• Hjälp, jag har jättebröst!

  Lör 28 sep 2002 11:20 Läst 14240 gånger Totalt 43 svar
  Bröllo­pstoki­ig
  Visa endast
  Lör 28 sep 2002 11:20

  Det är så här att jag hatar mina bröst, de är hemska! Jag är en normalstor tjej med 38/40 i klädstorlek. Problemet är att jag har jättebröst. Jag har storlek 75 G!! Jag är för liten för att ha så stora, de passar inte på min kropp. Kläder är svåra att hitta eftersom det ser för jäkligt ut. Ska de passa över bysten så måste jag ta flera storlekar större och då ser de ju ut som tält. Jag blir vansinnig på det här och dessutom ledsen. Folk glor ju. Både killar och tjejer.. i gymnasiet så hade lärare svårt att se mig i ögonen, kvinnliga lärare och allt stirrande gör mig illa till mods. Desutom får jag avsmak för dem själv. Jag tycker inte om att ta på dem och jag ogillar när min kille vill mysa med dem.. det är så privat att det blir ett problem. Nu är jag till och med gravid så de är ju ännu större nu och det vrider om i magen när jag tänker på att jag ska amma om ca 6 veckor när barnet kommer. Jag kan inte.. brösten är mina och jag vill gömma dem. Tanken på att folk ska hålla på och glo och lägga sig i får mig att må illa. Att hitta bh är nästan döfött.. den närmaste staden är umeå och där finns en butik med underkläder i alla möjliga storlekar överallt annars så finns det inte att på tag på min storlek. Jag får lägga ut 400-600 på en bh medan en tjej med en vanlig storlek kan få lägga ut under hudralappen. Det är så att man blir deprimerad... Nu när jag är gravid så finns det inte ens en bh som passar så jag fick lov att ta den som satt minst dåligt och strunta i att det blir märken och är obekvämt. Jag har ofta ryggbesvär och det gör ont i axlarna av bh bandet... jag är så less!
  Jag kan förstå varför vissa tjejer vill operera sig och få större bröst. Det är upp till var och en hur man vill göra. Jag vill göra en bröst förminskning. Jag tror jag skulle må så mycket bättre då och kunna klä mig som jag vill och slippa allas blickar. Slippa värken i ryggen och även få en bättre hållning. Men törs jag? Jag har aldrig opererat mig förr.. och det är ju det där att tänk om det blir misslyckat. Jag hoppas dessutom att jag kan få operationen betald eftersom jag har problem av brösten och det handlar ju inte om rent kosmetiskt. Men som sagt jag vet inte om jag vågar...

 • Bröllo­pstoki­ig
  Visa endast
  Lör 28 sep 2002 11:30 #0

  Jag tycker helt klart att du ska operera dem. De påverkar ju hela din vardag och fysiska tillstånd (säker psykiskt också) till det sämre.
  Själv har jag 70E-F och kan tycka många gånger att de är bara till elände och skulle vilja ta bort dem så jag bara har en C-cupa.
  När det kommer till en operation så är jag också lite ängslig. Ärren bli ju inte så snygga har jag hört.
  Jag lider dock inte av ryggbesvär eller att jag upplever att folk stirrar. För mig är det av rena kosmetiska orsaker.
  Tycker du att de ser för stora ut för din kropp och du får ryggbesvär mm så slå slag i saken och operera! Du får det med all säkerhet betalt av Landstinget.

  Lycka till vad du än bestämmer dig för!!!

 • Bröllo­pstoki­ig
  Visa endast
  Lör 28 sep 2002 11:57 #0

  Jag tycker också att i fall du lider, vilket du verkar göra, så tag kontakt med en läkare och diskutera huruvida han kan hjälpa dig.
  Jag har ett par bekanta som har gjort bröstförminskningar. Deras stora bröst tärde på rygg ,axlar och nacke och påfrestade både på arbetsliv och samlevnad. Fysiskt och psykiskt.
  Vad jag kommer ihåg så fick de operationerna betalda då de kunde uppvisa reela besvär så som förslitningar m.m och jag har även för mig att det gick via försäkringskassan.
  Jag tänkte själv under ett par år på bröstförminskning då jag vantrivdes med alla blickar och gliringar man fick. Jag var då en 75 DD-E och vet precis vilka BH-besvär som gäckar en.
  Idag har med hjälp av vv gått ner nästan 10 kg och minskat ordentligt i bröstomfång så de tankarna har blivit lite mer avlägsna.
  Jag hoppas du får den hjälp du behöver.

  Lycka till.

 • Bröllo­pstoki­ig
  Visa endast
  Lör 28 sep 2002 12:04 #0

  Om du bor nära Umeå ska du definitivt fundera över en bröstreduktion. De har en jätteduktig plastikavdelning i Umeå så se till att du får remiss dit.

  Lycka till!

  Petra

 • Bröllo­pstoki­ig
  Visa endast
  Lör 28 sep 2002 14:00 #0

  tack för era svar. Jag ska nog spinna vidare och ta kontakt med läkare och höra vad de säger. Det är ju rätt det ni säger... jag kan ju inte ha det såhär.

 • Bröllo­pstoki­ig
  Visa endast
  Lör 28 sep 2002 14:17 #0

  Vilket lyxproblem.

 • Bröllo­pstoki­ig
  Visa endast
  Lör 28 sep 2002 14:35 #0

  Dasen: Lyxproblem?? Eehh? Vem är du att bedöma det? Det är inte du som får framtida besvär med rygg, nacke och axlar! Varför skulle stora bröst vara mer lyxproblem än klumpfot eller hallux valgus?

 • Bröllo­pstoki­ig
  Visa endast
  Lör 28 sep 2002 14:40 #0

  Kruxet är ju att riktigt stora ÄKTA bröst är ju inte så himlars snygga...

  Silikonbröst som är stora har ju inte en förmåga att hänga lika mycke´.

  En tanke bara till alla som anser att detta är ett lyxproblem.
  Det är inte så roligt att ALLTID måste ha en bra behå på sig vad än man ska göra eller ha på sig.

 • Bröllo­pstoki­ig
  Visa endast
  Lör 28 sep 2002 14:44 #0

  Dasen,
  att du ens ids bry dig! jag har inte bett om att få stora bröst, jag har inte lagt in silikon, jag är inte heller överviktig och därigenom fått stora bröst... Du skulle pröva att gå omking med dom och känna vilken belastning det är. Lyxproblem?? Du vet inte vad du pratar om.

 • Bröllo­pstoki­ig
  Visa endast
  Lör 28 sep 2002 14:54 #0

  Heja Erika!

  Det märks att du blivit stärkt av inläggen här på BT. Det behövs så lite. Jag blir glad av sånt!

  Må gott!

  Petra

 • Bröllo­pstoki­ig
  Visa endast
  Lör 28 sep 2002 15:01 #0

  Hejsan Erika

  Jag tycker att du ska operera dig,min fru gjorde det och fick en mycket bättre rygg samt bättre självförtroende
  mvh danne

Svara i tråden: Hjälp, jag har jättebröst!
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: övrigt
Svara i tråden...

Innehåll