• Bröllopstokiig

    Svampinfektion The NEVER ending story!!!

    Jahapp, nu har man gått och fått svampinfektion igen! Närmare bestämt 14-e gången på 10 månader. Det betyder att jag sammanlagt har gått runt med svampsmärta i 70 dagar. (har oftast kli-svid-smärta i genomsnitt 5 dagar varje gång)
    Har fått rådet att använda pevaryl(som svider som attan) eller canesten otaliga gånger, det har hjälpt men svampen har ändå kommit tillbaka..
    Trodde ett tag att det kanske berodde på mina p-piller så för ca. tre månader sedan tog jag min sista tablett och då fick jag svamp 2 ggr följande månad istället för 1. Jag vet själv att svampen hos mig inte beror på p-piller för jag åt p-piller i fyra år innan jag träffade min fästman. Hade aldrig legat med någon annan innan honom och så fort vi började ligga med varandra så fick jag mina svampproblem.
    Det verkar nästan som om det är sex som gör att jag får svamp, är det någon annan här som också känner att sex eller oralsex leder till svamp?

    Är så innerligt trött på dessa svampinfektioner!!! I canestens informationsblad står det att "de flesta kvinnor får en eller ett par svampinfektioner under sin livstid" LYCKLIGA DEM säger jag!!!
    Jag gör liksom allting "rätt" använder en massa glidmedel, tvättar mig bara med vatten eller olja, tvättar underkläder på hög temperatur, använder mjölksyra, har t.om slutat med socker och äter knappt något bröd alls.

    Fick i alla fall 2 diflucan tabletter utskrivna. Använde den ena och kokade alla mina underkläder, hade inte sex i 10 dagar och smörjde in mig med canestenkrämen i 10 dagar, (samma med min kille) efter instruktioner av läkaren. Läkaren kom med förklaringen att jag måste ha haft kvar svampsporer i mig "längre in" som canestentabletterna inte nådde och därför fick jag upprepade svampinfektioner och att jag inte smörjt mig tillräckligt många dagar med krämen. Och att vi smittade varandra fram och tillbaka.
    Det kändes bra i sammanlagt 24 dagar, men nu har svampen kommit tillbaka igen. Inte helt oväntat.
    Det känns som om olika gynekologer säger olika saker, min gynekolog i min förra stad sa att jag skulle smörja mig med olja och försöka låta svampen läka ut sig själv, medan min nuvarande gynekolog sa att jag ska smörja mig med kräm i 10 dagar istället för 6 för att "all" svamp ska dö. Men svampen är ju för satan inte utanpå underlivet utan INUTI, jag kan smörja hur mycket som helst utan att svampen egentligen dör när svampen är inuti.
    Nu ska jag i alla fall ta nästa diflucan tablett och behandla mig med canesten samtidigt, efter instruktioner från gynekologen.. PUST!

    Men min fråga är i alla fall, om någon med svampproblem har lust att svara,
    hur många gånger i veckan har ni sex, och tror ni att svampen beror på sex/oralsex?

  • Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!
  • cissig

    Är det någon här som har provat Citricidal (grapefruktkärnextrakt) mot svamp?
    Min svamp verkar nu försvunnen igen, helt utan behandling.. om det nu ens var det, hade jag inte sett något hade jag inte ens vetat att något var fel..
    Dieten tuffar på.. ok jag börjar känna ett enormt sug efter pepparkakor men men.. bara ta sig en liten sallad med fetaost och varmrökt lax istället :)

  • cissig

    Shannon: jag känner så mkt med dig! Vet hur extremt jobbigt det är med svamp. Tänk om alla bara kunde få bli svampfria!!
    Har du börjat med dieten än?

  • Shannon

    nej, jag har inte börjat med dieten helt och fullt, idag hade jag "uppvärmning" med kycklingsallad dock...

    läste någonstans att man forskat lite kring huruvida ett ämne i xylocain krämen dödar svamp eller ej.. jag har märkt att jag blivit mycket bättre genom att smörja mig 3 ggr per dag med xylocain.. vet inte om det är så att mitt immunförsvar själv tagit hand om svampen eller om det är själva smärtlindringen av xylocain som gör att jag TROR att svampen börjar försvinna :/

    bjatch: jag badar rejält sällan.. kanske två gånger per år i badkar och kanske en gång vart tredje år i simhall... dushar alltid..

  • Johannaringer

    Okej.. nu har det inte gått över än.. Imorgon är det en vecka sen jag började bahandla. Smörjer fortfarande tre gånger om dagen med pevaryl.. Ska det vara så här? Det har blivit bättre, men helt bra är det ju inte. Tips?

  • Shannon

    du borde smörjt dig med canesten istället som jag sa. Pevaryl ger bara en allergisk chock som känns precis som svamp.. när jag använde pevaryl så sticktes det tusen gånger mer än svampen. testa att inte smörja dig med pevaryl imorgon så kommer du märka skillnad. Köp canesten crémen nästa gång.. eller gå till gyn och be dem kolla om din svamp är borta

  • pickolina

    Ni vet väl att det är skadligt att anv receptfria svampmedel oftare än 1 gång i kvartalet/halvåret??? Det ger sköra slemhinnor och gör så att man får ännu mer svamp! De tror även att det ev. kan leda till Vestibulit! Dvs underlivssmärtor, tex vid samlag osv.....

  • Shannon

    ja, men "Johannaringer" skrev tidigare att det var första gången hon fått svamp..

    det är av den anledningen som jag inte behandlade mig med något svampmedel den här gången, men ibland undrar jag om det inte är svampen som förstör slemhinnorna mer än själva svampmedlen.. hm.. :(

  • pickolina

    Okej.. Är det verkligen svamp då? Om Pevarylen inte hjälper alls och besvären är lika illa efter så lång tids behandling.. Då kanske det är obalans i bakteriefloran, irriterade slemhinnor eller en könssjukdom?

    Jag skulle rekommendera dig (Johannaringer) att gå till gyn och kolla vad som orsakar dina besvär. Därefter kan de ge dig rätt behandling. Om det visar sig vara svamp så kan du få andra, bättre medel och om det är något annat som orsakar besvären så får du behandling för det. Att felbehandla är tämligen onödigt! Med felbehandla menar jag att kanske anv fel medicin mot svampen eller kanske använda medicin mot svamp om det inte ens är svamp. Båda alternativen är ju att felbehandla.

  • Johannaringer

    Pevarylen har ju hjälpt, men det är inte helt bra, vilket jag trodde att det skulle vara nu.. Kan tillägga att jag ska få mens idag, så det kanske påverkas av det också.

    Jag vet i alla fall att detinte är nån könssjukdom, både jag och min sambo testade oss för inte allt för länge sedan. Jag ger det en dag till utan behandling, sen ska jag fan bli undersökt!

  • Shannon

    jag har försökt få tag på en gyn på kvinnokliniken nu i två dagar utan resultat, de säger hela tiden att "just nu är det många som ringer, försök igen lite senare eller nästkommande vardag" de sa samma sak i fredags.. fyfan säger jag bara...
    sen ringde jag till en klinik för underlivssbesvär och sjukdomar och där sa dom att de bara tar emot människor med könssjukdomar och att jag ska vända mig till kvinnokliniken... så jag ger upp här i sverige.. tänker köpa cortimyk istället och testa och köpa svampmedel i england. har suttit i för många "kö-lösa" telefonköer.. orkar inte med den här SKITEN längre. svampinfektionerna har förstört så mycket, jag fick hoppa av ett kort jobb en gång för att jag hade så ont att jag inte orkade åka dit, vi kunde inte ligga med varandra på vår årsdag (som vi föressten hade bestämt att vi skulle gifta oss på, men som vi struntade i pga svamprisken och pengar) och vi kommer inte kunna ligga med varandra på min födelsedag heller... inte för att sex är viktigast i världen men ändå!! ibland finns det stunder då man tycker att man BORDE kunna få ha sex, det är ju en rättighet för faan! men nej nej...
    detta är den enda stunden i mitt liv som jag önskade att jag var en MAN. jag undrar om de skulle ta en på allvar då? hm!!!

Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!