25 May 16:25
    #0

    Max 400 kronor, inte mer.

  • little­pixieg­rl - Mrs B
    Äldre 25 May 17:32
    #0

    Vi önskade oss inget speciellt, vare sig pengar eller specifika presenter, men fick pengar av ca hälften av gästerna. Det var mellan 1000 och 3000kr, men det var släkt eller nära vänner. Är ni inte så himla nära vänner så tycker iaf jag att det räcker med 300-500kr!

  • Ms Daisy
    Äldre 25 May 18:28
    #0

    Det finns inga regler för hur mycket man måste ge. Att man ska ge flera tusen i bröllopspresent, som vissa tycker, har jag svårt att förstå. Man gifter sig väl inte för att få pengar?

    Om brudparet önskar sig pengar i bröllopsgåva tycker jag att gästerna ska kunna göra det anonymt. Man ska inte behöva bli synad i sömmarna, som gäst, för att man "bara" gett si och så mycket.

Svar på tråden Pengar i bröllopsgåva - hur mycket ska man ge?