• Modest­ie
    Äldre 18 Jun 09:11
    21460 visningar
    21 svar
    21
    21460

    utslag över halva ansiktet!!!

    Bältros får ju i stort sett bara väldigt gamla människor och de som är allv arligt sjuka och därför har kraftigt nedsatt immunförsvar.

    Tycker du ska ringa sjukvårdsupplysningen och höra vad det tycker om detta. Men mår du inte dåligt av det (mer än psykiskt) antar jag att de kommer tycka det kan vänta till måndag. Men de kanske har en hint om vad det kan vara?

    Har du inte solat och anv. sololja/solkräm? Brun utan sol? Kan annars vara s.k "kosmetikaakne", men då borde du inte vara sbullen. Det jag tänker på är "nässelutslag" eller en allergisk reaktion på något du inte tål. Min son är småallergisk mot allt möjligt och kan då få sådana utslag.

  • Modest­ie
    Äldre 18 Jun 09:14
    #0

    '
    tänker också på psoriasis, du kan inte googla efter bilder på hudåkommor på nätet kanske du själv kan få en aning om vad det är? Min man har en läkarbok med bilder på hundratals hudåkommor, men det är omöjigt att se om "din" åkomma finns med utifrån en text bara...

    Man kan också få hudproblem som liknar akne och bli svullen av sköldkörtelproblem.

    En annan grej jag tänker på är eksem men då borde det inte klia. Eftersom det sprider sig ganska snabbt tycker jag kanske att du borde uppsöka akuten då det ju kan vara en infektion, men du skriver inget om det vätskar, gör ont eller kliar, bara att det svider. Men ring sjukvårdsupplysningen tycker jag!

  • Modest­ie
    Äldre 19 Jun 08:55
    #0

    Rosacea är inte det som en typ av akne? Det går säkert att hålla i schack iaf Galadriel, vänta tills du varit på hudmottagningen, deppa inte ihop eller lägg skulden på dig själv. Det är klart att det inte är ett straff, men jag tycker så synd om dig. Hoppas på bot och bättring!

Svar på tråden utslag över halva ansiktet!!!