• krakel­spekta­kel
    Äldre 19 Jun 01:05
    21473 visningar
    21 svar
    21
    21473

    utslag över halva ansiktet!!!

    Vilken salva med propylenglykol har du fått? Jag använder en som heter propyless mot min rosacea och den är mer som en lotion och inte alls fet.

    Beträffande mascaran så rekommenderar jag dig att skippa den tills du träffat en hudspecialist.

    Metronidazol har jag haft tidigare men använder en liknande nu som heter Rosex, vilken har samma verksamma ämne men funkar bättre på min hy.

    Förutom solning så kan även bastu, varma drycker och alkohol förvärra min rosacea. Många brukar bli av med sina besvär efter en antibiotikakur, så det behöver inte vara varaktigt.

  • krakel­spekta­kel
    Äldre 19 Jun 21:37
    #0

    Förstår att det känns deppigt, har själv mått jättedåligt över min Rosacea. Håller med om att det är viktigt att du kommer till en duktig specialist. Så du får rätt hjälp från början.

    Jag har kämpat med min Rosacea i flera år och nu är jag lite rödflammig i ansiktet och får utslag ibland bara. När jag var som värst hade jag stora bölder över hela ansiktet och hade fruktansvärt ont och mådde psykiskt jättedåligt. Jag fick då remiss till en hudspecialist och efter det har min Rosacea bara blivit bättre och bättre.

    De allra flesta brukar få bukt med Rosacean efter en längre tids antibiotikakur tex tetralysal. Efterbehandling brukar vara vanligt med tex Propyless och svavelkräm eller metronidazolgel för att den inte ska blossa upp på nytt. (Vilket är det jag använder ännu idag regelbundet)

    De vet inte riktigt vad som kan vara orsaken till min Rosacea men det var under en rätt stressig period i mitt liv då jag dessutom började jobba framför datorn hela dagarna och började träna regelbundet. Oavsett vad det beror på att den bryter ut vill jag trösta dig med att det idag finns bra hjälp att få. Preparaten är bättre och läkarna mer kunniga så du kommer bli bättre.
    *Skickar en styrkekram*

  • krakel­spekta­kel
    Äldre 30 Jun 21:03
    #0

    Har du fått remiss till någon hudläkare?

    De kan bäst hjälpa dig vilka krämer du kan använda eller inte. Jag använder inte bara de receptbelagda krämerna nu utan har även andra dagkrämer. Däremot har jag av min hudläkare blivit rekommenderad att inte använda "scrub" eller ansiktsmasker längre, vilket jag använde tidigare. Om du talar om för läkaren vad du använde tidigare så kommer h*n säkert kunna tala om för dig vilka du kan fortsätta använda och vilka som bör kastas bort.

    Nu använder jag bara Propyless och Metronidazolgel på kvällen. Om utslagen börjar blossa upp så brukar jag använda krämen både morgon och kväll och sen så trappar jag ner igen efter ett tag.

    Angående träningen så tränar jag regelbundet igen, det enda som är en nackdel är att jag blir väldigt lätt röd i ansiktet och att det håller i sig ett bra tag efter. Ska jag ut efteråt och det röda inte lägger sig så använder jag en grön foundation och voila jag får hudfärg igen Ser naturligare ut och täcker betydligt bättre än täckstift.
    Kram/krakel

Svar på tråden utslag över halva ansiktet!!!