Publicerad 29 April 2011

Fotograf:

Skräddarsydd bröllopsresa är hetaste trenden

Den tydligaste trenden när det gäller bröllopsresor är skräddarsydda resor. Nygifta nöjer sig inte med paketresor, allt ska vara noga utvalt och anpassat. Resmål som hägrar är Italien, Maldiverna och Thailand.
   När det gäller tips och råd till alla som planerar sin honeymoon är resebolagen eniga:
   Var ute i god tid! (Glöm inte att kolla de härliga bilderna i bildspelet!)
Relaterat

Fakta

Trender

- Vi ser absolut en efterfrågan på bröllopsresor, säger Peter Hellström, informatör på Fritidsresor. Många vill åka direkt efter vigseln och anpassar resmålet efter säsong. Nu är det Medelhavet och Italien som gäller. På vintern blir det mer exotiska platser.
    Även på resebyrån Resia har man efterfrågan på bröllopsresor.
    - Ja, vi har högsäsong från maj till augusti, berättar kommunikationsansvariga Ingela Schönning. Starkaste trenden just nu är att man efterfrågar kompetens och rådgivningen. Man vill inte ha färdigpaketerat som i katalogen. Även unga människor som annars bokar via nätet kommer in och vill ha personlig service just när det gäller bröllopsresor.

Hand i hand i solnedgång
Trenden att skräddarsy sin upplevelse ser även Fritidsresor.
- Man har en bild där man går hand i hand på sandstranden och ser solen gå ner. De nygifta vill bo på unika mindre hotell med stor personlighet. Boendet är viktigt.
    Resmålen som hägrar är Italien, Thailand, Västindien, Maldiverna och Mallorca.
    Förutom bra boende, sandstränder och individanpassning ökar också efterfrågan på upplevelseresor.
    - Vi ser att brudparen vill ha rundresor, säger Peter Sund, vd för ABC Tours. Man vill åka på konventionell honeymoon och bo på häftiga hotell och så vill man besöka flera olika platser, som att åka på safari. Vi ser alla möjliga varianter, vi har haft bröllop på Antarktis.

Äventyr lockar
Inte heller Resias bröllopsresenärer nöjer sig med ett resmål.
    - Brudparen vill kombinera sol och bad med äventyr, berättar Ingela Schönning. Till exempel åker man på safari i Kenya för att sedan sola och bada i Zanzibar. Det räcker inte bara med sol och bad längre.
    Tittar man på en undersökning som Fritidsresor gjorde tidigare i år var det 53 procent som ansåg att ”kombination av solsemester och upplevelser” var det mest romantiska. Bara ”Sol- och badsemester” fick 30 procent av romantikrösterna.
    Presentkort är en annan sak som är populärt när det gäller bröllop.
   - Vi har många som kommer in i butiken och köper presentkort inför bröllopet, säger Ingela Schönning. Bröllopsgästen lägger då en önskad summa och brudparet löser sedan in sina presentkort inför resan.

God tid
När det gäller råd till dem som planerar en bröllopsresa är arrangärerna eniga.
   - Var ute i god tid, säger Fritidsresors Peter Hellström. Gärna upp till ett år i förväg, men i alla fall ett halvår.
    Det handlar om att få det man verkligen vill ha och inte riskera att allt är uppbokat.
   - Om man vill ha speciella hotellrum måste man vara ute i tid. På Maldiverna finns det sviter som måste bokas minst ett år i förväg. Sådana populära resmål har ett tryck från hela världen.
    Och våga fråga och be om hjälp.
   - Tänk utanför det paketerade, menar Ingela Schönning. Man kan ändå få tryggheten och hjälpen, och samtidigt en unik upplevelse.
    Något Peter Hellström på Fritidsresor håller med om.
   - Utbudet är enormt, det kan vara svårt att veta var man ska börja. Därför ska man be om hjälp.

Läs också:
En planner på plats hjälper vid utlandsvigsel
Vi gifte oss på en strand i Florida

FORUM: Snacka om bröllopsresor HÄR!
Textstorlek 1 2 3
Visa kommentarer...