Inlägg från: Fru Villa Solglimt |Visa alla inlägg
  • Fru Villa Solglimt

    snittar till bubbel

    Det här recepten kommer vi kanske att använda

    Heta räkrullar
    10 portioner
    ? 500 g räkor med skal (=c:a 150 g räkor utan skal)
    ? 1 dl majonnäs
    ? 1/2 dl crème fraiche
    ? 2 msk chilisås
    ? 1/2 msk chilipulver
    ? 2 msk hackad rödlök
    ? 4 ark tunnbröd
    Skala räkorna och hacka dem fint. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, chilipulver och chilisås. Vänd ner räkorna och löken. Stryk ut räksmeten på tunnbröden. Rulla ihop till ?rulltårtor? (hit kan förberedas!) och skär i några cm tjocka skivor. Lägg på fat och garnera med färsk körvel eller bladpersilja.

    Parmarullar
    10 portioner
    ? 10 gröna oliver
    ? 10 svarta oliver
    ? 250 g kesella
    ? 1 vitlöksklyfta
    ? 1/2 tsk salt
    ? 1 krm peppar
    ? 4-6 tunnbrödsark
    ? 16 skivor parmaskinka
    Hacka oliverna. Blanda kesellan med oliver och smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Bred krämen på tunnbröden. Lägg på parmaskinkan. Rulla ihop till ?rulltårtor?. Vill man förbereda så lindar man nu in rullarna i plastfolie, och förvarar i kyl. Skär tunnbrödsrullarna i några centimeter tjocka skivor, lägg upp på fat och garnera med en liten basilikakvist.

  • Fru Villa Solglimt

    Kan de bli för mjuka..?

    Bar fråga - det har jag inte ens funderat på. Jag har bara räknat med att det går att göra dem dagen innan. Men jag tror inte det är något problem.

Svar på tråden snittar till bubbel