• pickol­ina
    Äldre 9 Dec 19:06
    2620 visningar
    33 svar
    33
    2620

    Hur viktigt är utseende vid jobb?

    Måste nog hålla med jocelyn där.. Renlig och trevlig är viktigast. Jag tycker faktiskt tom att det kan vara ett plus om personen inte är för snygg (oavsett kön) för det kan vara lite "avskräckande". Sedan gillar jag att se glada, trevliga och "vanliga" människor... :)

  • pickol­ina
    Äldre 10 Dec 20:02
    #0

    Jag har jobbat i butik i 10år och vi har allt från pinnsmala till kraftigt överviktiga. Tjejer och killar. Vissa är riktigt snygga men de allra flesta ser ut som vem som helst. Jag kan inte heller påstå att alla är rena och fräscha.. Men dessa saker reflekterar på intet sätt vilka som gör det bästa jobbet, är bästa säljarna eller mest omtyckta av kunderna för när det kommer till kritan är det faktiskt helt andra saker som är viktiga.

    Att sedan dra upp att man inte skulle köpa en brudklänning av någon i träningskläder...näää, självklart inte. Förstår att det bara var ett exempel men ett dåligt sådant. För inom det yrket så har nästan alla företag en "dresscode". Så det skulle liksom aldrig inträffa, oavsett om personen klär sig så privat.

    Våra två bästa säljare i sverige tidigare var en överviktig tjej och en överviktig kille. Killen var dessutom ofräsch som attans.. Tjejen var dock jätte söt. Hur som helst..överviktiga och BÄST i sverige inom företaget. Så, utseendet är INTE vad som är viktigt..! :)

    När jag läser dina (TS) inlägg så är jag glad över att alla företag inte är så...! Hos oss är det personligheten som är viktig, för man måste ha rätt personlighet för att arbeta inom det yrke vi gör.. Men utseende? Nää...

  • pickol­ina
    Äldre 10 Dec 22:59
    #0

    Cinderella
    Yes, jag förstod.. :)
    Nu har jag ju i och för sig den erfarenheten att många som är ofräscha klarar sig superbra i serviceyrken.. *s*
    Personligen tycker jag däremot oxå att man ska vara ren/fräsch och vårdad..

  • pickol­ina
    Äldre 11 Dec 19:19
    #0

    Pink Lady
    Hur gick det??? *nyfiken*

  • pickol­ina
    Äldre 11 Dec 21:40
    #0

    Skratt.. OK.. :D

Svar på tråden Hur viktigt är utseende vid jobb?