• Bröllopstokiig

    Svampinfektion The NEVER ending story!!!

    Jahapp, nu har man gått och fått svampinfektion igen! Närmare bestämt 14-e gången på 10 månader. Det betyder att jag sammanlagt har gått runt med svampsmärta i 70 dagar. (har oftast kli-svid-smärta i genomsnitt 5 dagar varje gång)
    Har fått rådet att använda pevaryl(som svider som attan) eller canesten otaliga gånger, det har hjälpt men svampen har ändå kommit tillbaka..
    Trodde ett tag att det kanske berodde på mina p-piller så för ca. tre månader sedan tog jag min sista tablett och då fick jag svamp 2 ggr följande månad istället för 1. Jag vet själv att svampen hos mig inte beror på p-piller för jag åt p-piller i fyra år innan jag träffade min fästman. Hade aldrig legat med någon annan innan honom och så fort vi började ligga med varandra så fick jag mina svampproblem.
    Det verkar nästan som om det är sex som gör att jag får svamp, är det någon annan här som också känner att sex eller oralsex leder till svamp?

    Är så innerligt trött på dessa svampinfektioner!!! I canestens informationsblad står det att "de flesta kvinnor får en eller ett par svampinfektioner under sin livstid" LYCKLIGA DEM säger jag!!!
    Jag gör liksom allting "rätt" använder en massa glidmedel, tvättar mig bara med vatten eller olja, tvättar underkläder på hög temperatur, använder mjölksyra, har t.om slutat med socker och äter knappt något bröd alls.

    Fick i alla fall 2 diflucan tabletter utskrivna. Använde den ena och kokade alla mina underkläder, hade inte sex i 10 dagar och smörjde in mig med canestenkrämen i 10 dagar, (samma med min kille) efter instruktioner av läkaren. Läkaren kom med förklaringen att jag måste ha haft kvar svampsporer i mig "längre in" som canestentabletterna inte nådde och därför fick jag upprepade svampinfektioner och att jag inte smörjt mig tillräckligt många dagar med krämen. Och att vi smittade varandra fram och tillbaka.
    Det kändes bra i sammanlagt 24 dagar, men nu har svampen kommit tillbaka igen. Inte helt oväntat.
    Det känns som om olika gynekologer säger olika saker, min gynekolog i min förra stad sa att jag skulle smörja mig med olja och försöka låta svampen läka ut sig själv, medan min nuvarande gynekolog sa att jag ska smörja mig med kräm i 10 dagar istället för 6 för att "all" svamp ska dö. Men svampen är ju för satan inte utanpå underlivet utan INUTI, jag kan smörja hur mycket som helst utan att svampen egentligen dör när svampen är inuti.
    Nu ska jag i alla fall ta nästa diflucan tablett och behandla mig med canesten samtidigt, efter instruktioner från gynekologen.. PUST!

    Men min fråga är i alla fall, om någon med svampproblem har lust att svara,
    hur många gånger i veckan har ni sex, och tror ni att svampen beror på sex/oralsex?

  • Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!
  • pickolina

    Johannaringer
    Vad skönt att du kom iväg och fick hjälp! Krya på dig nu.. Jag tycker dessutom att du ska (om du orkar) ta och kontakta den klinik du ringde, som sa åt dig att behandla mot svamp. De borde få en uppläxning för hur de behandlar folk! :(
    Tur i oturen att du kom in i tid.. Min mors bästa vän hamnade på sjukhus med blodförgiftning pga en obehandlad UVI...

  • Shannon

    Johannaringer: fan vilken tur att åtminstone NÅGON tog dig på allvar! Hoppas verkligen det inte blir några komplikationer för dig senare..

    pickolina: anledningen till att jag inte fått "vård" har ju varit för att jag bara kommit fram i telefonköerna 3 gånger och det har varit de gånger jag fått träffa gynekologer som trott att jag går runt i string och gnider in mig med tvål. (jag kan ju inte veta vem som är "bra" förrän jag träffat den. och jag har varken tid eller pengar att åka runt i sverige för att hitta den perfekta gynekologen)

    alla tre gynekologer jag träffat har tyckt det har varit så himla konstigt att jag får svamp så ofta. de verkar veta lika lite som jag varför jag får svamp, så de vill väl få mig att tro att det är jag som gör något fel.

    som sagt så har jag fått en tid och hoppas att jag kommer att få hjälp. men eftersom de tänker höra av sig så kan det ju ta veckor. hade absolut inte lust att vänta i flera veckor med svamp och därför köpte jag canesten. du vet själv hur det känns.

    hursomhelst, tack för alla råd & stöd du gett ;)

  • pickolina

    Shannon
    Jag förstår, det är inte så lätt..du har ju verkligen försökt, det kan man ju inte säga något om.. Jag har ju turen att jag bor i en stor stad med ett stort utbud. Fast det är oftast evighetslånga väntetider här med, på flera månader ofta..men när man väl är patient så behöver man bara ringa så får man en tid omedelbart och det är därför det är så viktigt att ha en specifik gynekolog..sedan vill man ju självklart ha någon som är bra och lyssnar osv, även det brukar bli bättre om man har en och samma gyn och får en relation till personen.

    Fast det är skamligt att sjukvården e så dålig som den är.. Att ni inte ens får tag på dem, att de inte har tid och att de ställer felaktiga diagnoser utan att ens träffa er... :( Tycker synd om er! Hoppas att ni till slut hittar en bra gyn som har tid och som lyssnar och att ni hittar ett sätt att bli av med problemen. Det finns hopp, jag blev fri från problemen efter ett långt helvete...

    (Ibland är man glad att man bor i en storstad...)

    *kram* på er allihopa!

  • Shannon

    Det har inte blivit någon diet i det här huset, bor hos min svärmor och hon lagar all mat.. hon har samma kroniska svamp som jag men verkar inte vilja börja laga dieten än..
    men jag har druckit mycket proviva de senaste dagarna som inehållet lactobaciller..
    sen har jag skaffat en M-kopp :) får se om det gör någon skillnad

  • Johannaringer

    Hallå hallå igen..

    Den där njurbäckeninflammationen jag hade.. Den blev inte bättre efter fyra dagar, så jag åkte tillbaka till vårdcentralen, som slussade mig till akuten.. som skickade upp mig till urologen där jag blev kvar i tre dagar, med kateter och dropp. Suck.. De bakterier jag hade "fanns" inte, så jag hade fått helt fel medicin. Fick antibiotika direkt i blodet var fjärde timme, för att det fanns risk för blodförgiftning.

    Vill varna igen!! Ta kontakt med sjukvården om ni har problem! Ge er inte förrän ni får rätt behandling.

  • Shannon

    Johannaringer, hade du klåda i unverlivet innan? gjorde gynekologen en odling av din flytning och SÅG att det var svamp?
    eller hade du bara urinbäckeninflammation och trodde det var svamp?

    tack för att du varnar, tur att du kom till sjukhuset i alla fall!!! tänk att det ska bli sådär? :/

    skönt att höra att du är bättre nu i alla fall och att du inte gav dig utan sökte vård!!

  • Johannaringer

    Shannon

    Det började med klåda i underlivet, och jag trodde att det var svamp. Ringde till KK, och dom sa att jag skulle behandla med pevaryl, vilket jag gjorde. Sen efter nästan två veckor började det värka något vansinnigt i ryggen, och jag gick då till vårdcentralen, som sa att det var en njurbäckeninflammation. Fick antibiotika.. Det gick några dagar, men det blev bara värre med värken och jag fick feber. Gick till vårdcentralen igen... Akuten.. Urologen.. Kateter.. 1500 mg antibiotika om dagen går jag på nu. Och nu har värken och febern äntligen gett med sig.

    Jag har hängt på den här tråden från min första lilla klåda, det som allt började med :)

  • Johannaringer

    Vet fortfarande inte om det var svamp jag hade. Var aldrig hos gyn, utan dom sa att jag skulle självbehandla *mummel mummel*

Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!