• Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 28 Sep 11:20
    23813 visningar
    43 svar
    43
    23813

    Hjälp, jag har jättebröst!

    Det är så här att jag hatar mina bröst, de är hemska! Jag är en normalstor tjej med 38/40 i klädstorlek. Problemet är att jag har jättebröst. Jag har storlek 75 G!! Jag är för liten för att ha så stora, de passar inte på min kropp. Kläder är svåra att hitta eftersom det ser för jäkligt ut. Ska de passa över bysten så måste jag ta flera storlekar större och då ser de ju ut som tält. Jag blir vansinnig på det här och dessutom ledsen. Folk glor ju. Både killar och tjejer.. i gymnasiet så hade lärare svårt att se mig i ögonen, kvinnliga lärare och allt stirrande gör mig illa till mods. Desutom får jag avsmak för dem själv. Jag tycker inte om att ta på dem och jag ogillar när min kille vill mysa med dem.. det är så privat att det blir ett problem. Nu är jag till och med gravid så de är ju ännu större nu och det vrider om i magen när jag tänker på att jag ska amma om ca 6 veckor när barnet kommer. Jag kan inte.. brösten är mina och jag vill gömma dem. Tanken på att folk ska hålla på och glo och lägga sig i får mig att må illa. Att hitta bh är nästan döfött.. den närmaste staden är umeå och där finns en butik med underkläder i alla möjliga storlekar överallt annars så finns det inte att på tag på min storlek. Jag får lägga ut 400-600 på en bh medan en tjej med en vanlig storlek kan få lägga ut under hudralappen. Det är så att man blir deprimerad... Nu när jag är gravid så finns det inte ens en bh som passar så jag fick lov att ta den som satt minst dåligt och strunta i att det blir märken och är obekvämt. Jag har ofta ryggbesvär och det gör ont i axlarna av bh bandet... jag är så less!
    Jag kan förstå varför vissa tjejer vill operera sig och få större bröst. Det är upp till var och en hur man vill göra. Jag vill göra en bröst förminskning. Jag tror jag skulle må så mycket bättre då och kunna klä mig som jag vill och slippa allas blickar. Slippa värken i ryggen och även få en bättre hållning. Men törs jag? Jag har aldrig opererat mig förr.. och det är ju det där att tänk om det blir misslyckat. Jag hoppas dessutom att jag kan få operationen betald eftersom jag har problem av brösten och det handlar ju inte om rent kosmetiskt. Men som sagt jag vet inte om jag vågar...

  • Svar på tråden Hjälp, jag har jättebröst!
  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 29 Sep 19:52
    #0

    Jag uttryckte en åsikt och jag står för den, vilket du som kallar dig för Nina Kanin tydlgen inte gör eftersom Nina Kanin i ett annat inlägg påpekar att någon använt hennes nick.

    Män har inte bröst och kan nog inte förstå hur det känns att inte var vän med sina. Många män tror att det är en drömsituation att ha stora bröst men så är det inte riktigt. Eftersom kvinnor har bröst så borde det rent sannolikt vara så att de rent praktiskt borde ha lättare att sätta sig in i hur man mår med sina bröst en än man har.

    Thomas, missuppfattade dig lite kanske men jag tolkade ditt inlägg som att du inte riktigt hade förstått Erika. Måste ändå påpeka att det är svårt att vara stolt över något som man inte mår bra av.

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 29 Sep 22:04
    #0

    Erika!
    Om du bestämmer dig för en operation så ta noga reda på vem du väljer. Kolla med någon annan som haft samma läkare. Jag vet en tjej som gjorde en förminskning och det blev tyvärr en del ärr + att känseln i brösten minskade.
    Lycka till och gör som du känner för!

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 29 Sep 22:08
    #0

    Jag gjorde bröstförminskning. För 16 år sedan, jag var 17 år. Har inte ångrat mig en sekund (frånsett när de tog stygnen...). Har inte barn så jag vet inte vad som händer om jag behöver amma men som tur är så finns det bra mjölkersättningar idag. Närheten får man kompensera på annat sätt.

    Innan operationen blev jag ganska retad i skolan + hade ont i ryggen m m. På 80-talet skulle man inte ha bh, de som fanns i min storlek var tant varianter som såg ut som strutar. Tyvärr har jag fortfarande lite svårt för att karlar tittar på mina bröst (som nu är b-c kupa) istället för på mig. Tror att det sitter i från den tiden då brösten var någonting jobbigt. Har annars ganska gott självförtroende.

    Lycka till vad du än bestämmer dig för!

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 30 Sep 12:55
    #0

    Inlägget från Smulan kunde lika gärna varit mitt eget, exakt så är det för mig också.
    Tänkte på det här att man får ärr som någon skrev, åtföljt av ett tyvärr. Ja, jag har ärr fortfarande efter 6 år, men jag har dem gärna när jag tänker på alternativet... Min man ser inte ärren och han bryr sig heller inte om hur mina bröst ser ut, det enda _han_ vet är att han älskar dem, stora eller små, ärriga eller inte! Men många killar tror nog tyvärr att man gör såna här saker för männens skull, inte sin egen. Som om allt yttre förskönande (kalla det fåfänga om man vill) skulle vara något som man gör för att ge MANNEN något att vila ögonen på... Nej, min själ, jag skulle väl aldrig få för mig att forma min identitet efter vad som behagade min man (eller andras)...

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 30 Sep 12:59
    #0

    Köp en bra push-up och lär dig att tycka om dem.

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 30 Sep 13:04
    #0

    Tindra: Att du ens gör dig besväret att kommentera..?

    Erika: Jag tycker att du ska välja operation. Jag har en kompis som hade c-kupa på ett bröst och B-kupa på det andra. Hon opererade så de blev lika, ärren syns knappt och hon har efter det ammat två barn!

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 30 Sep 13:05
    #0

    Marco

    Varför får inte jag ha en åsikt?

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 1 Oct 20:29
    #0

    Tindra!

    Självklart får du ha en åsikt men din åsikt hjälper inte Erika. En push-upp löser inga ryggproblem och det är oerhört viktigt att ha en fungerande rygg för att kunna ha ett bra liv.

  • Johann­a = en lat kock
    Äldre 4 Oct 10:09
    #0

    jag har oxå stora bröst... när jag var smalare hade jag 70F nu har jag 80H enda sättet att hitta BH tycker jag är på internet... figleaves brukar ha i min storlek...

    sen tänker jag göra en reduktion när jag har har fått barn och ammat färdigt... eftersom det finns risk att det inte funkar efter op (det finns ju risk att det inte funkar innan op oxå)
    Kosta vad det kosta vill... hörde att om de tarbort tillräckligt mkt på en riktig plastikmotttagning så kan man få det betalt av landstinget... stämmer det?

  • Märta
    Äldre 27 Oct 08:47
    #0

    Hej Erika!

    Jag har samma bekymmer som du men när jag väl fått till en remiss till kirurgen ( efter att mer eller mindre blivit hånad och dumförklarad av en läkare) så sa de bara att jag var överviktig! Har aldrig sett mig själv som det och operationer av det salget utförs inte på överviktiga. Jag har läst att du inte är överviktig så om jag vore du skulle jag imorgondag kontakta en läkare och få till en operation, absolut!
    Jag skulle göra vad som helst för att slippa alla blickar och kommentarer - vad som helst! Utan tvekan. Go girl!

Svar på tråden Hjälp, jag har jättebröst!