• Äldre 26 Jul 16:53
    12764 visningar
    17 svar
    17
    12764

    "svensk" vigsel i Italien??

    Här i vänsterspalten) finns en länk till vilka ambassader som har vigselrätt.

    www.regeringen.se/sb/d/2554

    OBS att både kyrkan och ambassadernas vigselrätt utomlands bestäms av det land de befinner sig i, inte av svenska myndigheter. Ofta krävs det också att båda är medborgare i det land vars ambassad ska förrätta vigseln. Men man kan ju gifta sig inför en lokal myndighet också om de tilltåer utlänni9ngar på besök att vigaas. Sverige erkänner alla vigslar som ingåtts inför giltig myndighet i utlandet av två vuxna.

  • Äldre 28 Jul 12:50
    #0

    Nä, men det man inte tänker på är att italienska lagar förmodligen styr också svenska kyrkans vigselrätt i Italien. Ambassader kan som sagt ändå få rätt att viga sina egna medborgare - det är f ö likadant med svenska kyrkan i Paris, de kan välsigna men inte viga, då kyrkliga vigslar inte förekommer i frankrike (men välsignelser går bra).

  • Äldre 7 Aug 08:09
    #0

    Det är väl just en giltig vigsel i Italien som beskrivs i denna tråd? Men sen måste den registreras av svenska myndigheter för att gälla hemma. Vill man göra det på egen hand, utan hjälp av en specialiserad resebyrå skulle jag ta kontakt med italienska ambassaden i Stockholm i första hand, eller lokala myndigheter på den plats ni vill gifta er, för att ta reda på hur det ska gå till.

    Sverige godkänner alla vigslar som ingåtts inför en giltig myndighet utomlands, så det ni behöver veta är 1) om landet ifråga låter utlänningar på besök gifta sig där 2) hur det går till och vilka papper ni behöver och 3) vilka papper skattemyndigheten härhemma behöver för att godkänna den.

Svar på tråden "svensk" vigsel i Italien??