• Gucci
    Äldre 16 May 09:32
    82990 visningar
    75 svar
    75
    82990

    Pengar i bröllopsgåva - hur mycket ska man ge?

    Vi är bjudna på bröllop och brudparet önskar sig i första hand ett bidrag till sin bröllopsresa. Men hur mycket är brukligt att ge? De var på vårt bröllop och jag skulle tippa på att deras present till oss kostade max 300.-. Om man nu ska ta någon hänsyn till det. De är inte jätte nära vänner men vi träffar dem några gånger om året.
    Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Pengar i bröllopsgåva - hur mycket ska man ge?
  • thalia­82
    Äldre 16 May 12:54
    #0

    jag och min sambo gav våra vänner 1000 kr när de gifte sig. min sambo jobbar, jag pluggar. Det är en av mina äldsta vänner dessutom.

    Jag tycker man kan ge efter förmåga. om man studerar/är arbetslös har man mindre pengar än någon som har ett välbetalt arbete. Så är det bara. 500 kr är en helt ok summa!

    Vi kommer oxå att önska oss pengar när vi gifter oss. vi har bott ihop i 5 år, vi har allt vi behöver. Vi vill åka på en riktigt härlig bröllopsresa i oktober, och pengarna kommer att gå till den.
    sen kan man alltid räkna med att det kommer några gäster med presenter, och bara de är genomtänkta och roliga så blir man ju jätteglad.

  • 15sept­brud
    Äldre 16 May 12:57
    #0

    "och bara de är genomtänkta och roliga så blir man ju jätteglad"

    shit vilka krav jag är en av dom som inte önskar pengar eller gåvor. folk får lägga ut mkt ändå tycker vi med nya kläder, ev möhippa/svensexa.. vi vill att dom är där och har roligt. inget mer..

  • Kat77
    Äldre 16 May 13:03
    #0

    Klart man vil ha genomtänkta och roliga presenter, vem vill ha en servis som man inte gillar???
    Jag tycker presenter hör till ett bröllop, pengar som presenter, och det håller nog alla med om. Ingen kommer tomhänt till ett bröllop oavsett om det är din önskan. Så att inte ha en önskelisya/önska sig pengar gör ju saken jobbig för alla parter tycker JAG iallafall :)

  • Lainan
    Äldre 16 May 13:29
    #0

    Håller med Kat77 till fullo!

  • 15sept­brud
    Äldre 16 May 13:33
    #0

    jag håller inte med tycker inte alls presenter hör till ett bröllop!

  • Kat77
    Äldre 16 May 13:36
    #0

    15septbrud
    Så du skulle kunna gå tomhänt till ett bröllop? Jag förstår om du inte vill ha presenter på DITT bröllop, men skulle du inte ha med dig present om någon sa att dem inte ville ha det till deras bröllop?

  • 15sept­brud
    Äldre 16 May 13:39
    #0

    alltså det beror verkligen på personen. vi vårt fall så vet gästerna att vi menar det vi säger.. vi vill verkligen inte ha presenter. vi har önskat oss att dom fotar och mailar ut kopior om något + att dom har roligt.
    men i andra fall, om dem säger -nej det behövs inte, vi vill inte ha något. hade jag köpt nåt. men om jag visste att paret verkligen menade det skulle jag komma utan. jag skulle ge ett kort med lyckoönskningar, skriva något fint.. lr så.

  • 15sept­brud
    Äldre 16 May 13:40
    #0

    (alltså om det är lite vagt.. att dom mer inte vill säga vad dom vill ha fast vill gärna ha något...)

  • MrsFel­lerA
    Äldre 16 May 13:52
    #0

    Man kan ju säga att det verkligen inte är lätt det här med bröllopspresenter. Vad brudparet än önskar sig så blir det frågor och eftersom alla har olika uppfattningar så blir det inte lättare. Det enda man kan göra som brudpar är att vara så tydliga som möjligt i en inbjudan och sedan bara vara glad och lyckliga över vad som än kan tänkas komma i presentväg. Det är ju inte för presenterna man gifter sig, så varför ska detta skapa så stora problem?!?

  • Fredag­enDen1­3
    Äldre 22 May 14:57
    #0

    Jag tycker absolut att man kan önska sig pengar. Hade jag fått tex en servis som jag inte önskar mig, vad gör man då?
    Ber om att få kvittot, å skylla på att man har en likadan sedan tidigare?


    På en bekants bröllop, hade jag minst gett 500:-
    Men är det någon nära så inte mindre än 1000:-

Svar på tråden Pengar i bröllopsgåva - hur mycket ska man ge?