• Johann­aringe­r
    Äldre 14 Nov 12:49
    244087 visningar
    289 svar
    289
    244087

    Svampinfektion The NEVER ending story!!!

    Har precis fått min första svampinfektion. Fy helvete! Jag vill bara ta ett rivjärn och köra igång med därnere. Om man ändå kunde få fem minuters paus från svedan och klådan...! Har en fråga, är det avnligt att det gör lite ont när man kissar vid en svampinfektion, eller är det bara jag som har det? Skönt att höra att Pevaryl svider för andra också, jag blev livrädd när det började "brinna i trosorna.."

    Fy.. nu är jag ju livrädd för att jag också ska få tillbaka skiten gång på gång.. Usch! Jag vill bara att det ska försvinna!

  • Johann­aringe­r
    Äldre 14 Nov 13:17
    #0

    Shannon
    Tack för tipset om canesten. Har precis börjat behandla med pevaryl, så jag får väl köra klart den kusren, men om det blir någon "nästa gång" så köper jag absolut canesten istället. Hur 17 kan de göra en medecin mot svamp som svider?? Det svider och kliar tillräckligt som det är..

  • Johann­aringe­r
    Äldre 19 Nov 18:12
    #0

    Okej.. nu har det inte gått över än.. Imorgon är det en vecka sen jag började bahandla. Smörjer fortfarande tre gånger om dagen med pevaryl.. Ska det vara så här? Det har blivit bättre, men helt bra är det ju inte. Tips?

  • Johann­aringe­r
    Äldre 20 Nov 11:14
    #0

    Pevarylen har ju hjälpt, men det är inte helt bra, vilket jag trodde att det skulle vara nu.. Kan tillägga att jag ska få mens idag, så det kanske påverkas av det också.

    Jag vet i alla fall att detinte är nån könssjukdom, både jag och min sambo testade oss för inte allt för länge sedan. Jag ger det en dag till utan behandling, sen ska jag fan bli undersökt!

  • Johann­aringe­r
    Äldre 20 Nov 16:49
    #0

    Kvinnokliniken där jag bor är faktiskt riktigt bra, när man väl kommer fram vill säga... Ringde dit idag, men det var tydligen personalmöte hela förmiddagen, de öppnade igen klockan 13.00. Ringde 13.10.. "Vår telefonkö är nu fylld, vänligen förök imorgon igen". No shit! Klart man måste vänta, att jag inte tänkte på det...

    Postitvt är i alla fall att svamphel*etet verkar ha gett med sig idag. Hurra!! Exakt 7 dagar har det gått, då det kan vara mitt ihärdiga behandlande, eller så är det att jag faktiskt struntade i pevarylen och bet ihop, som du, underbara Shannon sa :)

    Måste ge alla tjejerna här en eloge för att ni stöttar varandra så bra :)

  • Johann­aringe­r
    Äldre 23 Nov 21:26
    #0

    Det var inte svamp. Eller.. det var i alla fall en urinvägsinfektion OCKSÅ. Jag sitter nu här och kan knappt andas. Har fått UVI i urinblåsorna. Tjooho!

  • Johann­aringe­r
    Äldre 24 Nov 09:33
    #0

    Jag skrev fel igrå. Var lite trott och svamlig när jag kom hem. Jag har UVI i njurarna. En så kallad "Urinbäckeninflammation". :(

  • Johann­aringe­r
    Äldre 24 Nov 19:57
    #0

    bjatch och Shannon

    Jag trodde att jag hade fått svamp, det sved och kliade och det gjorde lite, lite ont när jag kissade. Jag pratade med en kvinna på sjukvårdupplysningen, och och sa att jag skulle ringa kvinnokliniken i min hemstad, vilket jag gjorde. Kvinnan på kvinnokliniken sa att det nog var en svampinfektion, och att jag skulle köpa pevaryl och självbehandla.

    Pevarylen tog till slut bort kliandet, efter en vecka, men det sved fortfarande lite, lite när jag kissade.

    I tisdags fick jag mens, och fruktansvärd mensverk, jag kunde knappt gå. Så illa brukar det inte vara. Jag fick dessutom väldigt ont i ryggen, vilket jag deffinitivt inte brukar ha vid mens. När mensvärken i magen gått över fanns värken i ryggen fortfarande kvar.

    Ryggvärken på mig sitter precis under revbenen, på vänstersidan av ryggen. Det värker, molar och dunkar. Titt som tätt får jag också krafiga "hugg".

    Igårkväll ringde jag min blivande svärmor, som är undersköterska, och frågade vad hon trodde att min ryggvärk berodde på. Jag hade tidigare berättat om mina problem med att kissa, men hon sa då (som alla andra) att om man har UVI, så gör det väldigt ont hela tiden när man kissar. Inte bara lite, lite som det var för mig. I alla fall.. när jag pratade med henne igår, så sa hon att jag skulle ringa akut och åka in. Hon la ihop två och två och fick det till Njurbäckeninflammation..

    Fick en tid klockan 19.45 samma kväll, jag ringde klockan 19.15, så jag hade grym tur! Lämnade urinprov och blodprov. Blev klämd på (AAAAAJ!!!!). Läkaren sa att det var tur att jag kommit in, njurarna kan kollapsa om man inte behandlar bot Njurbäckeninflammation.

    Man botar Urinbäckeninflammation med antibiotika. Jag fick några starka grejer som jag ska äta i 14 dagar. Sedan, 14 dagar efter avslutad kur, ska jag på återbesök för att kolla så att alla bakterier är borta.

    Summan av kardemumman är alltså: Jag hade ingen feber, inte särskillt ont när jag kissade. Trots det hade jag alltså en UVI. Så, kolla upp!!! Den här smärtan önskar jag inte ens min värsta ovän.

  • Johann­aringe­r
    Äldre 1 Dec 17:38
    #0

    Hallå hallå igen..

    Den där njurbäckeninflammationen jag hade.. Den blev inte bättre efter fyra dagar, så jag åkte tillbaka till vårdcentralen, som slussade mig till akuten.. som skickade upp mig till urologen där jag blev kvar i tre dagar, med kateter och dropp. Suck.. De bakterier jag hade "fanns" inte, så jag hade fått helt fel medicin. Fick antibiotika direkt i blodet var fjärde timme, för att det fanns risk för blodförgiftning.

    Vill varna igen!! Ta kontakt med sjukvården om ni har problem! Ge er inte förrän ni får rätt behandling.

  • Johann­aringe­r
    Äldre 1 Dec 22:20
    #0

    Shannon

    Det började med klåda i underlivet, och jag trodde att det var svamp. Ringde till KK, och dom sa att jag skulle behandla med pevaryl, vilket jag gjorde. Sen efter nästan två veckor började det värka något vansinnigt i ryggen, och jag gick då till vårdcentralen, som sa att det var en njurbäckeninflammation. Fick antibiotika.. Det gick några dagar, men det blev bara värre med värken och jag fick feber. Gick till vårdcentralen igen... Akuten.. Urologen.. Kateter.. 1500 mg antibiotika om dagen går jag på nu. Och nu har värken och febern äntligen gett med sig.

    Jag har hängt på den här tråden från min första lilla klåda, det som allt började med :)

  • Johann­aringe­r
    Äldre 1 Dec 22:20
    #0

    Vet fortfarande inte om det var svamp jag hade. Var aldrig hos gyn, utan dom sa att jag skulle självbehandla *mummel mummel*

  • Johann­aringe­r
    Äldre 2 Dec 09:17
    #0

    Shannon

    Jag vet inte om jag skulle ha kunnat dö, men nurarna skulle helt klart kunnat slås ut, och då krävs ju en transplantation. Sen finns ju risken för en blodförgiftning också, som är jätteallvarligt. Hade tur när jag kom till akuten och träffade en läkare som vägrade låta mig gå, innan dom vistte vad det var jag hade råkat ut för. När jag låg uppe på urologen, kom han upp och pratade med min läkare och krävde att jag skulle få intravenös antibiotika, som funkade!

    Vet att jag borde ringa dom på KK, och skälla lite.. Men det känns inte värt det. Händer det igen ska jag i alla fall stå på mig från början och kräva en gyn-undersökning.

    bjatch

    Vad är en en m-kopp?

Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!