snittar till bubbel
Det här recepten kommer vi kanske att använda
Heta räkrullar
10 portioner
? 500 g räkor med skal (=c:a 150 g räkor utan skal)
? 1 dl majonnäs
? 1/2 dl crème fraiche
? 2 msk chilisås
? 1/2 msk chilipulver
? 2 msk hackad rödlök
? 4 ark tunnbröd
Skala räkorna och hacka dem fint. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, chilipulver och chilisås. Vänd ner räkorna och löken. Stryk ut räksmeten på tunnbröden. Rulla ihop till ?rulltårtor? (hit kan förberedas!) och skär i några cm tjocka skivor. Lägg på fat och garnera med färsk körvel eller bladpersilja.
Parmarullar
10 portioner
? 10 gröna oliver
? 10 svarta oliver
? 250 g kesella
? 1 vitlöksklyfta
? 1/2 tsk salt
? 1 krm peppar
? 4-6 tunnbrödsark
? 16 skivor parmaskinka
Hacka oliverna. Blanda kesellan med oliver och smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Bred krämen på tunnbröden. Lägg på parmaskinkan. Rulla ihop till ?rulltårtor?. Vill man förbereda så lindar man nu in rullarna i plastfolie, och förvarar i kyl. Skär tunnbrödsrullarna i några centimeter tjocka skivor, lägg upp på fat och garnera med en liten basilikakvist.