Publicerad 14 February 2017

Fotograf:

11 bröllopsfilmer att drömma sig bort till

Letar du inspiration till ditt eget bröllop? Eller vill du kanske ha bevis på att det finns de som har mer bröllopspanik än du? Oavsett vad – här är tio bröllopsfilmer att drömma sig bort till.
The Wedding Singer (1998)
Filmen handlar om Robbie (Adam Sandler) som jobbar med att underhålla på bröllop. Han ska själv gifta sig men blir lämnad vid altaret och blir självklart helt knäckt. Robbie blir sedan ombedd att sjunga på sin vän Julias (Drew Barrymore) bröllop och det dröjer inte länge innan Robbie inser att han har börjat bli kär i Julia.

via GIPHY

Corpse Bride (2005)
Corpse Bride är en stop motion-animerad film i regi av Tim Burton och Mike Johnson. Historien utspelar sig i ett fiktivt viktorianskt England och handlar om en blyg brudgum som övar på sina löften inför en död ung kvinna. Plötsligt reser hon sig ur graven och tror att de båda nu är gifta med varandra.

via GIPHY

Bridesmaides (2011)
Annies (Kristen Wiig) liv är en enda röra, till skillnad från hennes bästa vän Lillian (Maya Rudolph) som snart ska gifta sig med en förmögen bankir. När Lillian ber Annie om att bli hennes brudtärna blir hon jätteglad. Men snart börjar en kamp om vem som egentligen är Lilians bästa brudtärna – Annie eller den perfekta Helen – som båda är avundsjuka på den andres vänskap till den blivande bruden.

via GIPHY

Fyra bröllop och en begravning (1994)
Ungkarlen Charles (Hugh Grant) går på många bröllop men flyr själv varje förhållande så fort det visar seriösa tendenser. Men på ett bröllop i Somerset träffar Charles amerikanskan Carrie (Andie MacDowell) och saker och ting börjar förändras.

via GIPHY

Wedding crashers (2005)
Ungkarlarna John (Owen Wilson) och Jeremy (Vince Vaughn) har kommit på det perfekta sättet att få tjejer – de plankar helt enkelt in på bröllopsfester. Förutom gratis mat och dryck finns där massor av giftaslystna kvinnor som de sedan överger när natten är slut. Men en dag träffar John en speciell kvinna och blir kär.

via GIPHY

Mitt stora feta grekiska bröllop (2002)
Toula Portokalos (Nia Vardalos) är 30 år och fortfarande ogift – trots familjens påtryckningar. En dag träffar hon Ian Miller (John Corbett) och blir förälskad. Nu måste bara Toula och Ian lyckas få Toulas familj att acceptera att hon vill gifta sig med en man som inte är grek.

via GIPHY

27 dresses (2008)
Jane (Katherine Heigl) är en romantisk och osjälvisk kvinna som varit brudtärna inte mindre än 27 gånger. Men det blir jobbigt när hennes lillasyster, Tess (Malin Åkerman), börjar förbereda sitt bröllop med Janes chef George (Edward Burns) som hon är hemligt förälskad i.

via GIPHY

Min bäste väns bröllop (1997)
Julianne (Julia Roberts) och hennes bäste vän Michael (Dermot Mulroney) lovade en gång att de skulle gifta sig med varandra om de inte hittat den rätte vid 28 års ålder. När det är bara tre veckor kvar ringer Michael och berättar att han skall gifta sig med en kvinna som heter Kimberly (Cameron Diaz). Då inser Julianne att hon egentligen alltid älskat Michael.

via GIPHY

Brudens far (1991)
George Banks (Steve Martin) får separationsångest då hans dotter Annie (Kimberly Williams) ska gifta sig. Han har svårt att inse att hans lilla flicka faktiskt är vuxen och hans nerver lugnas inte av de komplikationer som förberedelserna inför bröllopet innebär. Filmen är en nyproduktion av en film med samma namn från 1950.

via GIPHY

Mamma Mia (2008)
Donna Sheridan (Meryl Streep) är ensamstående mamma till Sophie (Amanda Seyfried) som snart ska gifta sig. Men innan bröllopet vill Sophie ta reda på vem hennes pappa egentligen är och bjuder in (Sam Carmichael (Pierce Brosnan), Harry Bright (Colin Firth) och Bill Andersson (Stellan Skarsgård) till den grekiska ö där de bor.

via GIPHY

Sex and the city (2008)
Filmen tar vid tre år efter att den populära tv-serien med samma namn avslutats. Samantha har flyttat till Los Angeles, Charlotte har adopterat en dotter, Miranda bor med man och barn i Brooklyn och Carrie ska äntligen gifta sig med Mr. Big. Men allt går inte riktigt som hon har tänkt sig.

via GIPHY
Textstorlek 1 2 3
Visa kommentarer...