• Ab fab
    Äldre 29 Jun 10:17
    10886 visningar
    9 svar
    9
    10886

    Kall buffé mat?

    Här kommer en riktigt smaskigt recept
    Rosmarin- och citronmarinerad fläskfilé

    30 pers (buffé)

    3 kg fläskfile

    Lag 1:
    2 l vatten
    150 g salt
    10 kvistar färsk rosmarin, eller 3 msk torkad
    6 vitlöksklyftor, skivade
    2 tsk grovmalen vitpeppar

    Koka upp och låt svalna

    Bryn fläskfiléerna, och stek dem sen färdiga i ugnen

    Häll lagen över filéerna, och låt stå svalt över natten

    Lag 2:
    Strimlat skal av 3 citroner ? koka upp i lite vatten och förväll 30 sek
    Blanda med:
    4 dl olivolja
    4 msk färsk hackad rosmarin
    1 vitlöksklyfta
    1 tsk grovmalen vitpeppar

    Skiva upp filéerna, och häll lag 2 över. Gärna ett par timmar innan serveringen

Svar på tråden Kall buffé mat?